Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Как да слушам online radio от onlineradiobg.com

1,200 views

Published on

Ръководство за слушане на онлайн радио от http://onlineradiobg.com/ - всички Български радио станции на едно място

Published in: Self Improvement
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Как да слушам online radio от onlineradiobg.com

  1. 1. Как да слушам онлайн радио?Ако си задавате този въпрос навярно срещате някакъвпроблем. За това ние, екипана OnlineRadioBg.com написахме това ръководство заслушане на радио.Първото нещо което трябва да направите е да изберетежеланото от вас радио. Това може да стане отстраницата Онлайн радио където ще намерите всичкибългарски радиа които могат да се слушат презинтернет. След като кликнете с левият бутон намишката върху името на радиото, което сте си избрали,се зарежда страницата с радиото. Там сме поместиливсичко свързано с радиото – лого, кратка история,описание, честоти на излъчване, данни за контакт и най-важното радио плейър.За да започне онлайн излъчването на радиото, трябва да кликнете отново с левият бутон намишката върху бутона „Радио Плейър“, който изглежда така:Отваря се нова страница, специално изработена за слушане на онлайн радио. В нея смепоместили цели 3 радио плейъра, с които да гарантираме че ще можете да си пуснетелюбимото радио /забележка – при някои радиа може да има повече или по-малко плейъри/.Плейърите изглеждат така:Стандартно, след като заредите страницата, радиото започва излъчване автоматично доняколко секунди. Но това зависи от настройките на вашият компютър и в някои случаи евъзожно да се наложи да натиснете бутон “play” на някой от плейърите. Стремим сепостоянно да актуализираме плейърите, така че винаги да „работят“, но ако в някой случайрадиото не тръгне от първият плейър, пробвайте от втория, ако не тръгне и от него - оттретия. Също така е възможно всеки плейър да излъчва с различно качество на звука, така чеизползвайте този който ви допада най-много.
  2. 2. Възможни проблемиПроблем 1: липсата на инсталирам Windows Media Player. Уверете се че имате инсталирана последната версия на този плейър /който по принцип идваавтоматично инсталиран към вашата операционна система Windows/ . Може да го изтеглите иинсталирате от следният адрес: http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows/windows-media-playerПроблем 2: липса на плъгин към браузъра за Windows Media Player. Ако вашият браузър е Internet Explorer тази приставка ще е инсталирана и готова заползване. Ако ползвате Mozilla Firefox трявба инсталирате Windows Media Player plugin, който може даизтеглите от ТУК. Стартирайте файла и следвайте инструкциите за инсталация. След като гоинсталирате, задължително рестартирайте браузъра. Вече може да слушате радио. Ако сте с Google Chrome трявба инсталирате друг Windows Media Player plugin, който можеда изтеглите от ТУК /кликнете с десен бутон и изберете Save As или Запиши като/. След катого изтеглите трябва да отидете в меню Tools/Инструменти на браузъра и от там да изберетеExtensions/Добавки. Плъзнете изтегеният файл в прозорец с добавките.Хром щепоиска разрешение на инсталира плъгина. След като му разрешите плъгина е успешноинсталиран. Вече може спокойно да слушате радио. Ако имате друг браузър, тогава трябва да потърсите добавката за него и да я инсталирате.Ние ви съветваме да използвате някой от горепосочените.Проблем 3: липса на Flash player.За да инсталирате флаш плейър, трябва да посетите следниятадрес http://get.adobe.com/flashplayer/ и да следвате инструкциите за изтегляне иинсталиране. Рестартирайте браузъра и сте готови.Проблем 4: трябва да разрешите на браузъра да стартира плейърите.Ако ви се покаже в горната част на екрана лента с питане за разрешение на стартиране наплейър, трябва да разрешите. По този начин позволявате на вашият браузър да стартирарадио плейъра, който да възпоризведе желаното радио.Други проблеми:Ако срещате други проблеми или се затруднявате със слушането на онлайн радио не секолебайте да ни пишете от страницата За контакт. Наш служител ще се свърже с васвъзможно най-бързо за да ви помогне.Благодарим ви че избрахте да слушате онлайн радио от OnlineRadioBg.comВИДЕО – Как да слушам онлайнрадиоЗабележка: Какво е браузър? Какво е плъгин? Какво е Windows Media Player? Какво е Flash player? Браузър Google Chrome Браузър Mozilla Firefox Браузър Internet Explorer

×