Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Pajisjet Hyrëse
 Tastiera (Keyboard)
 Miu (Mouse)
 Skaneri (Scanner)
Tastiera
(Keyboard)
Eshtë pajisja kryesore për
hyrjen e të dhënave.
Duke shtypur tastet, futen në
njësinë qëndrore të dhën...
Tastet e tastierës
 Tastierat e zakonshme
kanë 104 taste. Ato
ndahen në:
• Tastet e veçanta: Ctrl,
Alt, Shift,Caps Lock,
...
Miu (Mouse)
Mausi është një nga pajisjet
hyrëse kryesore që përdorim
për të komunikuar me
kompjuterin, për te hapur
progra...
Përdorimi i Mausit
1. Klikimi me të majtën bën
selektimin e një programi
apo skedari.
2. Klikimi me të djathtën
shfaq menu...
Skaneri
(Scanner)
Pajisje për skanimin e
materialeve të ndryshme,
si dokumente ose
fotografi (për te pasur një
kopje në ko...
Llojet e skanerit
1. Magnetic Ink Character
recognition (MICR), që perdoret
kryesisht në banka për të
lexuar çeqet
2. Opti...
Pajisjet hyrese te kompjuterit
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Pajisjet hyrese te kompjuterit

14,166 views

Published on

 • Follow the link, new dating source: ♥♥♥ http://bit.ly/36cXjBY ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/36cXjBY ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Pajisjet hyrese te kompjuterit

 1. 1. Pajisjet Hyrëse  Tastiera (Keyboard)  Miu (Mouse)  Skaneri (Scanner)
 2. 2. Tastiera (Keyboard) Eshtë pajisja kryesore për hyrjen e të dhënave. Duke shtypur tastet, futen në njësinë qëndrore të dhënat dhe komandat, të cilat shfaqen në ekran. Kjo krijon mundesine që të dhënat te kontrollohen përpara se të kalohen në kujtesën e kompjuterit.
 3. 3. Tastet e tastierës  Tastierat e zakonshme kanë 104 taste. Ato ndahen në: • Tastet e veçanta: Ctrl, Alt, Shift,Caps Lock, Tab, etj. • Tastet standarte: alfabetike, numerike dhe të shenjave speciale. • Tastet e funksionit (F1,…F12) • Tastet e fshirjes • Tastet numerike • Tastet e lëvizjes së kursorit
 4. 4. Miu (Mouse) Mausi është një nga pajisjet hyrëse kryesore që përdorim për të komunikuar me kompjuterin, për te hapur programe, për të zgjedhur materiale dhe për të kryer veprime të shumta ne programe të ndryshme.
 5. 5. Përdorimi i Mausit 1. Klikimi me të majtën bën selektimin e një programi apo skedari. 2. Klikimi me të djathtën shfaq menu dhe opsione të ndryshme për programin apo skedarin e klikuar. 3. Klikimi i dyfishtë bën hapjen e një menuje, programi apo skedari. 4. Zhvendosje (drag) perdoret per lëvizjen e skedarit apo programit me anë të lëvizjes se mausit.
 6. 6. Skaneri (Scanner) Pajisje për skanimin e materialeve të ndryshme, si dokumente ose fotografi (për te pasur një kopje në kompjuter). Kjo ështe një pajisje tipike për dixhitalizimin e figurave.
 7. 7. Llojet e skanerit 1. Magnetic Ink Character recognition (MICR), që perdoret kryesisht në banka për të lexuar çeqet 2. Optical Mark Reader (OMR), shërben për leximin e testeve te studentëve në provime. 3. Optical Character Recognition (OCR), përdoret për të lexuar karakteret tekst.

×