Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L'ós panda

1,526 views

Published on

presentació de l'ós panda

Published in: Education, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

L'ós panda

  1. 1. L’Ós Panda Nom:Natalia H.B Curs: 3ºA Professor/a: Montse Tutor/a: Xavi Perea
  2. 2. Índex • Informació bàsica • Hàbitat • Alimentació • Reproducció • Espècie en perill • Anexes
  3. 3. - Nom comú: Ós panda - Regne: Animal Phylum Cordado - Classe: Mamífer - Orde: Carnívor - Família: Ursidae - Nom científic (gènere i espècie): Ailuropoda melanoleuca Informació bàsica MENÚ
  4. 4. Habita en zones de boscos freds i humits de l'est del Tibet i el sud-oest de la Xina, a altitud que oscilen entre els 1500 i els 3000 metres. També habita als boscos de l'Himalaya. El clima és humit i fred, amb abundant vegetació, sobretot bambú. Com que el lloc on habita pertany a un clima de templat a fred extrem, la llum que arriva és inclinada, per lo que les nits són més llargues que els dies. La temperatura solen ser de 20ºC a -5ºC. Hàbitat MENÚ
  5. 5. L'ós panda, tot i ser carnívor, no s'alimenta com tal. La seva dieta està constituida quasi sempre per bambú. Això representa un problema, perquè el bambú no creix durant tot l'any. Però tot i això, segueix sent un carnívor i el seu intestí careix de la flora necessària per digerir la celulosa, per tant no està especialitzat per a una dieta exclusiva hervíbora. Per això, no assimila bé el bambú i digereix un 17% del que consumeix, mentre que un vertader hervíbor digeriria un 80%. Per aquest motiu es veu obligat a ingerir entre 10 i 20 kg diaris de brots, talls i fulles d'aquesta planta, un 15-30% del seu pes. Per la dificultat de conseguir aliment, quan té molta gana, els ossos s'aproximen a zones habitades per l'home per menjar les plantes dels jardins, de cultius, etc. Alimentació MENÚ
  6. 6. Reproducció • La seva reproducció és vivípara. L'aparellament té lloc a la primavera i les cries neixen a final d'hivern. Els mascles grunyeixen fortament per compatir amb altres mascles per la femella. • El mascle triomfador copula amb la femella receptiva. S'aparien en la primavera i les cries neixen a finals de l'hivern. • • Després de la gestació, que dura entre tres i sis mesos aproximadament, la femella dona a llum entre una o dos cries, el pes de les quals pot variar entre 85 i 150 grams, que arriben a la maduresa sexual entre els cuatre i deu anys. • Acostuma a ser difícil que sobrevisquin totes les cries. Requereix tenir molta cura materna, ja que la mortalitat durant els primers mesos de vida és alta. Les cries romanen amb la mare fins als 18 mesos d'edat. MENÚ
  7. 7. Espècie en perill • L'ós panda és una de las espècies animals més amenaçades del món. • El que més perill suposa per a la seva supervivència són les tales masives de bambú realitzades per l'home. L'àrea de distribució de l'ós panda està dividida en vuit parts on viuen altres poblacions que es troben aïllades entre si, amb un nombre total de 1500 individus (més o menys). • A la seva dificultat per procrear, se li va unir la destrucció del seu hàbitat natural i la caça furtiva, que van col·locar a aquest mamífer quasi a punt de desaparèixer. MENÚ
  8. 8. Anexes MENÚ
  9. 9. MENÚ
  10. 10. Fi!

×