Kampanj för boken!
Igelkottens elegans
Syfte med kampanjen
•  Sälja in Igelkottens elegans till dem som säljer
  eller på annat sätt sprider produkten till
  ”...
Bengt SvenssonVÅLD
& DÖD
LEIF GW
PERSSON
Ännu ett besynnerligt mord
Igelkottens elegans
”Madame Michel har igelkottens elegans: utåt
är hon full av taggar, en riktig fästning, men
min intuit...
Enheter
1.   Webbplatsen igelkottenselegans.se
2.   Annons i Svensk Bokhandel (SvB)
3.   Banner på SvB.se
4.   Annons ...
igelkottenselegans.se
För att stödja övrig kommunikation konstrueras en webbplats med basinformation runt
boken, men även ...
Annons"
Helsida SvB 5/09
Annons"
Helsida SvB 5/09
          Oväntad
          På ytan en ogästvänlig fästning.
        ...
”Igelkottens elegans” är en varm och intelligent
Annons"       berättelse om två kvinnor. Båda bor i en
      ...
Annons"
Helsida SvB 5/09
          •  1,2 miljoner böcker sålda i Frankrike.
            Ännu ingen p...
Annons"
Helsida SvB 5/09
•  Används även som grund även för
annons i SvB-katalogen ”sommarens
böcker” som kommer en ve...
Banners på SvB
Förtryck
Internationell succé äntligen i Sverige
Följebrev"       ”Madame Michel har igelkottens elegans: utåt
(bokhandel)
 ...
Två kvinnor berättar historien om vad som händer då
Följebrev"     förändringen sent omsider anländer till Rue de
(bo...
Det paket du precis fått innehåller ett
Följebrev"
          förtryck av boken i pocketformat. Det
(bokhandel)
 ...
Vykort
Vykort
Vykort
Vykort
Vykort
Vykort
Butiksmaterial
Butiksmaterial
Butiksmaterial
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kampanj för Igelkottens elegans

980 views

Published on

Presentation av kampanjen för Sekwa förlags bok "Igelkottens elegans", print/webb/sociala medier.

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
980
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kampanj för Igelkottens elegans

