Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Evropski dnevnik

55 views

Published on

Predstavljanje literarnog rada „Odreći se svoje slobode znači odreći se svojstva čoveka” koji je pobedio na konkursu Evropski dnevnik u 2016/2017.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Evropski dnevnik

 1. 1. ЕВРОПА СА ЕВРОПСКИМ ДНЕВНИКОМ Професоркасрскогјезикаи књижевности: СањаПеровановић Ученици: АнаВукајловић МирославБлагојевић МартаМладеновић
 2. 2. Насиље над женама „Одрећи се своје слободе значи одрећи се својства човека.“ „Човек је слободан ако може да изабере , а може да изабере ако довољно зна да би могао да упореди.“ „Знање и правда говоре, док незнање и неправда урличу.“ Српским мушкарцима је потребна ширина за схватање, прихватање и вољење жене, не јачина руке над њом. Српским женама је потребна свест, снага и подршка да такву руку никад не дозволе.
 3. 3. Слобода и утицај медија „Ко влада својимчулима, тај управља светом.“ „Схватање је сада, не сутра. Сутра је далеко за лењи ум, тромиум, ум којег није брига.“ „Не видимо ствари какве јесу, видимо ствари каквијесмо.“ „Ако нећешићи целим путем, зашто би уопште ишао?“  Путјавностије неповиновање наметнутом, већ устајање смисленоми слободном, и не сме се прекинутипре испуњења циља.
 4. 4. Одлив мозгова „Отаџбина није предмет ограничен, утеловљен. Отаџбина је мисао, вера, а мисао и вера не умиру.“ „Ако нам је чаша мала, немамо право кривитиморе.“ Време је да сизифовски храбар Србин постане Србин коме храбростније потребна за опстанак.
 5. 5. ЉУБЉАНА
 6. 6. Пријем у Градској кући:
 7. 7. Посета Кући експеримената:
 8. 8. БЕЧ
 9. 9. Посета царском дворцу Шенбруну:
 10. 10. ПосетаПриродњачкоммузеју:
 11. 11. Посета аустријској телевизијиОРФ:
 12. 12. ПосетаДунавкули:
 13. 13. БУДИМПЕШТА
 14. 14. Посета Централномевропском универзитету:
 15. 15. Посета Европском омладинском центру:

×