Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Joves i TIC - Òmnia marianao

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Educacio Interesant
Educacio Interesant
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 12 Ad

More Related Content

Similar to Joves i TIC - Òmnia marianao (20)

More from Xarxa Òmnia (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Joves i TIC - Òmnia marianao

 1. 1. TREBALL D'INSERCIÓ AMB JOVES i les TIC AL PUNT ÒMNIA MARIANAO
 2. 2. Qui som ? La Fundació Marianao és una entitat sense afany de lucre que, des de l'any 1985, desenvolupa projectes socioeducatius al servei de la comunitat.
 3. 3. D'on surt la idea? La visió comunitària sempre ha format part de la manera de fer de l'entitat. Fruit de la relació amb diferents els agents socials i educatius de l'entorn, han anat sorgint diferents projectes, un d'aquests recentment ha estat l'experiència que presentem. La Unitat d'Escolarització Compartida (UEC)
 4. 4. El grup Els participants de la UEC de Marianao són un grup de 12 joves de 13 a 15 anys en situació d'exclusió del circuit del sistema educatiu per diferents motius, entre els quals hi pot haver raons de tipus penal, de salut, per situació familiar, per raons disciplinàries del propi centre o per una combinació de totes elles.
 5. 5. Eines de diagnosi i anàlisi El diagnosi inicial s'ha fet de forma conjunta i coordinada entre els diferents agents que han intervingut durant tot el projecte. En aquest anàlisi previ s'han tingut en compte diferents aspectes en especial: ➔ Interessos dels participants. ➔ Aspectes curriculars.
 6. 6. Treball en xarxa En la creació d'aquest projecte i de forma prèvia, hi ha hagut una estreta coordinació amb diferents agents i entitats: EAP, EAIA, INS i Serveis Socials entre ells. Dins la entitat els diferents projectes i programes que hi treballen han participat en diferents moments, entre ells destaquen l'equip d'educadors/es de la UEC (3 persones), el dinamitzador del punt Òmnia i educador de l'aula taller Biciboi del taller de bicicletes.
 7. 7. Treball en xarxa
 8. 8. Metodologia La metodologia que s'ha seguit en aquesta experiència s'ha basat en una estratègia de treball en petit grup, on poder treballar de forma molt personalitzada
 9. 9. Metodologia Alhora que s'han introduït aspectes de coordinació, treball en equip, responsabilitat i cooperació per tal que el grup també avanci a mida que ho fan els propis participants. La major part de les activitats s'han palntejat de forma dinàmica, amb tallers pràctics i activitats diverses.
 10. 10. Dificultats La principal dificultat ha estat com treballar tenint en compte la motxilla que portava cada participant, amb les seves experiències, les seves defenses, etiquetes, estigmes i altres càrregues fruit de situacions força complicades en cada cas.
 11. 11. Reptes L'objectiu ideal és el retorn a l'institut, un cop superada l'etapa de ruptura, tot i que, de manera immediata i realista, apostem per a produïr un canvi en les dinàmiques dels joves, en les seves relacions positives i en valors com el respecte i el compromís amb els seus estudis.
 12. 12. Moltes Gràcies !

×