Συνέντευξη στον Πολίτη Χίου: Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις των καιρών

288 views

Published on

Συνέντευξη του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη στον Πολίτη Χίου σχολιάζοντας τις προκλήσεις και τις ανάγκες της Χίου με σκοπό τον ορισμό του αναπτυξιακού σκηνικού της ευρύτερης περιοχής.

Ποιοι θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας, της Χίου; Θεωρείτε πως υπάρχει έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και πως μπορεί αυτή η να χαραχθεί;

Ακούστε... η Χίος συγκριτικά με το μέσο όρο της Ελλάδας, του τρόπου με τον οποίο έχουμε συμπεριφερθεί ως χώρα στις δυνατότητές μας, ήταν πάντα σε καλύτερη θέση. Η δημιουργική κουλτούρα του νησιού μας, τα φυσικά του χαρίσματα- η μαστίχα, ο Κάμπος, η προοδευτική λογική για τις δραστηριότητες γύρω από τη θάλασσα,- από τον εφοπλισμό μέχρι την ιχθυοκαλλιέργεια-, είναι ξεχωριστή.

Τώρα λοιπόν που η Ελλάδα «ξανασκέφτεται» από την αρχή, η Χίος μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα. Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα τα ξέρουμε όλοι και είναι αυτονοήτως η βάση κάθε σχεδίου και κάθε στρατηγικής για την ανάπτυξη του νησιού. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δράσεις και εφαρμογές. Να μεγαλώνουμε συνεχώς την διαπραγματευτική δύναμη του νησιού, να στηρίζουμε τους ανθρώπους της, να ανοίγουμε ευκαιρίες.

Χρειάζεται να φέρουμε τη Χίο κοντά με επενδυτές που μπορούν να τονώσουν τον τουρισμό, να βρίσκουμε σε όλα τα θέματα τον συντομότερο δρόμο για να λύνονται. Ο κάθε ένας όπως μπορεί. Από τον θεσμικό του ρόλο, από τη διαδρομή του, από τη δουλειά του. Να είμαστε κάθε φορά εκεί που κρίνεται το παιγνίδι.

Πως ορίζετε εσείς ο ίδιος τη σχέση σας με τη Χίο; Υπάρχουν όρια που την καθορίζουν; Υπάρχουν "κόκκινες γραμμές";

Εδώ είναι η οικογενειακή μου ρίζα και είμαι περήφανος που είμαι Χιώτης. Όπου κι αν βρίσκομαι όταν λέω «Ελλάδα», το πρώτο που έχω στο μυαλό μου είναι οι εικόνες της Χίου των παιδικών μου χρόνων, το άρωμα του κάμπου, που είναι σαν να έχεις όλους τους θησαυρούς της Ελλάδας μαζεμένους.

Όταν δίνω όλες τις δυνάμεις μου για να γίνουν όσα πρέπει για να αλλάξει η χώρα, δουλεύω και για να πάρει όσα δικαιούται το νησί μου. Και όταν καταφέρνουμε να προχωρήσει ένα θέμα για τη Χίο, καταφέρνουμε να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά η Ελλάδα.

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
288
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
69
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Συνέντευξη στον Πολίτη Χίου: Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις των καιρών

  1. 1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ(24 07 14) Μέσο:. . . . . . . . . .ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ Ημ. Έκδοσης:. . . .24/7/2014 Ημ. Αποδελτίωσης:. . .25/7/2014 Σελίδα:. . . . . . . . . 5 Innews AE - Αποδελτίωση Τύπου - http://www.innews.gr

×