Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Índice
Introducción . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
Presente Simple . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Presente P...
1www.ganandoconingles.com
If you are reading this guide is because you wish to
learn English. Believe it, this is a huge s...
2www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Alan Caroline, what's your hobby?
Caroline Well, I play the guitar.
Alan Really?
...
3www.ganandoconingles.com
PRESENTE SIMPLE
To be: - I am (´m), You/we/they are (´re), he/she/it is (´s).
- I am not (´m not...
4www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Ricky Hi, How are you doing?
Joe I’m ok, what about you?
Ricky I’m good. Is Janet...
5www.ganandoconingles.com
PRESENTE PROGRESIVO
El presente progresivo es usado para expresar que una actividad está
sucedie...
6www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Good
( Bien )
Wait
( Espera )
I don't know
( No lo se )
Really?
( ¿De verdad? )
W...
7www.ganandoconingles.com
FUTURO SIMPLE
She will clean her room
(Ella limpiará su cuarto)
Contracción:
She'll clean her ro...
8www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Edward How’s it going?
Lillian Not bad, everything is ok, what about you?
Edward ...
9www.ganandoconingles.com
PASADO SIMPLE
To be: I / he / she / it was, you/we/they were
- Was not (wasn´t), were not (´were...
10www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Rose What were you doing at the store yesterday?
Edward I was waiting for David....
11www.ganandoconingles.com
PASADO PROGRESIVO
I was talking with lisa
(Estaba hablando con lisa)
They were waiting for Davi...
12www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Sandy I love this car! It´s so much fun to drive and it´s very
comfortable. Have...
13www.ganandoconingles.com
PRESENTE PERFECTO
We have played tennis for two hours
(Hemos jugado tenis por dos horas)
She ha...
14www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
Sally Hi Donna, what happened to you! Look at your face!
Donna Oh! I’m really sc...
14www.ganandoconingles.com
PASADO PERFECTO
A thief had taken my computer
(Un ladrón se había llevado
mi computadora)
A thi...
15www.ganandoconingles.com
CONVERSACIONES
William Hi guys, what are you doing?
Peter We are preparing this cake for my mom...
16www.ganandoconingles.com
VERBOS MODALES
Can, May, Should, Ought, Must, Would, etc.
CAN – COULD
Can es un verbo defectivo...
17www.ganandoconingles.com
VERBOS IRREGULARES
be ser ó estar
bear soportar
beat pelear
become convertirse
begin comenzar
b...
18www.ganandoconingles.com
VERBOS IRREGULARESINFINITO
PRETERITO
PASADOPARTICIPIO
shine brillar
shoot disparar
show mostrar...
19
EXAMEN
1. Is Louis mad?
a. Yes, it’s.
b. No, he isn’t.
c. No, he is.
d. Yes, he’s.
2. The boys ____________ very noisy....
20
11. _______Michael at the beach on Sunday __________?
a. Were--Saturday
b. Was--afternoon
c. Were--tomorrow
d. Was--moo...
21
25. What’s the correct sentence?
a. I had leave my computer on the table.
b. I had leaved my computer on the table.
c. ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Lista de los verbos irregulares en inglés
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

