Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Buat duit internet

381 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Buat duit internet

 1. 1. JANA PENDAPATAN DARI IKLANHanya Melayari Laman Web Dan Anda Dibayar. JOM SERTAI KAMI SEKARANG.. JADILAH YANG TERAWAL!!
 2. 2. Pendapatan Dari IklanADAKAH ANDA KENAL DENGAN JENAMA JENAMA DI BAWAH?. PERNAHKAH ANDA MEMBELIATAU MENGGUNAKAN PRODUK MEREKA?. MAHUKAH ANDA MENERIMA WANG DARIMEREKA?. APA YANG ANDA PERLU BUAT HANYALAH MELAYARI LAMAN WEB MEREKA UNTUKBEBERAPA KETIKA SAHAJA. SELESAI DAN ANDA DIBAYAR SERTA MERTA.Ada banyak lagi syarikat yang terlibat. USD2.00 untuk setiap laman web yang anda layari. Ya, betul hanya untukbeberapa saat sahaja. Ini adalah era baru medium pengiklanan, syarikat syarikat mahu menyampaikan berita terkiniproduk mereka terus kepada pelanggan, dan semestinya pelanggan yang memang ada kuasa beli.
 3. 3. Cukup mudah. Log masuk ke laman web khas yang akan diberikan kepada anda dan klik pada panel ‘ADSTATION’.Ada 3 laman web syarikat yang perlu anda layari, klik pada laman tersebut tunggu beberapa ketika dan kemudianmasukkan kod pengesahan yang diberi bagi menamatkan tugasan anda.Langkah 1Di panel sebelah kanan ruangan ahli, sila pergi ke ‘Adstation’ dan skrol ke bawah dan klik pada ‘View Adstation’.Setiap satu ‘adstation’ yang anda miliki melayakkan bayaran sehingga USD6.00 untuk setiap minggu.Langkah 2Anda akan di bawa ke laman seperti di bawah.Anda perlu melayari kesemua laman web yang ada. Sebagai contoh, laman web Kingston telah di klik.Langkah 3Laman web syarikat Kingston muncul di atas ruangan ahli anda. Cuba lihat imej di bawah, klik pada kotak kecil yangberlapis (minimise) seperti yang ditunjukkan. Anda perlu memasukkan ‘kod’ yang diberi dalam kotak disediakansebelum 30 saat.Anda boleh terus melayari laman web Kingston ini setelah memasukkan kod.
 4. 4. Setelah laman web Kingston dikecilkan, di ruangan ahli akan muncul ruangan untuk memasukkan ‘kod pengesahan’.Salin semula kod yang sudah diberikan (dalam kotak biru) ke ruangan kosong yang disediakan, Selepas itu klik sahajapada butang ‘Submit’.Jika kod yang dimasukkan telah disahkan, laman seperti di atas akan muncul dan sila klik pada butang ‘OK’.Selepas habis melayari 3 laman web yang diberikan, e-wallet anda akan terus dikreditkan dengan upah yangdijanjikan.Di atas adalah contoh ‘ADSTATION’ yang telah dilayari dan dibucu kanan sudah dikreditkan bayaran di atas kerjayang telah dilakukan.Nota: Setiap akaun boleh mempunyai sehingga 5 Adstation dan menjana sehingga USD50 setiap minggu atauUSD200 sebulan.
 5. 5. Bagaimana Bermula?Untuk memulakan kerjaya anda sebagai pelayar laman web yang berbayar, anda perlu memiliki ‘ADSTATION’ andasendiri. Anda boleh mendaftar secara percuma terlebih dahulu, tetapi untuk melayakkan anda mula melayari lamanweb, anda perlu mengaktifkan ‘MAIN ADSTATION’ terlebih dahulu. Kos pengaktifannya cuma USD100.00 dan sahuntuk 44 minggu.Jumlah pendapatan yang bakal anda perolehi adalah USD6.00 X 44 minggu bersamaan USD264.00 .Dari masa ke semasa anda boleh menambah ‘ADSTATION’ anda dan maksima sehingga 5 adstation untuk setiap satuakaun.Apakah kelebihannya menambah ‘ADSTATION’?Setiap tambahan satu ‘ADSTATION’, upah untuk melayari laman web akan bertambah USD1.00, sebagai contoh jikaanda memiliki 2 ‘ADSTATION’ upahnya menjadi USD7.00 untuk setiap satu. Sila rujuk ilustrasi di atas.Jika anda memiliki 5 ‘ADSTATION’, upah maksima adalah USD10.00. Ini bermakna setiap minggu anda bolehmenjana sehingga USD50.00 dan sehingga USD200.00 sebulan untuk satu akaun.Projeksi pendapatan: uSD50 X 44 minggu bersamaan USD2,200.00 .Ikon pokok adalah melambangkan ‘ADSTATION’ anda. Buah berwarna merah adalah menunjukkan berapa‘ADSTATION’ yang anda miliki untuk setiap akaun.
 6. 6. Lesen SyarikatContoh potongan dari ‘agreement’ dengan syarikat Acer.
