Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Nathan Trimbach - Digital Marketing Portfolio 2016

708 views

Published on

Nathan Trimbach's business and digital marketing portfolio for 2016.

Published in: Marketing

Nathan Trimbach - Digital Marketing Portfolio 2016

  1. 1. nathantrimbach 2016 DIGITAL MARKETING PORTFOLIO
  2. 2. nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 2 Using Mobile-Centric Ad Campaigns & Landing Pages to Acquire Local Customers • Problem: New local massage franchise needed to increase appointments in stores • Solution: Create mobile-centric geo-specific campaigns giving away a service • Outcome: 43% average lead capture rate. Over 30k leads across 25 local markets. • My Part: Owned and executed every part of these campaigns.
  3. 3. nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 3 Using Facebook Video Ads to Educate & Warm Leads and Increase Conversion Rate on Lead Capture • Problem: Learned that 85% of people advertising to hadn’t used the infrared sauna service • Solution: Create short video ads explaining the benefits and differences of infrared sauna • Outcome: Retargeted audiences from Video views had an average 8-12% increase in CR • My Part: Owned and executed every part of these campaigns.
  4. 4. nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 4 Over 30k Leads Collected in 4 Months with an Average Conversion Rate of 43.88% • Problem: Paid Social ad campaigns can lose effectiveness quickly with banner blindness • Solution: Create near evergreen campaigns and rotatable product offering campaigns • Outcome: Highly consistent and above average lead capture rates • My Part: Owned and executed every part of these campaigns.
  5. 5. Highly Targeted Facebook Ad Campaign Decreases CPA from $36.11 to $8.05 • Problem: The client’s traditional average cost for acquiring new leads was $36.11 • Solution: Create highly targeted ads based on gender, location, interests and behaviors • Outcome: New record of $8.05 CPA. First time making it below $10. • My Part: Strategy Lead, Ad Campaign Manager, Created Ads, Bidding and Optimization nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 5
  6. 6. Facebook Ads Compete with Google AdWords Campaigns in Conversion Effectiveness • Problem: SEO & SEM Campaigns were effectively recruiting prospects actively looking but could not capture needs in local regions. Previous method was newspaper ads. • Solution: Create Lookalike Audience Facebook Ads from current customer database • Outcome: Interruption based Facebook ads closely matched SEM conversion rates. • My Part: Strategy Lead, Ad Campaign Manager, Created Ads, Bidding and Optimization nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 6
  7. 7. New YouTube Strategy and Optimization Increases Subscriber Growth Rate by 300% • Problem: YouTube channel receiving high volume of organic traffic, but low engagement, subscriber rates and lacked descriptions, tags and linkable annotations. • Solution: Update tags, descriptions, annotations. Create more Q&A style videos. • Outcome: Increased subscriber growth rate by over 300% and retention rate by 50% • My Part: Strategy Lead, Produced Video Content, Promoted Videos across social media nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 7
  8. 8. Charm Giveaway Campaign Increases Email Opt-ins by 2.5k+ and New Page fans by 500 nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 8 • Campaign Goal: Use contest to increase wider fan base and email leads • Ad Spend:$2,814.73 (total) | $0.17 (CPC) | $1.05 (CPL) • Outcome: 2,685 Giveaway Participants - 495 new page fans from Giveaway alone • My Part: Strategy Lead, Managed Ads, Scheduled Content & Provided ROI Analytics
  9. 9. Targeted Boston Ads Reaches over 200k Non- Page Fans with Buy 3 Get 1 Free Promotion • Campaign Goal: Reach Boston women with similar interests to fans with ad targeting • Ad Spend:$1,081.75 (total) | $0.22 (CPC) | $5.01 (CPM) • Outcome: 223,808 People Reached (221,312 reached with ads & 2,496 organic reach) • My Part: Strategy Lead, Managed Ads, Scheduled Content & Provided ROI Analytics nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 9
  10. 10. Introduced Instagram for Photo Contest and Increased Participation by 7x over Twitter • Problem: Find a way to increase participation on a slow moving contest on Twitter • Solution: Move contest to Instagram and auto-post images to Facebook Page • Outcome: Increased participation by 7X & average daily page likes from 42 to 198 • My Part: Strategy Lead, Posted Content, Monitored Engagement & Provided ROI Analytics nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 10
  11. 11. Brand New Local Facebook Page Bypasses Corporate Facebook Page Within 3 Months • Problem: New local safety retailer wanted to reach out to Oil Industry workers • Solution: Create a local page managed by the Store Manager to increase store traffic • Outcome: Store manger new to Pages bypasses company Page and runs her own ads • My Part: Provided training & strategy for new page likes, managing ads & hosting events nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 11
  12. 12. A/B Split Testing Email Subject Lines Increases Open Rate by 22.8% and Doubled CTRs • Problem: Email open and click through rates were struggling in the low teens • Solution: Implement split testing to determine open and click through rates • Outcome: • SUBJ: Having Trouble With Your New Year's Resolution? Mama Can Help! 31.4% Open Rate • SUBJ: Looking For Tasty Recipes? Here Are Mama's Favorites From Around The Web! 8.6% Open Rate • My Part: Provided email marketing best practices training and Analytics Reports nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 12
  13. 13. Creating List, Recipe and Holiday Blog Posts to Increase Coupon Downloads • Campaign Goal: Increase coupon downloads to be redeemed in grocery stores • Solution: Share blog posts with social channels to download coupons • My Part: Wrote Blog Content, Posted to Social Media Channels and Provided Analytics nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 13
  14. 14. Growing a YouTube Channel from Scratch with In-Store Interviews and Product Unboxings • Campaign Goal: Create Videos centered around new products & customer experiences • Outcome: Built a subscriber base from scratch for a brand new online community forum • My Part: Owned content creation & strategy, executed production & channel management nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 14
  15. 15. Using YouTube Videos for Nutrition Coach to Increase Sales in Wellness Workshops • Campaign Goal: Create Educational Videos to promote wellness workshop sales • Outcome: Increased email open rates and sales conversions using video • My Part: Provided content strategy, production and YouTube management nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 15
  16. 16. Using Display & Video To Increase Signups for Nutrition and Weight Loss Promotions • Campaign Goal: Create Fun and Educational Videos to promote signups for classes • Outcome: Increased Facebook Page engagement, presale signups and promo inquires • My Part: Provided content strategy, production and design and YouTube management nathan trimbach's digital  marketing  portfolio 16

×