7

Share

Curso de ingles gratuito

Download to read offline

Curso de ingles

Curso de ingles gratuito

  1. 1. Índice Introducción . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 Presente Simple . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 Presente Progresivo . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Futuro Simple . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Pasado Simple . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Pasado Progresivo . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 Presente Perfecto . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Pasado Perfecto . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Verbos Modales . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 Lista de Verbos Irregulares . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 Examen . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 Los contenidos de esta Guía son propiedad de Ganando con Inglés. Queda estrictamente prohibido la reproducción parcial o total, sin el permiso correspondiente.
  2. 2. 1www.ganandoconingles.com If you are reading this guide is because you wish to learn English. Believe it, this is a huge step forward and we can help you. We compiled the most practical verbal tenses in English, and made it simple and easy for you to remember. However, be aware that even when the expressions herein are basic and understandable, you need a previous knowledge of English language. This guide begins with easy topics and gradually increases its level of complexity. In the last part, you will find a short test so you can know if you have reached an adequate learning. We suggest practice. Realize that this guide does not use the same natural learning method as used in Ganando con Inglés. Moreover, it do es not comprise material from the course. This guide has been created with a different purpose. Congratulations! Introduction Introducción Felicidades! Si estás leyendo esta guía seguramente es porque tienes el deseo de aprender inglés, y créelo, este es un importante paso hacia adelante. Nosotros te vamos a ayudar. Hicimos una recopilación sobre los tiempos verbales más utilizados en inglés y los explicamos de una manera sencilla y fácil de recordar para ti. Sin embargo, queremos aclararte que aunque las expresiones utilizadas son básicas y muy entendibles, es necesario un conocimiento previo del idioma inglés. La guía inicia por los temas más sencillos y el nivel aumenta gradualmente. Al final encontrarás un pequeño test que medirá sí has aprendido lo suficiente. Te recomendamos practicar. Debes saber que esta guía no utiliza el mismo método de aprendizaje natural de Ganando con Inglés, ni incluye contenido del curso. Ha sido realizada con un objetivo diferente. No queremos que dejes pasar ninguna oportunidad más por no hablar inglés. Llévate ese ascenso que deseas, cambia de trabajo, viaja a otros países, conoce otras culturas, y dale a tu vida mucha más emoción y éxito: We do not want that you lose great opportunities just because you do not speak English. Get the promotion you are looking forward, change your job, travel to other countries, know different cultures and give your life emotion and success: Learn English once and for all! ¡Aprende inglés de una vez por todas!
  3. 3. 2www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Alan Caroline, what's your hobby? Caroline Well, I play the guitar. Alan Really? Caroline Yes, I like playing the guitar. Alan How often do you play? Caroline I play twice a week. What about you? Do you have a hobby? Alan I'm interested in video games. Caroline That's interesting! Alan Yes, I play video games almost every day. Alan Carolina, ¿cuál es tu hobby? Carolina Bueno, yo toco la guitarra. Alan ¿De verdad? Carolina Sí, a mi me gusta tocar la guitarra. Alan ¿Qué tan seguido tocas la guitarra? Carolina Yo toco la guitarra 2 veces por semana. ¿Y tú? ¿Tú tienes algún hobby? Alan Yo estoy interesado en los videojuegos. Carolina ¡Eso es interesante! Alan Sí, yo juego videojuegos casi todos los días. Really ( ¿De verdad? ) Well ( Bueno ) I Like To ( Me gusta ) How often? ( ¿Qué tan seguido? ) What about you? ( ¿Qué hay sobre ti? ) Useful Expressions My Hobby Mi Pasatiempo
  4. 4. 3www.ganandoconingles.com PRESENTE SIMPLE To be: - I am (´m), You/we/they are (´re), he/she/it is (´s). - I am not (´m not), You/we/they are not (´re not / arent´t), he/she/it is is (´s not / isn´t). To have: I/you/we/they have (´ve), he/she/it has. - Have not (don´t haven´t), does not have (hasn´t). have not (don't have), does not have (doesn't have) I am a student (Yo soy un estudiante) You are an engineer (Tú eres un ingeniero) Forma Afirmativa Sujeto + Verbo + Complemento I am not a student (Yo no soy un estudiante) You are not an engineer (Tú no eres un ingeniero) Forma Negativa Sujeto + Verbo + Complemento Am I a student? (¿Soy yo un estudiante?) Are you an engineer? (¿Eres tú un ingeniero?) FormaInterrogativa Sujeto + Verbo + Complemento ? El tiempo Presente Simple se utiliza, entre otras cosas, para expresar acciones, eventos o situaciones habituales que transcurren con cierta frecuencia. Por ejemplo: I'm a teacher. Yo soy un maestro. Anne is a teacher. Ana es maestra. She lives in London. Ella Vive en Londres. Anne gets up at 7 a.m. Ana se despierta a las 7 a.m. She usually has breakfast at 8 a.m. Usualmente desayuna a las 8 a.m. Recordemos: Al conjugar los verbos regulares en tiempo presente, debe agregarse para la tercera persona del singular (He / She / It) una "s" al verbo base, mientras que para las demás personas el verbo permanece igual. Presente de los Verbos Auxiliares Presente Simple
