ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Ενημερωτικό Σημείωμα
Ιούλιος 2013
2
ΕΡΓΑ ΣΔΙΤ
Τομέας διαχείρισης απορριμμάτων
Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων έχουν ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδ...
3
Ολοκληρώνεται η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η
τελική φάση του διαγωνισμού και...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ενημερωτικό σημείωμα για έργα ΣΔΙΤ για διαχείριση απορριμμάτων

312 views

Published on

Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων έχουν ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, για 25 χρόνια. Προβλέπεται αξιοποίηση Κοινοτικών Πόρων για την κάλυψη του 50% του κόστους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα έργα αυτά, εφαρμόζεται η διαγωνιστική διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, όπου επιτρέπεται οποιαδήποτε δόκιμη τεχνολογία η οποία μπορεί αποδεδειγμένα να καλύψει τους στόχους που έχουν τεθεί από τις Κοινοτικές Οδηγίες, καθώς και άλλους σχετικούς περιορισμούς από την εθνική νομοθεσία. Προϋπόθεση είναι η τεχνολογία να έχει δοκιμαστεί και να εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δημοπρατούνται 12 έργα συνολικής συμβατικής αξίας € 2 δις τα οποία εξυπηρετούν περίπου το 55% του πληθυσμού της χώρας.

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
312
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ενημερωτικό σημείωμα για έργα ΣΔΙΤ για διαχείριση απορριμμάτων

  1. 1. ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ενημερωτικό Σημείωμα Ιούλιος 2013
  2. 2. 2 ΕΡΓΑ ΣΔΙΤ Τομέας διαχείρισης απορριμμάτων Τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων έχουν ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, για 25 χρόνια. Προβλέπεται αξιοποίηση Κοινοτικών Πόρων για την κάλυψη του 50% του κόστους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα έργα αυτά, εφαρμόζεται η διαγωνιστική διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, όπου επιτρέπεται οποιαδήποτε δόκιμη τεχνολογία η οποία μπορεί αποδεδειγμένα να καλύψει τους στόχους που έχουν τεθεί από τις Κοινοτικές Οδηγίες, καθώς και άλλους σχετικούς περιορισμούς από την εθνική νομοθεσία. Προϋπόθεση είναι η τεχνολογία να έχει δοκιμαστεί και να εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δημοπρατούνται 12 έργα συνολικής συμβατικής αξίας € 2 δις τα οποία εξυπηρετούν περίπου το 55% του πληθυσμού της χώρας. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου Μετά από την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου, υποβλήθηκαν τον Ιούλιο 2013, οι τελικές δεσμευτικές προσφορές τριών (3) υποψηφίων αναδόχων του έργου. Σήμερα 30 Ιουλίου επιλέχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος του Έργου. Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών Έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή τεσσάρων (4) υποψηφίων, μετά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τελική φάση του διαγωνισμού και θα ζητηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους. Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας Έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή τεσσάρων (4) υποψηφίων, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ολοκληρώνεται η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τελική φάση του διαγωνισμού και θα ζητηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας Έχει ολοκληρωθεί η προεπιλογή τριών (3) υποψηφίων, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  3. 3. 3 Ολοκληρώνεται η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τελική φάση του διαγωνισμού και θα ζητηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους. Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας Το Μαΐου 2013 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού, με την προεπιλογή έξι (6) υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της φάση των προσφυγών θα ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και στη συνέχεια η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Τέσσερις (4) Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Αττικής Τον Ιούνιο 2013 ολοκληρώθηκε η Α' φάση και των τεσσάρων διαγωνισμών με την προεπιλογή των υποψηφίων. Για το έργο υλοποίησης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό) ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προσφυγών. Τέλος Αυγούστου αναμένεται η έναρξη της διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και σύντομα μετά η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Για τα υπόλοιπα τρία έργα [Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής (Κερατέα), Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια) και Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Φυλή)] αναμένονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και στη συνέχεια η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Εγκατάσταση επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου Τον Ιουλίου 2013 ολοκληρώθηκε η Α' φάση του Έργου με την προεπιλογή έξι (6) υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της φάση των προσφυγών θα ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και στη συνέχεια η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας Αναμένεται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αρχές Σεπτεμβρίου. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Έχουν υποβληθεί τρεις (3) δεσμευτικές προσφορές.

×