Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

College 5 M6 Hogeschool Windesheim

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 25 Ad
Advertisement

More Related Content

Similar to College 5 M6 Hogeschool Windesheim (20)

More from Gewoon Groen (20)

Advertisement

College 5 M6 Hogeschool Windesheim

 1. 1. COLLEGE 5 M6 HOGESCHOOL WINDESHEIM Contentmarketing
 2. 2. Opdracht vorige week  Maak een blog aan bij Wordpress of Blogger  Verzin een naam voor je blog  Bedenk een niche en maak je eerste blogpost  Probeer Twitter of Facebook aan je blog te koppelen  Is dit gelukt? Wat waren de moeilijkheden?
 3. 3. Contentmarketing  Wat is contentmarketing?  is het aanbieden van relevante informatie, via het juiste kanaal en voor het juiste publiek, om zodoende je doelgroep dichter aan je te binden.
 4. 4. Waarom contentmarketing?
 5. 5. Waarom contentmarketing  Veel bedrijven denken echter eerst na over techniek, kanalen en branding, in plaats van de contentstrategie.  De absolute focus van bedrijven zou moeten liggen bij het vertellen van hun verhaal.
 6. 6. De content moet wel relevant en geloofwaardig zijn  Een artikel van financiële aard werd als een onafhankelijk journalistiek verhaal in Elsevier geplaatst en daarnaast als een bijdrage van een ING-specialist in het ING magazine Mijn geld. Klanten van ING beoordeelden het artikel in Mijn geld als geloofwaardiger dan datzelfde artikel in Elsevier. Zo zie je dat consumenten content in publieksbladen niet per se als betrouwbaarder beoordelen dan branded content. Uiteindelijk gaat het er vooral om dat de boodschap relevant en geloofwaardig is.’
 7. 7. Het idee achter contentmarketing
 8. 8. Bedrijven moeten denken als uitgevers
 9. 9. Wat is goede content?  Goede content is relevant ,geloofwaardig en gemakkelijk deelbaar
 10. 10. Wat is goede content?  In goede content zit een call to action
 11. 11. Contentmarketing model
 12. 12. Inzichtelijk maken van content marketing
 13. 13. Kijkje achter de schermen bij SNS
 14. 14. Wat betekent financiële gezondheid in de ogen van SNS Social Media? De ‘High Five’ van SNS Social Media die leiden tot financiële gezondheid van Nederlanders 1. Faciliteren bij Inzicht, Overzicht en Vooruitzicht in geldzaken 1. Goed sparen voor nu en later door geven van tips & trucs 1. Slim uitgeven door activeren (app’s, games, tools) 1. Lenen met gezond verstand door delen van kennis (b.v. blogs) 1. Creëren van ambassadeurs van financiële gezondheid (delen, promoten, belonen)
 15. 15. Waarom we hier zijn Onze klanten kennen en faciliteren in geldzaken. Daar gaat het bij ons om. Om dat goed te kunnen doen, willen we de beste zijn in luisteren. Daarom zetten we ons midden in hun wereld, zodat we exact weten wat er speelt. Hier bewijzen we wat we beloven. En laten we zien wie we écht zijn. Een bank die het op zijn eigen manier doet. Die iedereen de rust en ruimte van inzicht, overzicht en vooruitzicht in geldzaken geeft.
 16. 16. Waar we in geloven Wij geloven dat je ‘t pas samen over geldzaken kunt hebben als je elkaar volledig kunt vertrouwen. Want alleen dan weet je wat je aan elkaar hebt. Daarom zijn wij wars van wollige woorden en kleine lettertjes. En vertellen we altijd eerlijk en oprecht hoe het zit. En dus durven we ons kwetsbaar op te stellen. Nemen we altijd een standpunt in. En is er altijd en op ieder moment ruimte voor discussie.
 17. 17. Tegen wie we het hebben Elke vriend op Facebook beschouwen we als onze klant. We stellen ons 24/7 open in een laagdrempelige, informele sfeer. We staan klaar voor mensen met vragen. En bieden een podium voor mensen die zelf iets over geld willen vertellen. Door de actieve, en impulsieve houding van onze klanten, stellen wij ons altijd pro-actief op. Dat doen we door continu te informeren, te De moderne burger die een stevige basis zoekt om zijn of haar inspireren en de dialoog met ze aan geldzaken goed te regelen en zo rust en zekerheid te creëren voor zichzelf en het gezin. te gaan.
 18. 18. Waar we over praten We hebben het altijd over financiële gezondheid in de breedste zin van het woord. De financiële gezondheid van vandaag en in de toekomst, veraf en dichtbij. Nooit gezocht, maar altijd logisch. Er is geen onderwerp dat we uit de weg gaan, en we nemen altijd stelling in discussies. Op Facebook willen we een heldere kijk op ‘Nederland & Geldzaken’ bieden. En dus tekenen we voor je uit hoe het nou écht met de hypotheekrenteaftrek zit. En organiseren we een live videodebat over lenen.
 19. 19. Hoe we het zeggen Geen excuses als we eigenlijk vinden dat we alles goed hebben gedaan, en geen mooie woorden als we eigenlijk ‘sorry’ moeten zeggen. In alles wat we doen zijn we altijd eerlijk en oprecht. Ook als dat betekent dat we niet iedereen te vriend kunnen houden. Met een gezonde dosis daadkracht en een positieve blik op de wereld vertellen we in onze eigen woorden hoe het zit.
 20. 20. Waar we het altijd op toetsen Wij denken en handelen vanuit onze overtuiging dat financiële zelfredzaamheid mensen rust en ruimte brengt. Dat maakt ons SNS Bank. Daarom toetsen we onze dagelijkse activiteiten altijd op de volgende punten: Klopt het wat we zeggen? En menen we dat ook echt? Kunnen we waarmaken wat we beloven? En praten we écht vanuit ons hart? Uiteindelijk zijn we pas tevreden als iedere Nederlander grip op zijn geldzaken heeft en financieel gezond is. Zo blijven we een bank die zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.
 21. 21. SNS Social Media kalender 2012: de vragen Augustus: vakantie hoe haal ik het meeste uit mijn vakantiebudget: hoe hou Ik grip op mijn uitgaven? December: feestdagen SNS zorgt ervoor dat je op September: wonen Hoe kan ik tijdens de feestdagen ieder moment in je leven zelf Hoe koop, verkoop of verbouw ik het meeste uit mijn geld halen? de beste financiële beslissing anno 2012 zo slim mogelijk een huis? kan nemen November: toekomst Oktober: sparen Hoe kan ik anno 2012 zo slim Hoe help ik mijn (klein)- Mogelijk mijn eigen financiele kinderen zo slim mogelijk toekomst plannen? voor later te sparen?
 22. 22. SNS contentkalender 2012: het raamwerk Aug Sept Okt Nov “Vakantie” “Wonen” “Sparen” “Toekomst” thema 1. Welk gespreksonderwerp wil SNS op de agenda zetten? doelgroep 2. Welke doelgroep binnen de Moderne Burgerij willen we bereiken? behoefte 3. Welke vraag van de doelgroep willen wij beantwoorden? belofte 4. Wat wordt de SNS facebook propositie? content 5. Welke content wil SNS wanneer delen: formats, frequentie?
 23. 23. Raamwerk SNS Content Kalender
 24. 24. Volgende week: mobile
 25. 25. Opdracht  Maak eens een content kalender voor een verzekeraar voor de maanden januari ,februari,maart en april en neem als voorbeeld de content kalender van de SNS bank.  Tot volgende week!

×