  5. 5. 4www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Ricky Hi, How are you doing? Joe I’m ok, what about you? Ricky I’m good. Is Janet at the party? Joe Yes, she is. She’s at the garden. Ricky What is she doing? Joe She’s talking with Patty right now. Ricky Where are Peter and Sue? Joe They’re dancing now. Ricky Are they singing too? Joe No, they aren’t. They´re drinking some soda, but Alice is singing a romantic song. Ricky And who’s playing the guitar? Joe Maybe Alex is. Ricky It’s nice talking to you! Ricky Hola, ¿Cómo te va? Joe Bien, ¿Y tú? Ricky Bien. ¿Está Janet en la fiesta? Joe Si. Está en el jardín. Ricky ¿Qué está haciendo? Joe Está platicando con Patty en este momento. Ricky ¿Dónde están Pedro y Susana? Joe Están bailando ahora. Ricky ¿Están cantando también? Joe No. Están tomando refresco, pero Alicia está cantando una canción romántica. Ricky ¿Y quién está tocando la guitarra? Joe Quizá es Alex. Ricky ¡Es agradable platicar contigo! Hi, Hello ( Hola ) How are you doing? ( ¿Cómo te ha ido? ) Where are ( ¿Dónde están? ) I'm ok/ I'm good ( Estoy bien) Maybe ( Quizás ) It's nice talking to you ( Es agradable platicar contigo ) Useful Expressions At the party En la fiesta
  6. 6. 5www.ganandoconingles.com PRESENTE PROGRESIVO El presente progresivo es usado para expresar que una actividad está sucediendo al momento de hablar. Este tiempo verbal se construye utilizando como auxiliar el verbo TO BE (am, is, are) y como verbo principal en infinitivo con la terminación ING. I am doing the homework (Estoy haciendo la tarea) You are playing the guitar (Tu estás tocando la guitarra) They are not drinking coffe. (Ellos no están tomando café) He is not buying that car (El no está comprando ese auto) Am i eating too much? (¿Estoy comiendo demasiado?) Are you doing yoga? (¿Estás haciendo yoga?) Forma Afirmativa Sujeto + To Be + Verbo + ING + Complemento Forma Negativa Sujeto + To Be + Not + Verbo + ING + Complemento Forma Interrogativa To Be + Sujeto + Verbo + ING + Complemento ? Ejemplo: I am working at home (Estoy trabajando en casa) You are doing the homework (Estas/Estan haciendo la tarea) We are sitting next to Mr. Lee. (Estamos sentados junto al Sr. Lee) I'm not having fun (No me estoy divirtiendo) Are you doing your homework? (¿Estás haciendo tu tarea?) Presente Progresivo
  7. 7. 6www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Good ( Bien ) Wait ( Espera ) I don't know ( No lo se ) Really? ( ¿De verdad? ) Where are you going? ( ¿A dónde vas? ) Sorry ( Lo siento ) Never mind ( No hay problema ) Useful Expressions Cleaning your room Limpiando tu cuarto Mom Are you going to clean your room today? Daughter I don’t know, mom. I have a lot of homework to do. Mom Really? When are you going to do it then? Daughter Well… Mom Remember that your friends are coming tonight. Daughter Oh, I had forgotten that! I’ll clean it right now. Mom Good! Daughter Wait! Mom! Where are you going? Mom I’ll go to buy some snacks to your friends. Daughter Aren’t you going to help me? Mom I won’t have enough time, I’m going to the supermarket, sorry! Daughter Never mind. Mamá ¿Vas a limpiar tu cuarto hoy? Hija No lo sé mamá. Tengo que hacer mucha tarea. Mamá ¿De verdad? Entonces, ¿cuándo lo vas a limpiar? Hija Bueno… Mamá Recuerda que tus amigos van a venir esta noche. Hija ¡Híjole, se me había olvidado! Lo limpiaré ahora mismo. Mamá Bien. Hija ¡Espera! ¡Mamá!, ¿adónde vas? Mamá Iré a comprar algunos bocadillos para tus amigos. Hija ¿No me vas a ayudar? Mamá Lo siento, pero no tendré tiempo suficiente, me voy al supermercado. Hija No te preocupes.
  8. 8. 7www.ganandoconingles.com FUTURO SIMPLE She will clean her room (Ella limpiará su cuarto) Contracción: She'll clean her room (Ella limpiará su cuarto) Forma Afirmativa Sujeto + Will + Verbo + Complemento She will not clean her room (Ella no limpiará su cuarto) Contracción: She won't clean her room (Ella no limpiará su cuarto) Forma Negativa Sujeto + Will not + Verbo + Complemento Will she clean her room? (¿Limpiará ella su cuarto?) Forma Interrogativa Will + Sujeto + Verbo + Complemento ? El tiempo futuro se utiliza, entre otras cosas, para expresar promesas, determinación, dar énfasis o situaciones condicionales. I will clean my room. Limpiaré mi cuarto. I will clean it right now! ¡Lo limpiaré ahora mismo! I will clean it if you help me. Lo limpiaré si tú me ayudas. She will do it. Ella lo