Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ако динозаврите бяха живи днес

2,145 views

Published on

за ученици и учители

Published in: Education
 • Нинче, Благодаря ти! Ако знаеш колко навреме! Днес с моя петгодишен внук сме на тема динозаври - от тортата до сърфа и банския :)
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Ако динозаврите бяха живи днес

 1. 1. Национален прект „Машина на времето“ открит урок - 2 а класОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр.Габрово
 2. 2. Динозаврите са сепоявили преди 248 милиона години. Велизар - 2а
 3. 3. Даниел-2а Някои от тяхбили огромни, а други колкото пиле.
 4. 4. Пламен – 2аНякои се движели на два крака, а други – на четири.
 5. 5. Динозаврите имали люспеста кожа и снасяли яйца.
 6. 6. Едни от динозаврите се хранели срастения и се наричали растителноядни.
 7. 7. Други видове ловували и се наричали месоядни. Христиан-2а
 8. 8. Парасауролофус СтиракозавърАнхицератопс Диметродон
 9. 9. Тези животни били огромни.Едни имали пера, а други – криле откожа, като днешните прилепи. Трети притежавали козина.
 10. 10. Мелани-2а Пламен-2а
 11. 11. Едни от динозаврите във водата приличали на делфини. Вториимали дълги вратове и гигантски плавници като гребла.
 12. 12. Христиан - 2аДинозавритеса изчезнали преди 65 милиона години.
 13. 13.  Любов – „Ще направя книга и филм за тях. Ще кажа на всички хора да ги обичат. Ще направя изследване за какво използват роговете си“. Мелани – „Ще ги взема в моята къща и ще ги храня със салата от марули. Ще ги водя на детска градина или на училище за динозаври“. Преслав – „Ще направя зоопарк за динозаври от вида Диплодок. Децата ще могат да се пързалят по шиите им и всички ще се смеят“. Поля – „Ще си взема един за домашен любимец. Ще го къпя, храня и разхождам“. Даниел Тр. – „Летящите ще ги използваме за изтребители, а водните за лодки. Най-бързите ще участват в състезания по плуване и бягане. Най- умните ще ги водим на училище“. Борислав – „Ще направя ферма за динозаври“. Радослав – „Ще ги яздя и ще се забавлявам с тях“. Габриел – „Ще ги изучавам, ако не ме изядат“.
 14. 14. Динозаврите са управлявали Земята впродължение на 140 милиона години.
 15. 15. 1. Издирване и подбиране на информация за динозавритев книги и енциклопедии.2. Гледане на подходящи за възрастта филми, свързани сживота на динозаврите – анимационни, научно-популярнии игрални.3. Оформяне на постери, свързани с: динозаврите въвводата; динозаврите по повърхността; динозаврите въввъздуха.4. Подготовка и оформяне на изложбен кът с рисунки имодели от пластелин на любимите динозаври.5. Изпълнение на конкретна задача на компютъра чреззададен модел в Microsoft Office PowerPoint.6. Да споделят и представят знанията си в съвместничасове с учениците от II б клас и децата от предучилищнагрупа на ДГ. В часовете се използват програмите MicrosoftMouse Mischief и Envision.7. Писане на съчинение на тема: „Какво би станало, акодинозаврите се появят отново?“8. Популяризиране на дейностите по проекта в сайта накласа.

×