Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Frits Philips 100th birthday concept

648 views

Published on

Proposal for creating a celebration in Eindhoven for 100th birthday of Frits Philips.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Frits Philips 100th birthday concept

  1. 1. Projectvoorstel: Frits Philips Stad vanwege 100e verjaardag Peter Kentie, illustraties: Maarten Schutjes
  2. 4. Introductie concept > Op 16 april 2005 wordt alles in Eindhoven Frits Philips Stad ! Doelstelling van het concept is om een opvallende en breed gedragen stadspromotie te combineren met een uniek eerbetoon op de 100ste verjaardag van Frits Philips , Eindhoven’s belangrijkste en meest markante inwoner. Het basisidee is om één dag de Gemeente Eindhoven en alle toonaangevende sociaal cultureel relevantie instanties en evenementen zichtbaar te laten participeren door ook hun naam voor deze ene speciale dag aan te passen aan Frits Philips !
  3. 5. Introductie concept > Het effect is een krachtige uitstraling en een unieke hommage aan een kleurrijk mens die zelf een duidelijke stempel op de stad gedrukt heeft. Zonder de familie Philips en Frits in het bijzonder was Eindhoven nooit het Eindhoven geweest wat het nu is. Het voorstel heeft als intern en extern effect: een sterke en eendrachtige uitstraling richting de bewoners van (groot) Eindhoven en versterking van het imago van de stad Eindhoven . Het concept is ook educatief ; het geeft nieuwe generatie inwoners inzicht in het belang van Frits Philips en biedt tevens historisch besef.
  4. 6. Invulling van concept > Het centrale thema ‘Frits’ verbindt alle partijen op een opvallende wijze en elke deelnemende partij kan zelf invulling geven : Qua vorm: Gemeente Eindhoven Frits Philips Stad TU/e Frits Philips Universiteit Plaza Futura Frits Philips Bioscoop Philips Stadion Frits Philips Stadion Dorint Sofitel Frits Philips Hotel SOEPS FRITS Philips Dorp Frits Philips Dorp Groot Eindhoven Frits Philips Koerier Eindhoven Airport Frits Philips Airport Beursgebouw Frits Philips Ontspanningscentrum Stadsschouwburg Frits Philips Schouwburg Muziekcentrum Frits Philips Frits Philips Muziekcentrum
  5. 7. Invulling van concept > Het centrale thema ‘Frits’ verbindt alle partijen op een opvallende wijze en elke deelnemende partij kan zelf invulling geven : Qua inhoud: Evoluon : De oervader van het gebouw verdient een expositie over het project en de rol die Frits Philips in de totstandkoming heeft gespeeld. Of een tentoonstelling van oude Philips apparatuur uit de tijd dat het bedrijf door hem werd geleid. NS Station Eindhoven Het Eindhovens station is in de vorm van een Philips radio ontworpen! Met een expositie kan de NS op de festiviteiten inspelen. Het station is de toegangspoort tot de stad en dus van belang voor de dagjestoeristen.
  6. 8. Frits Philips en bewoners Belangrijk punt is dat de bewoners actief bij de viering en festiviteiten betrokken worden. Daarvoor is de website: www. fritsphilips100 .nl Op deze site kunnen de bewoners hun mening, belevenis of persoonlijke hommage in beeld brengen. De website is het start/verzamelpunt van het feestprogramma.
  7. 9. Promotionele ideëen Een uniek PSV-shirt van zijn geliefde PSV ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. De horeca in Eindhoven schenkt Fritsdrank , een speciaal door lokale bottelaars gemaakte fri(t)sdrank die alleen op die dag en exclusief in Eindhoven te koop is.
  8. 10. Promotionele ideëen Een unieke ansichtkaart toont speciale Frits-locaties, dus voor Frits kenmerkende locaties in Eindhoven. De VVV kan een wandel/ fietstour inrichten langs de beste FP-plaatsen in de stad.

×