Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Feines per fer a l'hort abans de plantar
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Eines sergi

Download to read offline

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Eines sergi

 1. 1. eines
 2. 2. Índex Rasclet Aixada Càvec Tisores de podar Pala Regadora Mànega Carretó
 3. 3. rasclet Un rasclet és un instrument agrícola i hortícola consistent en una barra dentada fixada transversalment a un mànec, i usada per recollir fulles, gespa, etc., I, en jardineria, per afluixar el sòl i anivellar i generalment per propòsits realitzats en agricultura per la grada.
 4. 4. rasclet Es poden distingir els següents tipus de rastell: Rasclet per fulles. És un clàssic rasclet amb les dents oberts en forma de ventall. S'utilitza per recollir les fulles caigudes a terra. Rasclet per brins. Es caracteritza per tenir gran quantitat de dents situats molt propers. S'utilitza per recollir brins d'herba situades a la superfície. Rasclet per a jardineria. Té pues ferms per remoure o col · locar la terra o arrossegar les deixalles. Les dents poden ser perpendiculars al mànec o adoptar una forma curva.1
 5. 5. càvec Un càvec és una eina agrícola molt utilitzada pels horts molt semblant a l'aixada. Té una fulla metàl·lica més estreta que l'aixada.La fulla acabava en punta en la part final i en la part posterior de la fulla s'eixampla una mica. El càvec tenia una forma idònia per a cavar, solcar i entrecavar la terra. Amb la forma que té s'endinsa amb molta més facilitat en el sol i permet remoure millor el camp. D'altra banda també s'utilitza per desfer els grumolls i esterrossar.
 6. 6. càvec L'aparició d'aquesta eina és pels vols del segle XVI principis del XVII. L'ús de ferro en les eines del camp com l'aixada va permetre una millora en el treball, que es va notar en una major producció i eficiència. Aquesta tecnificació, que permetia un instrument fet de ferro més resistent que l'aixada romana de fusta permet una diversificació major de les eines en els horts i camps. Dona lloc a l'aparició del càvec entre d'altres.
 7. 7. aixada L'aixada és una eina utilitzada en l'agricultura formada per una peça de ferro acerat, més o menys plana o corbada i de forma variable, amb un mànec de fusta d'uns 80 cm. S'empra per a cavar la terra i moure piles de sorra o ciment entre d'altres usos.
 8. 8. Tisores de podar La TISORA d'esporgar o podadora de TISORA és un eina agrícola i jardinera per a esporgar És una mena de TISORA prou enfor per a tallar els branques petites. Va ser inventada per Antoine François Bertrand de Molleville, exministre de Lluís XVI, exiliat per la Revolució Francesa. Va tornar a França el 1815 ja con el su inventar. Abans de la invenció de les tisores d'esporgar és FEIA servir un petita falç modificada anomenada Falcó el qual requeria 01:00 certa habilitat per al su Ús. Per esporgar branques Molt grosses és fan servir serres manuals o bèl motoserres accionades per electricitat o per motors de combustió interna.
 9. 9. Tisores de podar Les tisores de podar consten de dos mànecs units per un eix en moviment amb dues fulles curtes. Poden tenir les dues ganivetes esmolades o només una. Generalment una és d'aresta còncava i sense tall i l'altra convexa i amb tall.
 10. 10. regadora Regadora és un recipient portàtil fet a propòsit per a regar petites superfícies. Les regadores antigues estaven fetes d' argila cuita o ceràmica o altres materials orgànics com el vidre. El broc de l'extrem acabava en un petits forats per tal de repartir per una superfície més àmplia el cabal d'aigua del dipòsit inferior i evitar que malmetés les plantes delicades o recent germinades que es regaven. També hi havia regadores en les quals el broc s'anava aprimant. Les regadores modernes són de llauna o plàstic i al broc s'hi acobla una estructura amb els forats (anomenada popularment carxofa) que és més ampla que el diàmetre del broc per on arriba l'aigua. Actualment sovint enlloc d'una regadora s'acobla un estri difusor de l'aigua a una mànega.
 11. 11. pala Les pales de jardineria s'usen per cavar la terra, preparar planters, arrencar, excavar rases, a més d'altres treballs. Hi ha diferents tipus de pales de jardineria, per exemple: les pales de punta rodona, utilitzades per excavar. També hi ha les pales de punta quadrada, ideals per ajuntar i carregar materials,
 12. 12. mànega Una mànega de jardí és usada per regar les plantes en un jardí o pati, o per proporcionar aigua a un ruixador per al mateix propòsit.
 13. 13. carretó El carretó és un petit vehicle d'una sola roda dissenyat per a ser propulsat per una sola persona i utilitzat per al transport manual de càrrega. N'hi ha de diversos tipus: el carretó d'una sola roda frontal està dissenyat per a distribuir el pes de la càrrega entre la roda i el treballador, la qual cosa permet portar càrregues més pesants que si haguessin de ser transportades totalment per la persona. Té un ús molt important a la indústria de la construcció i en jardineria. La seva capacitat aproximada és de 170 litres de material.

Views

Total views

1,830

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

77

Actions

Downloads

23

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×