hará. Recordemos: El tiempo futuro se forma con los verbos auxiliares will, más el infinitivo del verbo principal. Se puede contraer el auxiliar will. Will -> 'll, Will not -> Won't Cuando queremos indicar el propósito de realizar alguna acción futura o se planea algo, la frase going to es muy común. El uso de la forma verbal going to es mucho más generalizado que will para indicar acción futura o para expresar intención de realizarla en el futuro. She is going to clean her room (Ella va a limpiar su cuarto) Forma Afirmativa Sujeto + To be + going to + Complemento She is not going to clean her room (Ella no va a limpiar su cuarto) Forma Negativa Sujeto + To be + not going to + Verbo + Complemento Is she going to clean her room? (¿Va a limpiar ella su cuarto?) Forma Interrogativa To be + Sujeto + Going To + Verbo + Complemento Futuro con Will Futuro con Be going to
  9. 9. 8www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Edward How’s it going? Lillian Not bad, everything is ok, what about you? Edward I’m fine and a lot to talk. Lillian Tell me, how was your vacation? Edward It was great. My family and I went to the beach. Lillian Wow, that’s terrific!! And what did you do there? Edward Well, I swam at the beach, my mom prepared sandwiches, and then we went fishing. Tell me about your vacation! Lillian We went to the mountains. We left home around 5 o’clock in the morning. We went skating and my brother climbed a small mountain. Edward Did you go to the Rocky Mountains? Lillian No, we didn’t. We traveled to YellowStone. Did you travel to Puerto Vallarta? Edward Yes, we did. We stayed there for two weeks, also we visited the aquarium. Edward ¿Qué tal? Lillian No me puedo quejar, todo muy bien, ¿y tú? Edward Bien y mucho que platicar. Lillian Dime, ¿Cómo estuvieron tus vacaciones? Edward Estuvieron fantásticas. Mi familia y yo fuimos a la playa. Lillian ¡Wow, eso es genial! ¿Y que hicieron ahi? Edward Bueno, nadé en la playa, mi mamá preparó emparedados y luego fuimos de pesca. ¡Platícame de tus vacaciones! Lillian Fuimos a las montañas, caminamos alrededor del bosque, fuimos a esquiar y mi hermano escaló una montaña pequeña. Edward ¿Fueron a las Montañas Rocallosas? Lilian No. Viajamos a Yellowstone. ¿Viajaron a Puerto Vallarta? Edward Sí. Permanecimos por dos semanas, y también visitamos el acuario. How's it going? ( ¿Qué tal? ) Not bad ( No está mal ) We went to ( Fuimos a) That's terrific! ( ¡Es genial! ) It was great ( Estubo muy bien ) Tell me ( Dime ) Useful Expressions Disfrutanto las vacaciones Enjoying vacations
  10. 10. 9www.ganandoconingles.com PASADO SIMPLE To be: I / he / she / it was, you/we/they were - Was not (wasn´t), were not (´weren´t). To have: had; en una pregunta: did + sujeto + have. - Did not have (didn't have) I went to the beach (Fui a la playa) We traveled to YellowStone (Nosotros viajamos a YellowStone) Forma Afirmativa Sujeto + Verbo en pasado + Complemento I didn't go to the beach (Yo no fui a la playa) We didn't traveled to YellowStone (Nosotros no viajamos a YellowStone) Forma Negativa Sujeto + did not +Verbo en pasado + Complemento El tiempo pasado es usado para hablar acerca de actividades o situaciones que comenzaron y terminaron en un tiempo particular en el pasado, y a su vez traduce el pretérito simple en español: Comí, jugué, nadé, corrí, etc., y notaremos que este tiempo, en inglés, tiene una sola forma para todas las personas. It was great. Fue genial Fue muy bueno. My family and I went to the beach. Mi familia y yo fuimos a la playa. Para cambiar un verbo a pasado basta con agregar una -ed al final si es regular. Ejemplo: Play (jugar) -> Played (jugó). Clean (Limpiar) -> Cleaned (Limpió). Al final de la guía se incluye una lista de verbos irregulares. Ejemplo: Tell (Decir) -> Told (Dijo), Teach (Enseñar) -> Taught (Enseñó). Did I tell you? (¿Te lo dije?) Did you find your cellphone? (¿Encontraste tu teléfono celular?) Forma Interrogativa Did + Sujeto + Verbo en presente + Complemento ? Pasado de los verbos auxiliares
  11. 11. 10www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Rose What were you doing at the store yesterday? Edward I was waiting for David. Rose What was he doing? Edward He was buying things for school. He was looking for special sales. Rose What was he buying? Edward Pens, some paper, a notebook. Where were you? How did you see me? Rose I was in the store too. Edward What were you doing there? Rose I was with Lisa. Edward Was Lisa buying things? Rose No, she wasn’t. She was working. Edward Oh, I didn’t see you. Rose I saw you pass, but you were looking something. Edward Rose, sorry but I have to go to classes, can we talk later? Rose Sure, don’t worry. See you after class. Rosa ¿Qué estaban haciendo en la tienda ayer? Eduardo Estaba esperando a David. Rosa ¿Qué estaba haciendo él? Eduardo El estaba comprando artículos para la escuela. Estaba buscando ofertas. Rosa ¿Qué estaba comprando? Eduardo Plumas, algo de papel, un cuaderno. ¿Dónde estabas? ¿Cómo me viste? Rosa Estaba en la tienda también. Eduardo ¿Qué estabas haciendo ahí? Rosa Estaba con Lisa. Eduardo ¿Estaba Lisa comprando cosas? Rosa No, ella estaba trabajando. Eduardo Oh, no las vi. Rosa Los vi pasar, pero estaban buscando algo y decidí no interrumpirlos. Eduardo Rosa, lo siento, pero me tengo que ir a clases, ¿podemos hablar después? Rosa Claro, no te preocupes. Te veo después de clase. What were you doing? ( ¿Qué estabas haciendo? ) I was waiting for ( Estaba esperando a ) I was with ( Estaba con ) It's fine ( Está bien) Sure ( Seguro ) Don't worry ( No te preocupes ) Useful Expressions Talking in the school Hablar en la Escuela
