Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Scoala cu clasele i viii t

527 views

Published on

1 IUNIE 2010

Published in: Education, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Scoala cu clasele i viii t

 1. 1. SCOALA CU CLASELE I-VIII T.VLADIMIRESCU 1 iunie 2010
 2. 2. IN AUTOCAR
 3. 4. Manastirea Dervent
 4. 5. LA M.DERVENT
 5. 6. In Manastire
 6. 10. Manastirea Sf.Apostol Andrei
 7. 11. Plecand de la Cernavoda spre sud in directia Ostrov, pe drumul care serpuieste printre coline, aproape de cursul Dunarii, ajungi dupa mai multe localitati cu specific pescaresc in comuna Ion Corvin. Un indicator, la iesirea din sat, te indruma sa mergi mai departe pe un drum lateral pentru a ajunge dupa 3-4 kilometri la Manastirea " Pestera Sfantului Apostol Andrei". La capatul drumului ce trece prin padure se afla manastirea cu cele trei biserici si corpul de chilii, situate intr-un frumos cadru natural.
 8. 12. Sfantul Apostol Andrei era fratele Sfantului Apostol Petru. Mai intai a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul impreuna cu Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan. Dupa Invierea Domnului, Inaltare si Pogorarea Sfantului Duh, apostolii au tras la sorti fiecare in ce zona sa propovaduiasca credinta. Iar Sfantului Apostol Andrei a ajuns in zona din jurul Marii Negre, aici incluzand si Scythia Minor din acea vreme sau Dobrogea de astazi. El s-a retras cu doi ucenici la pestera, de unde a inceput sa propovaduiasca credinta. Apoi a fost in zona Kievului, dupa care s-a intors in Dobrogea. Si pentru ca totul era bine, a plecat la Patras, in Grecia, unde a fost rastignit pe o cruce in forma de X.
 9. 13. Pestera Sfantului Andrei - prima biserica crestina de la noi
 10. 14. Despre Pestera Sfantului Andrei se stiu putine lucruri. Cert este ca ea a fost descoperita in 1918 de catre avocatul Jean Dinu, care, in urma unui vis, a ajuns in zona si a gasit-o intr-o avansata stare de degradare . Dupa ce a curatat-o de vegetatia care patrunsese pana inauntru, a construit si cateva chilii si in scurt timp s-au oprit aici si primii calugari.
 11. 15. Primul loc care se viziteaza in manastire este pestera Sfantului Apostol Andrei, o biserica adevarata sapata in stanca, amplasata la baza unui mic munte impadurit. Pe peretii bisericii din pestera sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor si a lumanarilor.
 12. 16. In anul 1943 Episcopul Chesarie Paunescu a sfintit pentru prima data pestera.
 13. 17. Pe peretii bisericii din pestera sunt multe icoane ce pot fi admirate la lumina candelelor si a lumanarilor.
 14. 18. In locul altarului se afla acum o icoana mare a Sfantului Apostol Andrei la care se inchina toti credinciosii care vin aici la pestera.
 15. 19. A reprezentat una dintre cladirile emblema ale Constantei. In zona in care se afla astazi mai fusese, intre 1880-1902, o constructie de lemn, o cazina, cum se numea - loc pentru spectacole de teatru, baluri, loc de recreare pentru turisti. Constructia unui edificiu cu functii asemanatoare marilor cazinouri europene a inceput prin anul 1904. Initial, planurile sunt intocmite de catre cunoscutul arhitect Petre Antonescu, care proiecteaza o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor, insa, planurile sunt schimbate, Primaria incredintand modificarea lor unui arhitect francez, D. Renard - care renunta la principiile stilului romanesc, in favoarea unui melanj de motive decorative ce incarca si mai mult greoiul ansamblu. Construit (din 1908) sub influenta cosmopolitana a cazinourilor epocii, edificiul constantean este terminat in 1910, cand este si inaugurat (in 1912 se fac ultimele retusuri).
 16. 21. ACVARIU
 17. 22. DELFINARIU
 18. 23. MICROREZERVATIE
 19. 24. “ Copilăria este inima tuturor vârstelor.” LUCIAN BLAGA UN MATERIAL REALIZAT DE: PROF.TUDORACHE NICULINA-FLORENTA

×