Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Els Nous Mitjans De Comunicació

291 views

Published on

The five premises by Lev Manovich

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Els Nous Mitjans De Comunicació

 1. 1. Lev Manovich El llenguatge dels nous mitjans de comunicació (La imatge a l’era digital) Pac1 Núria Sánchez Díaz
 2. 2. Lev Manovich Nascut a Moscou, es traslladà i viu actualment als Estats Units on es professor. Domina disciplines com: pintura, arquitectura, semiòtica, Informàtica... Ha treballat fent animació i producció 3D , s’ha passejat per tota Europa com a conferenciant. Ha rebut diferents premis (Guggenheim, Berlin...) Ha escrit diferents llibres sobre els mitjans digitals. Tot això el converteix en tota una autoritat per parlar dels mitjans de comunicació.
 3. 3. LÉXIC IMPORTANT Llenguatge. Utilitza a questa paraula per descriure el tipus de convenció lingüística que utilitza el mon dels ‘new media’. Objecte. Es refereix a cosa convencional, o a qualsevol cosa que es pot crear amb un ordinador. Convergència. Zona on es creuen els vells mitjans amb els nous. Continu. Quan un objecte no es pot dividir en parts més petites. Discret. Quan l’objecte es pot dividir en partícules més petites,en unitats diferenciades.
 4. 4. Aquest llibre-Manual intenta analitzar i recopilar l’evolució del llenguatge des del cinema (utilitza a Dziga Vertov i el seu ‘cine ojo’pel pròleg) fins als nostres dies (2005). Per entendre els nous mitjans ens dona cinc principis: -Representació numèrica. -Modularitat. -Automatització. -Variabilitat. -Transcodificació. Al següent esquema veiem la relació jeràrquica.
 5. 5. Representació numèrica Modularitat Automatització Variabilitat Transcodificació
 6. 6. REPRESENTACIÓ NUMÈRICA Tots els objectes dels nous mitjans son representats per números (algoritmes), son programables . La agrupació d’aquests números ( 0 i 1 ) es transformen en colors, lletres, sons... A la transformació d’un objecte continu a un objecte numèric o discret se li diu digitalització.
 7. 7. MODULARITAT Tot als nous mitjans es compon de partícules discretes ben organitzades que donen lloc a objectes. Aquestes petites parts es divideixen en parts més petites que poden ser alterades individualment.
 8. 8. AUTOMATITZACIÓ Es el resultat de la representació numèrica i de la modularitat. Aquest resultat permet una mecanització de totes les operacions que es poden fer en el marc dels ‘New media’. L’ordinador facilita la feina del esser humà deixant –li a ell la creativitat (creació de software...).
 9. 9. VARIABILITAT Interactivitat oberta . Bases de dades mediàtiques permeten crear un objecte a la carta amb immediatesa. Interactivitat tancada. Menú arbre que et permet anar on vols dintre d’uns continguts prèviament creats amb un ordre. Actualització constant. Software inacabat. La separació del contingut de l' interfície permet ampliar, millorar... Hipermèdia documents connectats mitjançant hipervincles . Escalabilitat. Diferents versions a diferents escales per adaptar-se als usuaris (tipus de navegador, resolució de pantalla...).
 10. 10. TRANSCODIFICACIÓ -És el resultat de les propietats anteriors. -És traduir un format continu a un format digital. - És la unió de la cultura i l’ informàtica. La cultura utilitza a l’ordinador com a mitjà d' emmagatzematge i difusió. Es necessiten mútuament. L’ordinador necessita a la cultura per deixar de ser una màquina simple.
 11. 11. PAC 1 Núria Sánchez Díaz [email_address] CONTINUARÀ...

×