College 2 Hogeschool Windesheim 2012

479 views

Published on

College 2 van module M6, FSM windesheim, 2012

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
479
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
66
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

College 2 Hogeschool Windesheim 2012

 1. 1. COLLEGE 2:ONLINEMARKETINGHOGESCHOOLWINDESHEIM M6Les 2: Marketing in een digitale wereld
 2. 2. Opdracht vorige college Je start per 1 januari 2013 een nieuwe bank Jullie richten je op jongeren (niche marketing) Jullie hebben nauwelijks budget Maak een stappenplan hoe jij zorgt dat je bank bekendheid krijgt Gebruik hiervoor het boek De nieuwe regels van social media (3e druk) Stappenplan (individueel) mailen naar olaf.molenaar@gmail.com Presentatie is na te lezen op www.slideshare.net/olaf1965
 3. 3. Uitwerking opdracht KoenHarmsen Wij onderscheiden ons van andere banken door alleen voor de doelgroep studenten te gaan en onze diensten uitsluitend op internet aan te bieden. Verder zullen we ons alleen profileren op social media en op onze eigen sites. Onze klanten zijn ook veel te vinden op internet en social media waardoor wij hopen dat we ze makkelijk en snel kunnen bereiken. Bijvoorbeeld door speciale acties te houden als hogere rentes voor studenten. Onze bank moet ook makkelijk bereikbaar zijn voor klanten en niet te moeilijk zijn omdat dat niet past bij de doelgroep. Een goede klantenservices is daarbij erg belangrijk, omdat wij alleen op internet aanwezig zijn zullen de meeste vragen worden afgehandeld per mail of chat en voor noodgevallen zal er wel een nummer zijn waarop klanten ons kunnen bereiken.
 4. 4. Uitwerking opdracht KoenHarmsen Doelgroep: De nieuwe bank heeft als doelgroep jongeren, zoals studenten , dit omdat er nog geen bank is die zich speciaal voor de studenten profileert. Studenten maken anders gebruik van hun bankrekening dan andere doelgroepen, ze hebben er waarschijnlijk niet heel veel op staan en gebruiken de rekening veel ook zal het voorkomen dat ze in het rood komen te staan.Product: Als product zullen we een op de wensen van de klant afgesteld bankproduct die aan goed aansluit bij onze doelgroep. Voor de doelgroep studenten moet het product makkelijk afsluitbaar zijn, flexibel, mogelijkheid tot rood staan en dit alles via het internet. Doordat het volledig op internet is kan er ook 24 uur per dag worden gebankierd wat voor studenten wel handig is.
 5. 5. Uitwerking opdracht Selim Ulusoy Stappenplan „Nieuwe bank op de markt‟ „Bankbekendheid onder jongeren‟ Formulering doelstelling: Hoe krijgen we bekendheid onder jongeren? Bepalen van strategie: Vanwege het lage budget besluiten wij om te kiezen voor social media. We gaan om te beginnen een actie op zetten via facebook om jongeren enthousiast te maken. Als ze eenmaal enthousiast zijn en „lid‟ zijn van onze Facebook pagina maken wij een Twitter profiel aan en kunnen ze ons volgen.
 6. 6. Uitwerking opdracht SelimUlusoy Welke instrumenten zet we in? Facebook Twitter Linked-in Hyves Actieplan Facebook,Hyves D.m.v. van Social media proberen we naamsbekendheid te krijgen onder jongeren. We maken zelf een Facebook profiel aan en vragen onze vrienden en familie om lid te worden van onze Facebook pagina. We geven cadeaus weg onder de eerste 200 leden van onze facebook pagina. Dat trekt jongeren aan.
 7. 7. Uitwerking opdracht SelimUlusoy Twitter Via Twitter maken we bekend wie de gelukkige zijn en de cadeautjes mogen ophalen bij ons op kantoor. Hiermee worden ze gelijk lid van onze Twitter profiel. Financieel Product Prijs Waardebonnen VVV €100 Concertkaarten Rihanna 2 kaarten €120 zonnebril €60 Totaal €280
 8. 8. Social media modellen
 9. 9. Nu “De nieuwe regels van socialmedia”
 10. 10. Deze week Blz 23 t/m 45 Cervélo Cycles The Long Tail van marketing (Chris Anderson) Amazon/iTunes/Netflix Van informatie naar verhalen Vertel me iets wat ik nog niet weet Verhalen vertellen over beton Zerotrash Klanttypen Though leaders
 11. 11. Cervélo
 12. 12. Cervélo op Pinterest
 13. 13. The Long Tail
 14. 14. The Long Tail
 15. 15. Opdracht (10 minuten) Wat is The Long Tail? Waarom is het internet geschikt voor The Long Tail? Noem eens 3 voorbeelden van succesvolle Long Tail concepten?
 16. 16. Amazon en iTunes
 17. 17. Van informatie naar verhalen
 18. 18. Oud en nieuw
 19. 19. Vertel me eens iets wat ik nog nietweet
 20. 20. Vertel me iets wat ik nog nietweet
 21. 21. Slimme Marketeers De meest effectieve webstrategie anticiperen op bepaalde behoeften en passen hun content daarop aan, zelfs voordat mensen om iets hoeven te vragen. Voorbeelden: Amazon Coca Cola
 22. 22. The Concrete Network
 23. 23. The Concrete Network Met goede webinhoud (content) kunt u zelfs beton verkopen
 24. 24. De kracht van contentmarketing Content marketing is een interactieve techniek van het creëren en delen van relevante en waardevolle content met als doel om de doelgroep te bereiken, betrekken en (ver)binden met je organisatie . „Content is king‟ -of beter gezegd- „kwalitatieve content is king‟. Content is de online drijfveer van dialoog, eigenlijk net zoals het hart het lichaam voorziet van kracht. (zie voorbeeld The Concrete Network)
 25. 25. The Long Tail van PublicRelations
 26. 26. Maar leer de oude regels af De kans dat je ook bij DWDD zit is erg klein Probeer direct met je klanten te communiceren Probeer zichtbaar te worden op Internet
 27. 27. Zerotrash.com
 28. 28. Community Hoe kun je mensen met een gedeelde passie zelf het heft in handen laten nemen in hun eigen leefomgeving?
 29. 29. Verschuiving van TV naaronline
 30. 30. Wie niet rijk is moet creatief en slimzijn
 31. 31. Klanttypen online
 32. 32. Vertel het verhaal van uworganisatie
 33. 33. Bloggen voor SEO
 34. 34. Zorg dat je content aanzet totactie
 35. 35. Thought leader toolkit
 36. 36. Opdracht Zoek een niche markt (fictief) Bedenk een online strategie over hoe je de thought leader van deze niche markt zou kunnen worden? Tot volgende week!

×