Components electrònics

297 views

Published on

trabajos escolares

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
297
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Components electrònics

 1. 1. Components Electrònics Nicolau Ros Bou
 2. 2. Resistència FixaLa resistència és un objecte que s’oposa al pas d’electrons, creant una resistivitat. En les imatges de baix apareixuna resistència i els seus símbols. La resistència té un codi de colors que indiquen els valors en ohms que hi té.
 3. 3. PotenciòmetreEl potenciòmetre és una resistència la qual la seua resistència és variable. Pot controlar la intensitat de corrent queflueix per un circuit. En les imatges de baix podem observar el potenciòmetre i el seu símbol. Hi ha dos símbols: l’Europeu i l’ Americà. En la imatge apareix el símbol Europeu.
 4. 4. Condensador CeràmicEl condensador és un dispositiu capaç de guardar l’energia elèctrica sustentant un camp elèctric. Nopresenta cap tipus de polaritat. Les imatges de baix representen un condensador. La primera és elcondensador i l’altra imatge és el seu símbol.
 5. 5. Condensador ElectrolíticEl condensador electrolític té més capacitat que els altres tipus de condensadors i està polaritzat. Les dosimatges de baix mostren el condensador i el seu símbol.
 6. 6. PTC i NTCEls PTC i NTC són resistències amb un coeficient de temperatura positiu o negatiu. En la imatge que tenim al’esquerra podem veure un PTC, però els NTC tenen la mateixa forma. I en la imatge de la dreta podem veureel símbol de cada un dels dos.
 7. 7. LDRLes resistències LDR són fotoresistències, això vol dir que quan incideix la llum sobre aquestes, laresistència disminueix. La imatge de l’esquerra representa la resistència LDR i la de la dreta representa elseu símbol.
 8. 8. Díode RectificadorTé dos terminals polaritzats. Un terminal es diu ànode (A) i l’altre terminal es diu càtode (K). L’ ànode és el terminalpositiu i el càtode és el terminal negatiu. La primera imatge correspon al díode i la segona imatge correspon al seusímbol.
 9. 9. LEDÉs un díode semiconductor que emet llum. Sols pot emetre llum de color roig, blau i verd. En les imatges situades aldavall podem veure el LED i al costat el seu símbol.
 10. 10. TransistorEl transistor té 3 terminals polaritzats: Base (B), Col·lector (C) i lEmissor (E). Hi ha dos tipus de transistors:transistors NPN i transistors PNP. En les imatges de baix podem veure un transistor i els seus símbols. El primertransistor és el NPN i el segon transistor és el PNP.
 11. 11. ReléEl relé és un dispositiu electromecànic capaç de poder controlar un circuit d’eixida de major potència que eld’entrada, es pot considerar com n amplificador elèctric. En les imatges de baix podem veure el relé i el seusímbol corresponent.

×