Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Adolescenta si pubertatea

2,076 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

Adolescenta si pubertatea

  1. 1. ADOLESCENTA SI PUBERTATEA Proiect realizat de Anton Beatrice
  2. 2. DESPRE:  Organizația Mondială a Sănătății definește adolescența ca fiind perioada dintre 10 și 19 ani, dar în numeroase țări occidentale se consideră că adolescența începe între 11 și 13 ani la fete, 12-14 ani la băieți, și se termină în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe.
  3. 3. RETINETI…  Dezvoltarea corectă a adolescenților se bazează pe stimularea mai multor arii în strânsă legatură cu activitatea lor. Un adolescent echilibrat alege activitați care contribuie la dezvoltarea caracterului, creșterea increderii în sine, dezvoltarea abilitaților de socializare, identificarea pasiunilor si luarea deciziilor. Parinții trebuie să încurajeze dorinta tinerilor de a își descoperi propriul talent, fiindcă vârsta adolescentei este potrivită pentru a incepe o cariera în domeniul ales.
  4. 4. ADOLESCENTII DE AZI: DE PE VREMURI: CE OBSERVI??
  5. 5. PUBERTATEA : dorința de independență și de libertate în a lua decizii, iar comunicarea cu adolescentul poate deveni dificilă. În lipsa unei comunicări eficiente, relația părinteadolescent poate deveni distantă, iar aversiunea copilului adolescent față de autoritatea părinților poate declanșa numeroase conflicte. Apare
  6. 6. CE SE INTAMPLA CAND SUNTEM IN… PUBERTATE ADOLESCENTA Modificari:  ….  ….  ….  ….   Modificari:  ….  ….  ….  ….
  7. 7. SFARSIT ! Va multumesc pentru participare!!!

×