Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

ινδία

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
ινδια 2
ινδια 2
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 14 Ad
Advertisement

More Related Content

Similar to ινδία (20)

Advertisement

ινδία

 1. 1. ΙνδίαΙνδία Σοφία Αυγερινού Austin Mahone
 2. 2. Ταξίδι στο κόσμο της ΙνδίαςΤαξίδι στο κόσμο της Ινδίας •Το ταξίδι στην Ινδία είναι μια περιπλάνηση στη χώρα των εκπλήξεων. Γνωριμία με έναν πολιτισμό που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με μια πολιτιστική κληρονομιά πλούσια σε μνημεία,θρησκειές,ήθη και έθιμα, σε κοινωνικά καθήκοντα ,σε αρχαιολογικά ευρήματα και άλλα. Με αυτό τον τρόπο να μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε σήμερα με αρκετή ακρίβεια τη ζωή τους.
 3. 3. • Περίφημα παλάτια, κτίρια βαμμένα σε ρόδινες αποχρώσεις κυριαρχούν. Στην παράδοση της Ινδίας το ροζ χρώμα συμβολίζει την φιλοξενία.
 4. 4. • Από τις παραλίες της ηλιόλουστης Γκόα μέχρι τα πολύβουα παζάρια του Μουμπάι, η Ινδία προσφέρει μία πλούσια ποικιλία άκρως ετερόκλητων αλλά εξίσου συναρπαστικών εμπειριών.
 5. 5. Οι Ινδικοί χοροίΟι Ινδικοί χοροί • Οι χοροί της Ινδίας καθρεπτίζουν με αμεσότητα τον ινδικό πολιτισμό.Επιτρέπουν στο θεατή να έρθει σε επαφή με την μαγευτική πλευρά της Ινδίας.Οι ινδικοί χοροί χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τους κλασικούς και τους παραδοσιακούς. Ένα είδος κλασσικού χορού…
 6. 6. ΓιορτέςΓιορτές • Η δημόσια ζωή χαρακτηριζόταν από πολλές θρησκευτικές γιορτές. Υπήρχαν αναρίθμητες γιορτές και μαγικές πράξεις που βοηθούσαν το άτομο στην καθημερινή του ζωή. Η πιο σημαντική απ΄ όλες ήταν η θυσία του αλόγου. Η προετοιμασία της κάλυπτε ένα ή δύο χρόνια και διαρκούσε τρεις ημέρες. Συμμετείχαν σ΄αυτήν όλοι, ο βασιλιάς, οι ιερείς, οι αξιωματούχοι και ο λαός. Απέβλεπε στην ένωση όλου του πληθυσμού με τον βασιλιά, ο οποίος πρόσφερε τη θυσία, και στην εξασφάλιση της ευημερίας της χώρας και των πολιτών.
 7. 7. • Άλλη σημαντική γιορτή ήταν η Ντούργκα - Πούτζα προς τιμή της θεάς Κάλι. Για ολόκληρες εβδομάδες οι Ινδοί χόρευαν και τραγουδούσαν. Το κυριότερο μέρος της τελετής ήταν η μεγάλη πομπή κατά την οποία όλες οι οικογένειες έφεραν ομοιώματα της Κάλι και τα έριχναν στον Γάγγη. • Η γιορτή Χόλι ήταν αφιερωμένη στη θεά Βαζάντι και είχε αληθινό χαρακτήρα Σατουρνάλιων.
 8. 8. Γάμος-ΟικογένειαΓάμος-Οικογένεια • Ο οικογενειακός θεσμός έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ινδική κοινωνία. Υπάκουε σε κανόνες οι οποίοι ασκούσαν άμεση επίδραση στα άτομα και καθόριζε τη συμπεριφορά τους για όλη τους τη ζωή. Αγόρια και κορίτσια προετοιμάζονταν από τη νηπιακή τους ηλικία για τον οικογενειακό τους ρόλο. • Ο γάμος δεν ήταν προσωπική υπόθεση των ανθρώπων αλλά ενδιέφερε γενικότερα την οικογένεια και την κοινωνία, γι αυτό ήταν ένα θέμα που το τακτοποιούσαν οι γονείς από την παιδική ηλικία των παιδιών τους. • Η ινδική οικογένεια περιελάμβανε μεγάλο αριθμό ατόμων. Εκτός από το ζευγάρι και τα παιδιά, που ήταν συνήθως πολλά, ζούσαν μαζί οι συγγενείς του άνδρα από τη πλευρά του πατέρα του, δούλοι, εργάτες, τεχνίτες, που δούλευαν για την οικογένεια. Όλα τα μέλη τηρούσαν τους ίδιους κανόνες και υπάκουαν στον αφέντη του σπιτιού . Όλοι του φέρονταν με μεγάλο σεβασμό.