  12. 12. 11www.ganandoconingles.com PASADO PROGRESIVO I was talking with lisa (Estaba hablando con lisa) They were waiting for David (Ellos esperaban a David) She was not talking with Tom (Ella no estaba hablando con Tom) You were looking for a new car (Ustedes buscaban un auto nuevo) Was I buying things? (¿Estaba yo comprando cosas?) Were they waiting for David? (¿Esperaban ellos a David?) Forma Afirmativa Sujeto + To be (was, were) + verbo + ING + Complemento Forma Negativa Sujeto + To be (was, were) + not + verbo + ING + Complemento Forma Interrogativa To be (was, were) + Sujeto + Verbo + ING + Complemento ? El pasado continuo se forma con el pasado simple del verbo (to) be: was o were como auxiliar más el gerundio (ing) del verbo principal. Describe una acción que ocurría en cierto momento o época en el pasado. Usualmente el pasado continuo está complementado por un pasado simple. I was sleeping when you called. Estaba durmiendo cuando llamaste. It was nice talking to you. Fue divertido hablar contigo. She was thinking what to do. Ella estaba pensando que hacer. We were living in New York in 2006. Nosotros vivimos en Nueva York en 2006. Pasado Progresivo
  13. 13. 12www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Sandy I love this car! It´s so much fun to drive and it´s very comfortable. Have you driven a sports Focus car? Saul No, I haven´t, but please slow down a little, Sandy, you ´re doing nearly 100! Sandy Am I? Oh, sorry, but don´t worry. I´ve never gotten a speeding ticket. Saul Um, how long till we get there? You know, I´ve never been to Chiapas before. Sandy Oh, we´ll be there in about an hour. Sandy ¡Yo amo este auto! es muy divertido y cómodo conducirlo, ¿has conducido un automóvil Focus deportivo? Saúl No, no lo he hecho, pero por favor baja un poco la velocidad, Sandra, ¡ya estás casi en los 100 kms! Sandy ¿Lo estoy? Oh, lo siento, pero no te preocupes. Yo nunca he recibido una multa por alta velocidad. Saúl Um, ¿cuánto nos falta para llegar? Sabes, Yo nunca he estado en Chiapas antes. Sandy Oh, estaremos ahí mas ó menos en una hora. I love this ( Yo amo este ) Have you? ( Has tu? ) No. I haven´t ( No no lo he hecho ) Until / Till ( Hasta que / Mientras ) You Know ( Tu sabes ) About an hour ( Cerca de una hora ) Useful Expressions CHIAPAS Mi precioso auto My beautiful car
  14. 14. 13www.ganandoconingles.com PRESENTE PERFECTO We have played tennis for two hours (Hemos jugado tenis por dos horas) She has arrived late again (Ella ha llegado tarde de nuevo) You have not studied a lot (Tu no has estudiado mucho) He has not buyed that car (El no ha comprado ese carro) Have i gone to the mall? (¿He ido al centro comercial?) Has he cleaned his room? (¿Ha limpiado el su habitación?) Forma Afirmativa Sujeto + have/has + verbo en particio pasado + Complemento Forma Negativa Sujeto + have/has + not + verbo en participio pasado + complemento Forma Interrogativa Have/has + Sujeto + Verbo en participio pasado + Complemento ? El tiempo Present Perfect se usa para hablar de acciones comenzadas en el pasado y que aún continúan en el presente. Ejemplo: I have been here since Monday. Yo he estado aquí desde el lunes. Para formarlo, se usa el auxiliar HAVE, conjugado para la persona correspondiente (cambia solamente para la tercera persona del singular), seguido del participio pasado, que es igual para todas las personas. Los verbos irregulares tienen su propio participio pasado y la única manera de aprenderlos es memorizarlos. Normalmente son los que aparecen en la tercera columna de los listados de verbos irregulares en los diccionarios de inglés. Por ejemplo el participio pasado del verbo TO SEE (ver) es "seen". Siempre es igual para todas las personas. We have seen many people around here. Nosotros hemos visto mucha gente por aquí. She has seen many people around here. Ella ha visto mucha gente por aquí. Para realizar preguntas usando este tiempo, se usa HAVE (conjugado para la persona correspondiente), seguido del sujeto, luego el participio pasado y finalmente el resto de la oración. Have you had lunch? Has almorzado? La forma negativa se compone del auxiliar HAVE en su forma negativa (conjugado para la persona correspondiente), seguido del participio pasado, que es igual para todas las personas. I haven't seen him yet. Aún no lo he visto. Presente Perfecto