 1. 1. Kampanj för boken! Igelkottens elegans
 2. 2. Syfte med kampanjen •  Sälja in Igelkottens elegans till dem som säljer eller på annat sätt sprider produkten till ”slutanvändarna”, dvs. läsarna. •  Målgrupper –  Läsarna –  De superintresserade läsarna –  Branschen = bokhandeln –  Branschen = biblioteken –  Medierna
 3. 3. Bengt Svensson VÅLD & DÖD
 4. 4. LEIF GW PERSSON Ännu ett besynnerligt mord
 5. 5. Igelkottens elegans ”Madame Michel har igelkottens elegans: utåt är hon full av taggar, en riktig fästning, men min intuition säger mig att hon inombords är lika enkelt raffinerad som igelkotten, detta lilla djur som felaktigt uppfattas som slött, obevekligt enstörigt och otroligt elegant.”
 6. 6. Enheter 1.  Webbplatsen igelkottenselegans.se 2.  Annons i Svensk Bokhandel (SvB) 3.  Banner på SvB.se 4.  Annons i SvB:s sommarkatalog 5.  Förtryck med bilagor –  Bloggare/journalister, bokhandel, bibliotek 6.  Skyltar i butik 7.  Annons i Boken i Fokus (BiF) 8.  twitter.com/sekwa + facebook.com/sekwaforlag
 7. 7. igelkottenselegans.se För att stödja övrig kommunikation konstrueras en webbplats med basinformation runt boken, men även kompletterande artiklar om allt möjligt – –  en serie miniporträtt av huvudpersonerna, ett par bi gurer och miljöerna, –  en artikel om det område i Paris där boken utspelar sig, –  om igelkottar, loso , litteratur och musik, –  intervjuer med författaren, översättarna, formgivaren etc, –  fakta om lmen, skådespelarna och regissören etc. Varje artikel ska lätt kunna skickas vidare till vänner etc. Det ska vara möjligt att kommentera och diskutera boken och artiklarna. Sajten ska även innehålla service för de professionella målgrupperna, de som vill veta mer för att kunna göra sitt jobb bättre (pressmaterial, siffror, säljmaterial, argument, länkar till recensioner och andra externa artiklar). Allt ska naturligtvis vara exemplariskt kortfattat och matnyttigt.
 8. 8. Annons" Helsida SvB 5/09
 9. 9. Annons" Helsida SvB 5/09 Oväntad På ytan en ogästvänlig fästning. Men därunder, en ovanligt elegant och bildad historia. Vem kunde ana att en bok som ställer krav på sin läsare skulle hålla sig på försäljningstoppen i nästan två år och sälja näst mest efter Harry Potter under 2007.
 10. 10. ”Igelkottens elegans” är en varm och intelligent Annons" berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer Helsida SvB 5/09 sina talanger för omvärlden. Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta sitt liv på sin trettonårsdag. Portvakten Renée Michel är en självlärd älskare av konst, musik, loso och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och skräniga teveprogram. Renées och Palomas vägar korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den japanske affärsmannen Kakuro Ozu yttar in.
 11. 11. Annons" Helsida SvB 5/09 •  1,2 miljoner böcker sålda i Frankrike. Ännu ingen pocketutgåva. •  Tvåa på franska försäljningstoppen 2007. •  Vann de franska bokhandlarnas och bibliotekariernas priser 2007. •  Succé även i Italien, Sydkorea, Tyskland, Spanien, Brasilien och USA. •  Rättigheterna har sålts till 35 länder. •  En lm baserad på boken är under inspelning och har premiär hösten 2009. •  Författaren Muriel Barbery besöker Sverige under hösten.
 12. 12. Annons" Helsida SvB 5/09 •  Används även som grund även för annons i SvB-katalogen ”sommarens böcker” som kommer en vecka senare. •  Används även för annonsering i Boken i Fokus (branschtidning för bibliotekarier som även delas ut gratis på biblioteken).
 13. 13. Banners på SvB
 14. 14. Förtryck
 15. 15. Internationell succé äntligen i Sverige Följebrev" ”Madame Michel har igelkottens elegans: utåt (bokhandel) är hon full av taggar, en riktig fästning, men min intuition säger mig att hon inombords är lika enkelt raffinerad som igelkottar, dessa små djur som felaktigt uppfattas som slöa, obevekliga enstöringar och otroligt eleganta.” (Paloma Josse) Nu är det dags för Sekwas mest spännande boklansering hittills. Den 23 april, på Världsbokdagen, släpps Igelkottens elegans av Muriel Barbery, en intelligent liten bok som långsamt smög sig upp på försäljningstoppen i Frankrike, och stannade där i två år. •  Bloggare Rättigheterna har sålts till 35 länder och nu är •  Journalister det Sveriges tur. •  Bibliotekarier
 16. 16. Två kvinnor berättar historien om vad som händer då Följebrev" förändringen sent omsider anländer till Rue de (bokhandel) Grenelle 7 i Paris välbärgade kvarter. På ytan är de två väldigt olika men båda döljer sina talanger för omvärlden, som huvudsakligen består av de övriga boende i fastigheten. Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker världen är absurd och har bestämt sig för att ta sitt eget liv på sin trettonårsdag. Portvakten Renée Michel är en autodidakt älskare av konst, musik, loso och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och •  Bloggare skräniga teveprogram. Renées och Palomas vägar •  Journalister korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den •  Bibliotekarier japanske affärsmannen Kakuro Ozu yttar in.
 17. 17. Det paket du precis fått innehåller ett Följebrev" förtryck av boken i pocketformat. Det (bokhandel) är inte den slutgiltiga översättningen och vissa förändringar kommer troligtvis att ske. Det hoppas vi att du har överseende med. När du har läst boken kan du slå ett gummiband runt och skicka den vidare till någon du tror skulle uppskatta den. I paketet nns även vykort att skicka om du hellre behåller ditt förtryck. •  Bloggare •  Journalister •  Bibliotekarier Nytt och läsvärt om boken (och lmen) hittar du på igelkottenselegans.se.
 18. 18. Vykort
 19. 19. Vykort
 20. 20. Vykort
 21. 21. Vykort
 22. 22. Vykort
 23. 23. Vykort
 24. 24. Butiksmaterial
 25. 25. Butiksmaterial
 26. 26. Butiksmaterial

×