Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentació Ses Salines

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació Ses Salines

 1. 1. S ES L IN SA ES ivissaE entera Form
 2. 2. PRESENTACIÓ:
 3. 3. Aquestes són les parts de la presentació; en qualsevol moment clica sobre l'icona de la casa per redirigir-te aquí i desplaçarte amb més facilitat per les diapositives! Menú principal: 1.Què són Ses Salines? 2.Què hi podem trobar? 2.1. Medi marí 2.2. Medi terrestre 3.Vols saber-ne més? 4.Activitats 5.Menú final
 4. 4. Què són Ses Salines d’Eivissa Què són Ses Salines d’Eivissa i Formentera? i Formentera? Es tracta d’un parc natural situat a les Illes Pitiüses ( Eivissa i Formentera), composat tant per reserves marines com per terrestres. terrestres
 5. 5. Ocupa un territori d’unes 2.752,5 ha terrestres i 14.028 ha marítimes, que s’exténen des del sud d’Eivissa fins al nord de Formentera.
 6. 6. Inclou una representació de gairebé tots els ecosistemes de les Illes Pitiüses, amb especial menció de les marismes. A més, dins la fauna destaca la ornitológica, amb els flamencs que hi habiten tot l’any. l’any
 7. 7. Vols saber alguns detalls històrics d’aquest Parc natural? L’any 1991 s’aplica la figura de protecció d’ANEI (Àrea Natural d’Especial Interés) a bona part de la zona, posteriorment, la Llei estatal 26/1995, de 31 de juliol va convirtir Ses Salines en Reserva natural. natural Finalment, la Llei 17/2001, de 19 de decembre, de protecció ambiental de Ses Salines d’Eivissa i Formentera va recalificar la zona como Parc natural, passant a ser competència del Govern de les Illes Balears la seva gestió y administració.
 8. 8. Saps què hi pots veure a Ses Saps què hi pots veure a Ses Salines? Salines? El medi mari: Es caracteritza per la importancia ecológica de les praderes submarines de Posidonia oceànica, exclusiva del nostre mar.
 9. 9. Aquestes praderes de Posidonia han estat declarades Patrimonio de l’Humanitat per l’UNESCO. Aquesta afavoreix el manteniment de las poblaciones de peces y organismos marinos; oxigena les aigües i les manté netes i transparents; preserva les platges de l’efecte erosiu de l’onatge y manté la dinàmica natural del sistema dunar.
 10. 10. ...i el medi terrestre: És representació magnífica de la majoria d'espècies vegetals existents a les Pitiüses (178 en total), com els pinars mediterrànis, els sabinars costers, els sistemes dunars i la vegetació litoral dels acantilats, entre d'altres.
 11. 11. En el Parc natural s'han censat unes 210 espècies d'aus; destaquen les poblacions d'aus acuàtiques, com els flamencs ( Phoenicopterus roseus), la cigonya comú (Himantopus himantopus), el “tarro blanco” (Tadorna tadorna), el “chorlitejo patinegro” (Charadrius alexandrinus); i les d'aus marines, com la gavina d'Audouin ( Larus audouinii) i la pardela balear (Puffinus mauretanicus).
 12. 12. Altres espècies animals destacables en l'ámbito terrestre són la sargantana de las Pitiusas (Podarcis pityusensis), endèmica d'aquestes illes.
 13. 13. http://www.balearsnatura.com/parc-natural-de-ses-salines-d-eivissai-formentera/que-ver_vegetacion-y-fauna.html Si vols saber més clica a sobre l'URL o l'imatge!
 14. 14. Posem en pràctica la teoria!! Vertader o fals: Clica sobre la imatge corresponent segons si la informació de l'oració es correcta o no. 1.Ses Salines es situen entre Eivissa i Cabrera. 2.La Posidonia es troba en el Mediterràni i en el Oceà Atlantic.
 15. 15. 3.Fou nombrat Parc natural en 1991. 4.Hi podem trobar moltes aus com flamencs, gavines i cigonyes.
 16. 16. 5.El Parc natural té més hectàrees marines que terrestres. 6.La posidonia no juga ningún paper important en l’ecosistema. 7.A Ses Salines hi podem trobar espècies endèmiques de les Pitiüses.
 17. 17. Aquí va la següent activitat! Una imatge val més que mil paraules: Clicla a sobre la imatge correcta. 1.Quina de les següents aus podem trobar a Ses Salines?
 18. 18. 2.Quina imatge representa millor la flora del Parc natural de Ses Salines?
 19. 19. 3.Quin animal terrestre es més provable que hi trobem?
 20. 20. Sabries situar el Parc natural de Ses Salines? Fes clic sobre el punt correcte
 21. 21. Ho has fet genial! Esperc que hagis disfrutat i que hagis hagis après molt! A continuació tens un menú amb diferents opcions: 1.Repassar la teoria. 2.Repetir les activitats. 3.Llegir els crèdits. 4.Accés a la guía didàctica. 5.Sortir.
 22. 22. Adéu! Autor del material: Nicolás Ribas Ribas Any: 2013 Correu: niko_15_92@hotmail.com Agraïr a tots aquells i aquelles que visitin i utilitzin aquest material didàctic.

×