Introducció al correu electrònic (Català)

3,791 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,791
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,390
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Introducció al correu electrònic (Català)

 1. 1. El correu electrònic
 2. 2. Què és? El correu electrònic és el sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges utilitzant sistemes de comunicació electrònica. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet. Una adreça de correu fa referència a una bústia on arriben missatges electrònics. Aquesta bústia es troba en un servidor d'Internet, al que haurem de connectar-nos per consultar si hem rebut un missatge.
 3. 3. Com són les adreces de correu? Format Una adreça de correu electrònic té el següent aspecte: lamevabustia@nomdelservidor.com Aquest és el nom d'usuari, es posa al crear un compte. No pot haver-ne dos iguals al mateix servidor. Parts d'una adreça (d'esquerra a dreta): 1. Nom de la bústia o nom d'usuari del destinatari. 2. Arrova (Alt Gr+2) 3. El nom del servidor on es troba l'adreça de correu.
 4. 4. Al crear un compte o adreça: Caràcters que pot tenir una adreça de correu: - Sempre ha de tenir una, i només una, arrova (@) - Pot tenir lletres (majúscules i minúscules) - Números, guions i punts Caràcters no permesos: - Espais en blanc (no hi pot haver separació entre cap dels caràcters) - Altres signes de puntuació que no siguin un punt (coma, punt i coma, dos punts, cometes, parèntesis, admiració, interrogació, etc.) - Caràcters no anglosaxons (ç, ñ, etc.) - Accents i dièresi - Símbols no alfabètics: monetaris, matemàtics...( €, #, %, etc).
 5. 5. IMPORTANT! No confondre l'adreça d'una pàgina web amb una adreça de correu electrònic! Com distingir una adreça de correu electrònic de l'adreça d'una pàgina web? Es diferencien perque una adreça de correu electrònic sempre conté el símbol @. Exemple: cascanticlleida@xarxa-omnia.org Tingues en compte, també, que les adreces de pàgines web solen començar amb www.
 6. 6. COM ENTRAR AL TEU CORREU ELECTRÒNIC 1. Quan obriu un navegador (Mozzilla Firefox, Internet Explorer, etc.): S'obre una finestra semblant a aquesta: Per entrar al nostre correu electrònic, hem de tenir clar la direcció correcta de la pàgina web que ens permetrà accedir al nostre compte de correu. Per exemple si volem accedir a un correu hotmail, escriurem a la barra de direccions: www.hotmail.com. Per accedir al Gmail, escriurem: www.gmail.com. Tot seguit prenem la tecla Intro.
 7. 7. A la web apareixen dos camps en blanc, un per afegir el nom d'usuari i l'altre per introduir la contrasenya. El nom d'usuari: Es refereix a la nostra adreça de correu electrònic. No us oblideu de cap de les tres parts: - El nom d'usuari, que nosaltres l'hi assignem. - L'arrova (@). - El nom del servidor (aquest pot ser hotmail, Gmail, Yahoo, etc). En definitiva, un exemple seria: omnia@hotmail.com, omnia@Gmail.com, etc. La contrasenya: L'escriurem per poder accedir al nostre compte. Recordeu que és secreta i intransferible. Un cop omplerts aquests camps, premem la tecla Enter o cliquem “Inicia la Sessió”.
 8. 8. Camps d’un correu Camps bàsics Destinatari (Per a:): A qui li vols enviar el correu. Assumpte: Text d'una línia que explica el contingut del correu. Text: El contingut del correu. Altres camps CC: Per enviar una còpia del mateix correu a una altra persona, sense que aquest vagi dirigit a ella (la seva adreça de correu no es troba al camp Per a:) CCO: Per enviar una copia del correu a algú, sense que ho sàpiguen la resta de destinataris; aquests no apareixen en cap llista.
 9. 9. Carpetes de missatges Els correus o missatges es troben ordenats en safates, tal com ho estarien en una oficina. Safata d’entrada: Safata on es desen els correus rebuts. Enviats: On es desa una copia dels missatges enviats. Esborranys: On es desen els missatges escrits però encara no enviats. Paperera: On es desen els missatges eliminats. Al seleccionar una de les safates, es mostra un llistat dels correus que es troben dins amb els seus respectius assumptes. Si es clica sobre l'assumpte es mostra el contingut del missatge.
 10. 10. Treballant amb el correu Per llegir el correu: Els missatges rebuts s'emmagatzemen a la safata d’entrada. La safata d'entrada mostra una llista amb els correus rebuts, ja siguin antics o nous, on hi consten tots els assumptes i remitents. Els correus que no estan oberts es distingeixen perque les lletres d'assumpe i remitent es troben amb “negreta”. Per llegir un d'aquests missatges, cal clicar sobre l'assumpte o sobre el nom de la persona que ens l’envia (remitent). Una vegada obert el correu, es poden realitzar les següents accions: Respondre: Contestar a la persona que ha enviat un correu. Respondre a tots: Contestar també a tots aquells que han rebut el correu. Reenviar: Tornar a enviar el mateix correu a una altra persona. Eliminar: Esborrar un correu.
 11. 11. Per enviar un correu: Clicar l'opció Nou missatge o Redactar i omplir els camps corresponents. Tot seguit, clicar sobre el botó Enviar.

×