Pp primera guerra mundial

282 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
282
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
92
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pp primera guerra mundial

 1. 1. La Primera Guerra Mundial fou un conflicte bèl•lic. Va tenir lloc a Europa i el Pròxim Orient entre 1914 i 1918.
 2. 2. Guerra de moviment: batalles en les fronteres. Els francesos van agrupar les seves tropes en la frontera francoalemanya. Guerra de posició. Soldats britànics duen màscara antigàs per protegir-se de la guerra química.
 3. 3. Intervenció dels EEUU. A l’inici de la guerra els Estats Units havien mantingut una posició de neutralitat que els va permetre subministrar als països bel•ligerants els armaments i proveïments que necessitaven. Sortida de la Guerra de Rússia. La deficient preparació del seu exèrcit, va ser causant de derrotes enfront d'Alemanya que li van conduir a fortes pèrdues territorials, materials i humanes .
 4. 4. Fí de la primera guerra mundial. L'any 1918 es torna a la guerra de moviment. Els aliats contraatacaran fins al final de la guerra. Les tropes alemanyes no van poder resistir els exèrcits aliats després d'una revolució obrera a Berlín.
 5. 5. Noves tecniques aplicades a la guerra: L'estratègia bàsica va ser la de guerra de desgast amb un camp de batalla fix on posaven home i més homes haver quin aguantava més. Aspectes econòmics. La segona Revolució Industrial va provocar que Alemanya voldria tot el poder i ser la potència mundial, en canvi la Gran Bretanya i França ho evitaven. Canvis Socials. -Les dones van tornar a incorporar-se al mercat laboral. -Europa es va convertir en deutora dels EUA gràcies al Pla Marshall. -Es va marcar encara més la rivalitat EUA-Rússia, donant lloc a la guerra freda. -Va fer que les mobilitzacions obreres sobretot als EUA no fossen molt ben vistes per por al comunisme.
 6. 6. LA DONA I LA GUERRA. La dona, havia estat relegada a les tasques domèstiques. La seua funció consistia a acompanyar l'home en els compromisos socials. La fàbrica va excloure la dona. Només algunes, majoritàriament solteres, tenien accés al treball com a obreres, però els seus salaris eren més baixos que els dels homes.
 7. 7. Durant la primera guerra mundial es varen pedre monuments històrics ,però el mes importants foren les vides humanes que es pergueren de xiquets, joves, i ancians que donaven coneixements als pobles.
 8. 8. TRANSFORMACIÓ DE LA SOCIETAT: Front a la societat estamental-feudal, la societat de classes suposa en principi, l’aparició de tots els individus davant la llei. Hi havien dos classes fonamentals: - LA BURGESIA. - EL PROLETARIAT. PROBLEMES ECONOMIS: L’efecte de la primera guerra sobre l’economia és causa de múltiples polemiques. Va ocasionar grans convulsions que marcaren el final d’una epoca i l’inici d’una trancisió cap a un nou ordre mundial que es consolidaria amb la Segona Guerra Mundial.
 9. 9. MODIFICACIONS TERRITORIALS: La Triple Aliança: formada en un principi per Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia. Aquesta unió va sorgir perque s’havia firmat ja en el 1887 per contrarestar el poder i les influències de Gran Bretanya i França. La Triple Enteça : formada per Gran Bretanya, França i Rússia a principi del segle XX. L’objectiu d’aquesta aliança va ser frenar l’ambició expansionista d’Alemanya.
 10. 10. Després dels quatre punts que hem investigat tots els membres del grup sobre aquest tòpic, hem tret la conclusió de que en la primera guerra mundial tenien molts problemes, pergueren coses molt importants degut a la guerra quan el rei Carles II va morir. Es varen produir distints canvis socials i econòmics, i per últim també hem investigat que es feren modificacions territorials.

×