  15. 15. 14www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES Sally Hi Donna, what happened to you! Look at your face! Donna Oh! I’m really scared! I’m going to the police station. Sally Why? What happened? Donna Well, I arrived to my house this evening, and I realized that somebody had broken into it. Somebody had been in my house and had taken my new computer! Sally Really? How did you realize it? Donna Because I tried to open the door but somebody had opened it before. Then, when I came in, I looked that all my stuff were in a mess. I had left the computer on the table, but it wasn’t there anymore: a thief had stolen my computer! Sally Oh, what a shame! Donna Yes, I had bought that computer just a week ago. Sally Oh well, I’ll go with you to the police station. Donna Thank you. Sally Hola Donna, ¿qué te pasó? ¡Mira la cara que traes! Donna Oh! ¡Estoy muy asustada! Voy a la estación de policía. Sally ¿Por qué? ¿Qué pasó? Donna Resulta que llegué a mi casa esta tarde y me di cuenta de que alguien se había introducido. ¡Alguien había estado en mi casa y se había llevado mi nueva computadora! Sally ¿De veras? ¿Cómo te diste cuenta? Donna Porque traté de abrir la puerta pero alguien la había abierto antes. Luego, cuando entré, vi que todas mis cosas estaban en desorden. ¡Yo había dejado la computadora sobre la mesa, pero ya no estaba allí: un ladrón se había robado mi computadora! Sally ¡Oh, qué pena! Donna Sí, había comprado esa computadora hace sólo una semana. Sally Bueno, te acompaño a la estación de policía. Donna Gracias. What happened to you? ( ¿Qué te pasó? ) I'm really scared ( Estoy muy asustado ) Why? ( ¿Por qué? ) How did you realize? ( ¿Cómo te diste cuenta?) What a shame! ( ¡Qué pena! ) Thank you ( Gracias ) Useful Expressions Robo en casa I steal in house
  16. 16. 14www.ganandoconingles.com PASADO PERFECTO A thief had taken my computer (Un ladrón se había llevado mi computadora) A thief had not (hadn't) take my computer (El ladrón no se había llevado mi computadora) Had a thief taken my computer (¿Se había llevado mi computadora un ladrón?) Forma Afirmativa Sujeto + had + verbo en particio pasado + Complemento Forma Negativa Sujeto + had + not + verbo en participio pasado + complemento Forma Interrogativa Had + Sujeto + Verbo en participio pasado + Complemento ? El pasado perfecto se forma con el tiempo pasado del verbo have (had) como verbo auxiliar, para todas las personas (I, you, he, etc.) más el participio pasado del verbo principal conjugado. Se utiliza para describir acciones ocurridas y terminadas: Somebody had been in my house.Alguien había estado en mi casa. He had been doing his homework almost every day. El había estado haciendo su tarea casi todos los días. She had been looking for you. Ella había estado buscandote. We had taken the bus to Picadilly. Nosotros habíamos tomado el bus a Picadilly. I had studied chinese before getting this job. Yo había estudiado chino antes de obtener este trabajo. Pasado Perfecto
  17. 17. 15www.ganandoconingles.com CONVERSACIONES William Hi guys, what are you doing? Peter We are preparing this cake for my mom’s birthday. William May I help you? I could pass you the ingredients. Freddy No, I don’t think so. You should sit and be quiet. Sally Well, I think he could help us to prepare the cake. Peter O.K, you could read the instructions for making the cake. Fredy Hurry up guys! We don’t have much time. It’s late and Mommy might get back earlier. Mom Hello, children! I’m already here. William Uh, oh! Hey mom, how was your shopping? Mom It was perfect! Sally Mom, you look stressed. I think you ought to go to bed and take a nap. All Brothers Yeeesssss Moommmm! Go to bed and take a rest. Mom O.K, please be good. See you later. William Hola muchachos, ¿qué están haciendo? Peter Estamo preparando este pastel para el cumpleaños de mi mamá. William ¿Me dan permiso de ayudarlos? Podría pasarles los ingredientes. Freddy No, no lo creo. Sólo deberías sentarte y estar callado. Sally Bueno, yo creo que podría ayudarnos a preparar el pastel. Peter O.k. Podrías leer las instrucciones para hacer el pastel. Fredy ¡Apresúrense chicos! No tenemos mucho tiempo. Es tarde y mami posiblemente regrese más temprano. Mami ¡Hola niños! Ya estoy aquí. William ¡Hey mami! ¿cómo estuvieron tus compras? Mami Estuvo perfecto. Sally Mami, te ves estresada. Creo que deberías ir a la cama y tomar una siesta Todos los Hermanos ¡Siiiiiiii mamiii! Ve a la cama y descansa. Mami O.K. Por favor, pórtense bien. Nos vemos luego. What are you doing? ( ¿Qué están haciendo? ) May I help you? ( ¿Puedo ayudarle? ) I don't think so ( No lo creo ) Please be good ( Por favor comportate ) Keyphases Preparing a cake Preparando un pastel
