Successfully reported this slideshow.

More Related Content

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Consells Saludables

 1. 1. VINT CONSELLS SALUDABLES DE LES UNIVERSITATS DE HARVARD I CAMBRIDGE
 2. 2. Almenys un got de suc de taronja cada dia : per augmentar el doble o més la quantitat de ferro al cos.    Canviar el blanc pel morè : El pa integral té quasi quatre vegades més de fibra, tres vegades més de zinc i quasi el doble de ferro que el pa blanc. A més a més, menja la crosta! Ja que té vuit vegades més de pronylysina, que estimula els enzims a combatre el càncer de colon. Canyella al cafè :  Afegir mitja culleradeta de canyella al cafè un cop al dia manté baix el colesterol i estables els nivells de sucre a la sang.
 3. 3. <ul><li>Mastegar els vegetals durant més estona : </li></ul><ul><li>Això fa augmentar la quantitat de substàncies anticancerígenes alliberades al cos. </li></ul><ul><li>El fet de mastegar fa alliberar sinigrina. A més a més, com menys es coguin els vegetals, major efecte preventiu tenen. </li></ul>
 4. 4. <ul><li>La taronja redueix el càncer de pulmó : </li></ul><ul><li>Qui en men ja habitualment t é un 30% menys de p robabilitat de contraure aquesta malaltia. També s’ha vist que la gent que menja quatre porcions de fruites cítriques al dia té un 40% menys de probabilitat que els que en mengen menys de una per dia. </li></ul>Adoptar la regla del 80% : Posa’t al plat el 80% del menjar que et ve de gust ingerir. D’aquesta manera s’eviten trastorn s gastrointestinals, es perllonga la vida i es redueix el risc de diabetis i atacs de cor.
 5. 5. Menja r de tots colors: si menges una varietat de cada color en fruites i verdures aconseguiràs la millor barreja d’antioxidants, vitamines i minerals! Juga amb ... el vermell (tomàquet, pebrot, ...), el taronja (carbassa, moniato, pastanaga, ...), el groc (pebrot, plàtan, blat de moro, ...), el verd (espinacs, carxofes, bròquil, ...), e l porpra (col llombarda, remolatxa, ...), el blanc (raves, ceba, porro, ...) ....
 6. 6. Mantenir net el raspall de dents: El contacte dels gèrmens al got dels raspalls pot ser molt dolent. Els raspalls per si mateixos poden escampar grips i refredats. Han de rentar-se quatre cops a la setmana, sobretot després de malalties, i s’haurien de mantenir separats entre ells. Aprofitar els avantatges de la pizza! Escull les de massa fina i amb molta salsa de tomàquet! El licopè és un antioxidant present als tomàquets que inhibeix i fins i tot reverteix el creixement tumoral. El tomàquet s’absorbeix millor pel cos quan està cuit, com per la salsa per acompanyar la pasta o per untar la pizza.
 7. 7. Estimular la ment ens anima a formar nous camins mentals i fortifica la memòria. Una persona de 50 anys activa mentalment pot arribar a tenir millor memòria que una persona vaga de la meitat de la seva edat! Fer treballar el cap! Fes trencaclosques, encreuats o sudokus; aprèn un idioma o alguna habilitat nova . Llegeix un llibre i memoritza’t paràgrafs o alguna estrof a d’un poema.
 8. 8. Utilitzar el fil dental i no mastegar xiclets : Es creu que mastegar xiclets en excés fa augmentar la probabilitat de patir arteriosclerosis, ja que els vasos sanguinis es fan més estrets, la qual cosa precedeix a atacs de cor. Passar-se al fil dental pot treure’ns sis anys de la nostra edat biològica ja que elimina bacteris que ataquen les dents i el cos.
 9. 9. Riure! Una bona riallada és un petit exercici físic! Entre 100 i 200 riallades equivalen a 10 minuts de footing. A més a més disminueix l’estrès i estimula cèl·lules naturals de defensa i els anticossos.
 10. 10. Mantenir-nos a prop de gent que estimem: i si estan lluny, trucar-los. Família, pares, amics… No mantenir apropament afectiu amb els que estimem, particularment amb la mare, desenvolupa hipertensió, alcoholisme o malalties cardíaques en edats joves. Gaudir del te : El te comú conté menys nivells d’antioxidants que el te verd. Beure una sola tassa de te verd al dia disminueix el risc de malalties coronàries. A més a més, augmenta la sobrevida després d’un atac de cor. Esperar a pelar a l’últim moment : Els vegetals o les fruites han de pelar-se i tallar-se just abans de menjar. Preparar menjar fresc amb poca anticipació augmenta els nivell s de nutrients contra el càncer.
 11. 11. Acompanyar-se d’una mascota Es creu que les persones que no tenen animals domèstics tenen més estrès i visiten més el metge que les que sí que en tenen. Les mascotes ens fan sentir optimistes, relaxats i això disminueix la hipertensió. Els gos és un bon animal de companyia, però els peixos daurats també funcionen bé, per això!
 12. 12. Visca el p a amb tomàquet! Posar tomàquet a l’entrepà, tenir a mà un suc de tomàquet, fer-se una amanida grega, prendre gazpacho… Una porció de tomàquet al dia baixa el risc de malaltia coronària un 30%!
 13. 13. Reorganitzar la nevera : Les verdures no haurien de deixar-se a qualsevol lloc de la nevera ja que perden substàncies nutritives a causa de l a llum artificial, l a qual destrueix els flavonoids dels vegetals que combaten el càncer. Fes servir els calaixos.
 14. 14. Menjar com un ocellet : La llavor de gira-sol, de carbassa, les llavors de sèsam... són un bon exemple. Es poden posar a les amanides, al iogurt, als cereals, a les cremes… Porten bons nutrients i antioxidants. A més a més, menjar nous entre àpats redueix el risc de diabetis!
 15. 15. I per últim… quatre detalls que t'allargaran la vida... ~ Menjar xocolata ~ Dues barres a la setmana allarguen la vida un any! : ) La xocolata amarga és una font de ferro, magnesi i potassi , elements essencials per a una vida saludable!
 16. 16. ~ Estar bé amb tu mateix ~ D’una manera o altra, aquells que prioritzen el ser sobre el tenir, tenen un 35% més de probabilitat de viure més temps.
 17. 17. ~ Pensar de manera positiva ~ Diuen que la gent optimista pot viure fins a 12 anys més que la gent negativa. Ser optimista ens pot prevenir de grips i refredats fàcilment.
 18. 18. ~ Ser més sociable ~ La gent amb forts llaços socials o xarxes d’amics té una vida més saludable que les persones solitàries o que només tenen contacte amb la família.
 19. 19. Tret d’un estudi publicat a la revista INTERNATIONAL JOURNAL FOR PSYCHIATRY AND MEDICINE

×