Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sistema nerviós

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Sistema nerviós

 1. 1. SISTEMA NERVIÓS Eric Aparicio Gombau Nivell: 6è Delia Monserrat Mora Nivell: 3r Mar Ferrer Gombau Nivell: 1r Curs:2013-2014
 2. 2. QUÈ ÉS UNA MALATIA NEURODEGENERATIVA? Una malaltia neurodegenerativa apareix quan les neurones emmalalteixen o moren més ràpidament del que és normal. No són malalties de gent gran, sinó que poden afectar a qualsevol edat, des de la infància. No es contagien, ni s’operen ni s’hereten. Només en casos excepcionals es pot intervenir el Parkinson. Uns exemples de malalties neurodegeneratives son: •ELA Esclerosi Lateral Amiotròfica: •Pèrdua de força als músculs •Dificultats per respirar i per empassar •Capacitats cognitives intactes •Esclerosi Múltiple: •Pèrdua de sensibilitat o •força en les extremitats •Trastorns visuals •Problemes per coordinar moviments
 3. 3. Alzheimer: · Pèrdua de la memòria immediata · Disminució de les funcions intel·lectuals · Canvis en la conducta Parkinson: · Rigidesa dels membres i les articulacions · Tremolor · Lentitud en els moviments Sistema nerviós central Cervell Medul·la espinal Nervi perifèric Sistema nerviós perifèric
 4. 4. Quin dels sistemes del nostre cos n'és el responsable? El sistema nerviós
 5. 5. Quina funció vital hi intervé? La funció de relació
 6. 6. http://www.xtec.cat/~rvillanu/nervios/nervios.htm
 7. 7. Què és el sistema nerviós? El sistema nerviós es pot dir que esta compost per un ordenador central (l'encèfal) i un conjunt de cables (nervis) que porten les ordres a tots els òrgans del cos. Tot aquest sistema està format per cèl·lules que es diuen neurones. La seva forma de funcionar és la següent: •Captar informacions tant del cos com de l' entorn. •Elabora les respostes corresponents.
 8. 8. Òrgans que el formen Els òrgans que el formen són: cervell, la medul·la espinal i nervis perifèrics. El cervell envia informació als músculs fent servir els nervis i el cervell respon als músculs.
 9. 9. El funcionament del sistema nerviós El sistema nerviós té dues grans funcions: La regulació de l'organisme. Els aparells digestiu, respiratori, circulatori i excretor són dirigits pel sistema nerviós. Així, l'encèfal i la medul·la espinal controlen accions del nostre cos com ara el ritme de la respiració o el batec del cor. La direcció del moviment del cos. Els centres nerviosos donen ordres als músculs per realitzar els diferents moviments del cos, com ara aixecar-se o tombar el cap.
 10. 10. Els òrgans dels sentits Què tenen que veure amb el sistema nerviós? Els òrgans dels sentits són els òrgans sensorials externs que obtenen informació sobre el que passa al nostre entorn i la transmeten als centres nerviosos, principalment a l'encèfal.
 11. 11. La vista Els ulls són els òrgans del sentit de la vista. La llum entra a l'ull a través de la pupil·la i el cristal·lí, una lent que projecta la imatge sobre la retina. La informació de la imatge s'envia a l'encèfal a través del nervi òptic.
 12. 12. L'oïda Les orelles són els òrgans del sentit de l'oïda. El so entra per l'orella externa i xoca amb el timpà que, a través dels ossets de l'orella mitjana, transmet les vibracions a l'orella interna. La informació del so rebuda per l'orella interna és enviada a l'encèfal a través del nervi auditiu.
 13. 13. L'olfacte El nas és l'òrgan del sentit de l'olfacte. Està format per dues cavitats que comuniquen amb l'exterior. A la part superior de cada cavitat hi ha la pituïtària, una membrana que capta les olors i envia la informació a l'encèfal pel nervi de l'olfacte.
 14. 14. El gust La llengua és l'òrgan del sentit del gust. A la llengua es troben les papil·les gustatives, que recullen els sabors dolç, amarg, salat i àcid dels aliments i envien la informació a l'encèfal a través del nervi del gust.
 15. 15. El tacte La pell és l'òrgan del sentit del tacte. Està formada per dues capes: l'exterior o epidermis i la interior o derma. A la derma hi ha les glàndules sudorípares i els receptors sensorials de la pressió i la temperatura. La informació que capta és enviada, a través dels nervis, a la medul·la espinal i a l'encèfal.

×