  18. 18. 16www.ganandoconingles.com VERBOS MODALES Can, May, Should, Ought, Must, Would, etc. CAN – COULD Can es un verbo defectivo o incompleto, ya que sólo tiene dos tiempos, can en presente y could en el pasado. Can tampoco tiene infinitivo y siempre se emplea como auxiliar especial con el otro verbo en infinitivo. Can puede expresar: Habilidad, Posibilidad, Permiso, aunque también se considera más correcto usar May. You can't miss it. No te lo puedes perder. Could you please tell me where the bank is? ¿Podría decirme dónde está el banco? WOULD Es un verbo auxiliar que se usa para expresar un deseo, preferencia, para solicitar ayuda amablemente, o para expresar un deseo insatisfecho. En estas situaciones también se pueden usar los verbos can o could. I would like to go to the movies. Me gustaría ir al cine. I would rather stay home than go to work. Preferiría quedarme en casa en vez de ir a trabajar. Would you please help me with this task? ¿Podría ayudarme con esta tarea? I would have liked to receive a promotion. Me habría gustado recibir una promoción (ascenso en el trabajo) MAY, MIGHT May, como el auxiliar can, también es verbo defectivo y solamente tiene dos tiempos. May en presente y might en pasado. Tampoco tiene en infinitivo. May se emplea para expresar permiso, duda o posibilidad, propósito. May I use your pen? ¿Puedo usar tu pluma? You may sit next to John. Usted puede sentarse junto a Juan. The train may arrive a little late. Puede que el tren llegue un poco retrasado. Might, se emplea cuando se requiere la forma pasada del auxilia may. Ejemplos: He thought I might go with him to the party. Él pensó que yo podía ir a la fiesta con él. SHOULD, OUGHT Seguidos de un infinitivo, sirven para expresar una especie de obligación leve, similar al uso de debiera o debería en español. Ejemplos: You should see a doctor. Usted debería ver a un doctor. Edward ought to study harder. Eduardo debería estudiar más. Verbos Modales (Auxiliares Especiales)
  19. 19. 17www.ganandoconingles.com VERBOS IRREGULARES be ser ó estar bear soportar beat pelear become convertirse begin comenzar bet apostar bite morder bleed sangrar blow soplar break romper bring llevar build construir burn quemar burst estallar buy comprar catch aptrapar choose escoger come venir cost costar cut cortar deal tratar do hacer draw dibujar dream soñar drink beber drive conducir eat comer fall caer feed alimentar feel sentir fight pelear find encontrar fly volar forbid prohibir forget olvidar freeze congelar get obtener give dar go ir been borne beaten become begun bet bitten bled blown broken brought built burnt* burst bought caught chosen come cost cut dealt done drawn dreamt* drunk driven eaten fallen fed felt fought found flown forbidden fogotten frozen got, gotten given gone INFINITO PRETERITO PASADOPARTICIPIO INFINITO PRETERITO PASADOPARTICIPIO was, were bore beat became began bet bit bled blew broke brought built burnt* burst bought caught chose came cost cut dealt did drew dreamt* drank drove ate fell fed felt fought found flew forbade forgot froze got gave went grow crecer hang colgar have tener hear oír hide esconder hit golpear hold sostener hurt herir keep guardar know saber lay colocar lead guiar learn aprender leave abandonar lend prestar let dejar lie acostarse light iluminar lose perder make hacer mean significar meet encontrar pay pagar put meter quit dejar read leer ride cabalgar ring sonar rise levantarse run correr say decir see ver seek buscar sell vender send enviar set poner shake sacudir grew hung had heard hid hit held hurt kept knew laid led learnt* left lent let lay lit* lost made meant met paid put quit read rode rang rose ran said saw sought sold sent set shook grown hung had heard hidden hit held hurt kept known laid led learnt* left lent let lain lit* lost made meant met paid put quit read ridden rung risen run said seen sought sold sent set shaken
  20. 20. 18www.ganandoconingles.com VERBOS IRREGULARESINFINITO PRETERITO PASADOPARTICIPIO shine brillar shoot disparar show mostrar shrink encoger shut cerrar sing cantar sink cantar sit sentarse sleep dormir smell oler speak hablar spell deletrear spend gastar spoil estropear spread extender stand estar de pie steal robar stick pegar sting picar strike golpear swear jurar swim nadar take tomar teach enseñar tear desgarrar tell decir think pensar throw lanzar wake despertarse wear llevar puesto weep llorar win ganar shone shot showed shrank shut sang sank sat slept smelt* spoke spelt* spent spoilt* spread stood stole stuck stung struck swore swam took taught tore told thought threw woke wore wept won shone shot shown shrunk shut sung sunk sat slept smelt* spoken spelt* spent spoilt* spread stood stolen stuck stung struck / stricken sworn swum taken taught torn told thought thrown woren worn wept won Las formas regulares también se emplean. Pero born en el sentido de nacido o como objetivo. Forma regular hanged cuando se trata de persona. * 1 2