 9. 9. Ο ρόλος της γυναίκαςΟ ρόλος της γυναίκας • Η οικοδέσποινα κατείχε σημαντικό ρόλο στην οικογενειακή ζωή και είχε την γενική φροντίδα του σπιτιού, όταν δε αποκτούσε γιο η θέση της ήταν πιο ενισχυμένη. Ήταν όμως πάντα εξαρτημένη από τον πατέρα, τον σύζυγο και τέλος τον γιο της. Σπάνια έβγαινε από το σπίτι και πάντα την συνόδευε κάποιος. Δεν προβλεπόταν γι΄αυτή καμιά παιδεία. • Η γυναίκα όμως στη βεδική εποχή είχε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία απ΄ ό,τι τις μεταγενέστερες εποχές. Επενέβαινε στην εκλογή του συζύγου της, εμφανιζόταν στις γιορτές, παρακολουθούσε μαζί με τους άνδρες τις θρησκευτικές τελετές και είχε το δικαίωμα να μορφώνεται και να παίρνει μέρος σε φιλοσοφικές συζητήσεις. Αν έμενε χήρα, μπορούσε να ξαναπαντρευτεί.
 10. 10. Οικονομική ζωήΟικονομική ζωή • Οι σημαντικότεροι τομείς της οικονομικής ζωής στην αρχαία Ινδία ήταν η γεωργία και το εμπόριο. Λόγω του κλίματος της χώρας έδιναν μεγάλη σημασία στην άρδευση για να εξασφαλίζουν καλύτερη απόδοση στις καλλιέργειες. Το ρύζι ήταν το βασικότερο προϊόν τους. Καλλιεργούσαν επίσης το σιτάρι, το κριθάρι, το ζαχαροκάλαμο, τα όσπρια. • Οι περισσότεροι αγρότες ήταν μικροκτηματίες. Υπήρχαν και μεγάλα κτήματα που ανήκαν ως επί το πλείστον στο κράτος και τους ναούς. • Το εμπόριο διεξαγόταν σε μεγάλη κλίμακα και έπαιζε τεράστιο ρόλο στην οικονομία της Ινδίας. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γινόταν από τη θάλασσα και από τους δρόμους όπου κυκλοφορούσαν καραβάνια. Το εξωτερικό εμπόριο ανέρχεται στους πρώτους χρόνους της ιστορίας το οποίο αναπτύχθηκε περισσότερο στην εποχή των Μογγόλων αυτοκρατόρων.
 11. 11. ΘρησκείαΘρησκεία • Η θρησκεία στην αρχαία Ινδία αποτελεί τη βάση της κοινωνικής δομής και είναι στενά συνδεδεμένη με τη διεξαγωγή των δημοσίων υποθέσεων και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Στην μακραίωνη ιστορία της συναντάμε τον Βεδισμό, την αρχαιότερη μορφή θρησκείας, που εκφράζεται κυρίως με την θυσία, την κατ΄εξοχήν θρησκευτική πράξη, τον Ινδουισμό που αποτελείται από τη βεδική παράδοση και από θρησκευτικά στοιχεία της προ-άρειας Ινδίας και που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι η επικρατέστερη θρησκεία, τον Βουδισμό που επέφερε μεταρρυθμίσεις ακόμα και στην κοινωνική της δομή. Η θρησκεία στάθηκε βάση για ένα σημαντικό μέρος της ινδικής μουσικής.
 12. 12. Ώρα τελετής… Συνήθιζαν να λατρεύουν τον θεό τους σε μικρούς χώρους.
 13. 13. Παραδοσιακά Μουσικά ΌργαναΠαραδοσιακά Μουσικά Όργανα Έγχορδα ταμπούρας σάροντ Κρουστά Πνευστά αρμόνιο φλάουτο τάμπλας
 14. 14. ΤέλοςΤέλος

×