ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μέσο:. . . . . . . . . . ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ _ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ημ. Έκδοσης:. . . .26/10/2013 Ημ. Αποδελτίωσης:. . .2...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ν. Μηταράκης στο Πρώτο Θέμα: Φέραμε 7 δισ. ευρώ άμεσες επενδύσεις σε 1,5 χρόνο

263 views

Published on

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στο Πρώτο Θέμα (26/10/2013):

Αυτή τη στιγμή, οι επενδύσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, που πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν και τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί ήδη στη χώρα ξεπερνούν τα 7 δις Ευρώ. Έχουμε συγκεκριμένα:
- Τον αγωγό ΤΑΡ προϋπολογισμού 1,5 δις Ευρώ που είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
- Τις τρεις νέες μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις Fast Track συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ. Πρόκειται για την επένδυση Ιτανός Γαία στην Kρήτη την επένδυση Kilada Hills στην Αργολίδα και την Pravita στη Χαλκιδική.
- Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα πολλές από τις οποίες ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα που συνολικά ξεπερνούν το 1 δις.
- Παράλληλα, από τις εξαγορές της Hellas Sat, της ΔΕΣΦΑ και του ΟΠΑΠ έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 1 δις Ευρώ.
- Από τις τοποθετήσεις ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών τοποθετήθηκε ένα ποσό άνω των 3 € δισ. Υπολογίζεται ότι 1,5 € δισ. αυτών των χρημάτων προέρχονται από το εξωτερικό.
- Τέλος, εξίσου κρίσιμος παράγοντας ήταν οι επενδύσεις ξένων funds στα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου. Οι επενδύσεις αυτές ουσιαστικά στρώνουν τον δρόμο για την έξοδο στις αγορές καθώς συνέβαλλαν στη σημαντική μείωση του spread στο 10,03%, σε σχέση με 23,7% πριν από έναν χρόνο – μια μείωση 1.300 μονάδων βάσης.

Στις παραπάνω επενδύσεις δεν συνυπολογίζω τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από εταιρείες κολοσσούς όπως η HP, η ZTE, η Huawei, η Phillip Morris, η Vodafone κ.α. που θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο αλλά και τις αγοραπωλησί�

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
263
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
103
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ν. Μηταράκης στο Πρώτο Θέμα: Φέραμε 7 δισ. ευρώ άμεσες επενδύσεις σε 1,5 χρόνο

  1. 1. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μέσο:. . . . . . . . . . ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ _ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ημ. Έκδοσης:. . . .26/10/2013 Ημ. Αποδελτίωσης:. . .26/10/2013 Σελίδα:. . . . . . . . . 8 Innews AE - Αποδελτίωση Τύπου - http://www.innews.gr

×