DirectMember Producttour

951 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

DirectMember Producttour

 1. 1. Hoe meer je van je klant weet, hoe meer je verkoopt!
 2. 2. klantregistratie Optimale datakwaliteit begint bij het gestructureerd + foutloos opbouwen van een database.
 3. 3. Een klant voert eenmalig zijn gegevens in via een tablet in de winkel. Met de kassa van de winkelier en de tablet word een koppeling gemaakt. Persoonsgegevens worden gekoppeld aan transactie gegevens. Kassa blijft leading.
 4. 4. Geavanceerd en geïntegreerd Loyaliteitsprogramma Heeft de klant zich geregistreerd dan heeft hij direct toegang tot het loyaliteitsprogramma van de winkel. Optioneel kan er een klantenpas worden ingezet. Dit is een keuze van de retailer evenals de acties die gelden en zichtbaar zijn op de tablet.
 5. 5. Acties verzilveren Bij herhaald bezoek kan de klant via de tablet in de winkel inloggen. Hij kan de acties voor hem inzien en verzilveren met een unieke barcode.
 6. 6. Segmentatie met precisie Gedetailleerde profielen geven inzicht in het koopgedrag, interesses en specifieke voorkeuren van je klant. Met 1 druk op de knop kun je dynamische lijsten aanmaken van klantgroepen om tot de juiste doelgroepselectie te komen. Bijv. Wat is het percentage M/V wat in mijn winkel(s) koopt? Stem hier je inkoop op af. Of: welke klanten hebben een bepaalde merkenvoorkeur?
 7. 7. Waar wonen mijn klanten? Met dit geografisch inzicht kun je in een bepaald postcodegebied je visvijver vergroten. Of: heeft het zin om mijn klanten in Groningen te laten weten dat ik een winkel heb geopend in Maastricht? Segmentatie met precisie
 8. 8. Segmentatie met precisie Welke klanten zijn er een jaar niet in mijn winkel geweest? Loont het nog om deze klanten mijn (dure) brochures of magazines te sturen?
 9. 9. Analyseren van lopende campagnes en live monitoren Via een online dashboard waar je op inlogt, heb je real time inzicht in de resultaten van de lopende acties & campagnes. Het laat zien welke klanten op acties reageren en welke niet.
 10. 10. Response op actie is nauwkeurig te meten Live monitoren maakt het mogelijk om direct in te grijpen en bij te stellen. Je kunt de actie verlengen en de klanten die nog niet hebben geprofiteerd van de lopende actie nogmaals benaderen. Een actie vooraf gecommuniceerd per DM en later als reminder per e-mail verhoogt response met 23%!
 11. 11. Multi Channel benadering. Altijd het juiste kanaal. Uit de klantanalyses selecteer je de doelgroepen die je vervolgens inzet via elk denkbaar kanaal. Een e-mail nieuwsbrief alleen levert maar weinig resultaat op. Een combinatie met een ander kanaal versterkt juist het effect.
 12. 12. Rust en overzicht met de actie kalender Wil je een eenvoudige adhoc campagne of een actie? Of meer een strategische planning voor een komend seizoen? Een lange termijn planning geeft rust. Je hebt overzicht tijdens de inkoop, je weet op welke momenten er extra personeelsbezetting nodig is en je hebt inzicht in je budget.
 13. 13. Meten = Weten Campagnes en acties zijn meetbaar. Onze campagenemarketeers bedenken campagnes, realiseren de creatieve invulling ervan en verzorgen productie en verzending. Deze acties op maat worden voorzien van responsecodes. Zo kun je exact zien wat de campagne je heeft opgeleverd.

×