  21. 21. 19 EXAMEN 1. Is Louis mad? a. Yes, it’s. b. No, he isn’t. c. No, he is. d. Yes, he’s. 2. The boys ____________ very noisy. a. Is not b. Aren’t c. Isn’t d.‘ren’t 3. Is the dog sick? a. Yes, it’s. b. No, it’s. c. No, isn’t. d. Yes, it is. Guide's Test This test is intended to help you determine how much you have learned studying this guide. The test has 30 multiple choise questions. Each question is worth one point. Complete the test and then have a look to the answers in the last page of this guide. Study in the topics you have failed. Good luck. Examen de la guía Este examen está hecho para ayudarte a determinar cuanto has aprendido estudiando esta guia. El examen tiene 30 preguntas de opción multiple. Cada pregunta cuenta como un punto. Completa el examen y después mira las respuestas en la última pagina de esta guía. Estudia en los temas que hayas fallado. Suerte. 4. Time expression used in present progressive tense. a. Last year. b. Tomorrow. c. 3 weeks ago. d. Now. 5. Peter ________ his homework right now. a. is doing b. did c. was doing d. done 6. ______ you __________ overtime tonight? Yes, I _______. a. Do – study – do. b. Are – playing – am. c. Did – talk – did. d. Are – working – am. 7. Do you live in Rome? a. Yes, I do. b. Yes, I am. c. Yes, I am live in Rome. d. No, I am. 8. Does Anna study English? a. Yes, she does. b. Yes, she is. c. Yes, she do. d. No, she aren’t. 9. Does Peter go to school everyday? a. No, he does not. b. No, he don’t. c. No, he isn’t. d. Yes, she was. 10. My grandparents _________ at home in the morning. a. were not b. was not c. no were d. not were
  22. 22. 20 11. _______Michael at the beach on Sunday __________? a. Were--Saturday b. Was--afternoon c. Were--tomorrow d. Was--moorning 12. My uncle and my aunt ______ at the movies __________. a. Were--a day after tomorrow b. Were--tomorrow c. Were--three days ago d. Was--last week 13. The children _______________ at the park yesterday. a. was playing b. wear playing c. were playing d. were playin 14. My parents and my sister _______________ cleaning up the house last week a. did not b. were not c. wasen’t d. were nat 15. ______ the students ____________ the car in the garage a day before? a. Where--washin b. Were--washing c. Wear--washing d. Was--washes 16. My friends and I ________ to the movies last weekend. a. are going b. went c. didn’t went d. go 17. What does“How’s it going”mean? a. Something that it’s passing. b. Something to greet people. c. Something that it’s good. d. Something to ask the time. 18. According to the conversation: Did Edward get fun? a.Yes, he does. b.No, he didn’t. c.Yes, he did. d.No, he doesn’t. 19.What’s the right answer for this question: Will you clean your room? a. Yes, I did. b. Yes, I have cleaned my room. c. I am tired, I won’t do it. d. No, I wasn’t. 20. What’s the correct sentence? a. She going to buy some snacks. b. She is not going buy some snacks. c. She is goes to buy some snacks. d. She is going to buy some snacks. 21. According to the text, the phrase“never mind”is close in meaning to: a.“It doesn’t matter”. b.“Good luck”. c.“See you later”. d.“Congratulations!” 22. Has Richard washed his car? a.No, he hasn’t washed it for months. b.No, he washed it yesterday. c.No, he didn’t. d.Yes, they do. 23. Have you seen this movie before? a.Yes, I did. b.Yes, I have. c.Yes, I do. d.No, she does. 24. Have you ever been to London? a.Yes, I was. b.Yes, I have. c.Yes, I did. d.No, they did.
  23. 23. 21 25. What’s the correct sentence? a. I had leave my computer on the table. b. I had leaved my computer on the table. c. I hasn’t left my computer on the table. d. I had left my computer on the table. 26. According to the text, what’s the correct answer for this question: How did you know that somebody had taken your computer? a. Because I had bought it yesterday! b. Because I had saved money to buy it. c. Because I had left the computer on the table, and it wasn’t there anymore. d. Because I had taken a taxi to get home early. 27. The expression“what a shame!”means: a. Feeling really sorry. b. Nice to meet you. c. That’s great! d. Let’s go to the police station. 28. The boys are preparing a birthday cake because… a. They like cakes. b. It’s her mother’s cake. c. They are her mother’s ingredients. d. It’s their mother’s birthday. 29. Why are they in a hurry? a. Because their mom will gets back soon. b. Because their mom is a good runner. c. Because their mother might get back sooner. d. Because their mom might gets back sooner. 30. What advice did the guys give their mom? a. You should go to buy more things. b. You should go to bed and jump. c. You ought go to bed and take a nap. d. You ought to go to bed and rest. Test's answers Here you have the correct answers, compare them with yours and finally study the topics where you have failed. Respuestas del examen Aquí tienes las respuestas correctas, comparalas con las tuyas y finalmente estudia en los temas donde no acertaste. 1.b 2.b 3.d 4.d 5.a 6.d 7.a 8.a 9.a 10.a 11.b 12.c 13.c 14.b 15.b 16.b 17.b 18.c 19.c 20.d 21.a 22.a 23.b 24.b 25.d 26.c 27.a 28.d 29.c 30.d
  • SaraReteguiVidaln

    Oct. 15, 2020
  • ernestosanchez76

    Jan. 20, 2020
  • ArturoQuiroz3

    Jul. 5, 2017
  • SantiagoMolinaVelasquez

    Jan. 23, 2017
  • manpreetsingh539

    Apr. 29, 2016
  • Pita80

    Nov. 25, 2015
  • rociobed

    Oct. 25, 2015

Curso de ingles

Views

Total views

1,195

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

11

Shares

0

Comments

0

Likes

7

×