 7. 7. Pendapatan LainBeritahu ahli keluarga anda, jiran jiran, rakan rakan serta saudara mara anda tentang peluang untuk menambahpendapatan dengan hanya melayari laman web syarikat syarikat terkenal.Setiap tajaan (akaun) anda akan menerima USD10.00, dan setiap kali mereka menambah “ADSTATION’ anda akanmenerima tambahan USD10.00 lagi.Perkenalkan sekurang kurangnya dua orang (2 akaun) dan anda layak untuk menerima bonus pasangan, iaitu USD10untuk setiap pasangan. Dalam ilustrasi di bawah, selain dari bonus pasangan USD10.00 anda juga menerima bonuspenajaan sebanyak USD20.00 .Bonus pasangan akan dibayar sehingga maksima USD1,000.00 sehari.USD1,000.00 atau bersamaan dengan 100 pasangan. Jika melebihi 100 pasangan, baki kumpulan (samada sebelahkiri atau kanan) yang mana kecil akan dilupuskan. Manakala baki kumpulan yang besar akan dibawa ke esok hari.
 8. 8. Pengeluaran BonusHasil dari usaha yang dilakukan di MyRightAd seperti upah melayari laman web, bonus penajaan dan bonuspasangan boleh dikeluarkan dengan cara cara berikut:1. Dikreditkan terus ke akaun Liberty Reserve anda.Jika belum ada akaun boleh buka secara percuma di www.libertyreserve.com2. Boleh jual kepada ahli ahli lain yang memerlukan (sama kumpulan). Untuk mudah sila sms ke 017-4506244,taip “Point MyRightAd untuk dijual”. Sms anda akan dibalas untuk tindakan selanjutnya. Harga adalahRM3.00 untuk setiap 1 point.Cara memindahkan point:Langkah 1Pada panel sebelah kanan laman web sila pergi ke Fund Transfer dan klik padaGroupStation To Groupstation.Langkah 2Isikan butiran yang diperlukan dan klik pada butang ‘Submit’.
 9. 9. 3. Gunakan untuk membeli Power Code bagi pendaftaran baru ahli kumpulan anda. Anda ambil tunai dari prospekyang mahu mendaftar dan kemudian ‘generate power code’dari laman web anda untuk aktifkan mereka.Cara membeli Power Code:Pilih samada anda mahu membuat pembelian dari baki wang yang ada di dalam walletAdstation atau pun dariwallet Groupstation. Isikan semua butiran yang diperlukan dan kemudian klik pada butang ‘PurchaseAdstation’.Selesai!
 10. 10. Upgrade Dan Power CodeBagi mengaktifkan akaun anda dan juga bagi menambah ‘ADSTATION’, anda perlu mendapatkan PowerCode (sama macam epin).Setiap 1 Power Code berharga USD100.00 . Bagi memudahkan anda, sila onlinekan RM350.00 ke akaun di bawahini bagi tujuan pengaktifan akaun atau pun untuk mendapatkan Power Code tambahan.FAIRUL NIZAM BIN MOHD ARIFFIN (CIMB - 08160090235527)ANITA BINTI ABDULLAH (MAYBANK – 158024895029)*Jika pembayaran dibuat menggunakan perbankan internet, sila masukkan alamat email ini,ronnietazz@gmail.com .Selepas itu hantar sms ke : 0174506244Taip : Power Code ID Anda Jumlah Tarikh MasaContoh: Power Code MY40671WRXC RM350 23/09/12 13:13Berminat?Sila hubungi:FAIRUL NIZAM BIN MOHD ARIFFINFB: http://www.facebook.com/5rulnizam (Ronnie Tazz)FB: http://www.facebook.com/myrightad.pioneer (MYRIGHTAD PIONEER)SMS/Call : 0174506244Email: ronnietazz@gmail.com
 11. 11. Cara MendaftarBagi memudahkan anda membuat pendaftaran, sila ikuti langkah langkah di bawah ini:Langkah 1:Layari: www.myrightad.com dan klik pada ‘register Now’.Langkah 2:Isikan butiran yang diperlukan seperti di atas, jika anda tidak mendaftar melalui link penajaan, sila hubungi penajaanda bagi mendapatkan ‘Referrer ID’. Selepas itu pilih ‘position’ samada left atau right .Setelah mengisi semua butiran yang diperlukan sila klik pada butang ‘submit’ di bawah sekali.Langkah 3:
 12. 12. Laman ini akan keluar, bagi mendapatkan acivation code sila pergi ke akaun email anda.Langkah 4:Anda akan menerima satu email dari admin myrightad, seperti di atas. Klik pada email tersebut.Langkah 5:Anda ada pilihan samada untuk mengambil activation code yang diberi dan memasukkan di dalam kotak yangdisediakan tadi atau pun terus saja melakukan klik pada link berwarna biru dan selesai.Langkah 6:Selepas melakukan pengaktifan, anda terus di bawa masuk ke ruangan ahli. Sila teroka setiap ‘button’ yang ada didalam ruangan tersebut bagi menambah kefahaman anda tentang MyRightAd.
 13. 13. Langkah 7:Anda juga akan menerima email pemberitahuan dari admin tentang butiran akaun MyRightAd anda seperti di atas.*Nota: Akaun percuma hanya boleh digunakan untuk menyusun hiraki atau pun membina jaringan perniagaansahaja. Untuk mula mencipta pendapatan, akaun anda mesti di’upgrade’ sebagai akaun berbayar.Untuk ‘upgrade’ akaun anda dan mendapatkan ‘MAIN ADSTATION’. SILA HUBUNGI SAYA DENGAN KADARSEGERA =)Sila hubungi:FAIRUL NIZAM BIN MOHD ARIFFINFB: http://www.facebook.com/5rulnizam (Ronnie Tazz)FB: http://www.facebook.com/myrightad.pioneer (MYRIGHTAD PIONEER)SMS/Call : 0174506244Email: ronnietazz@gmail.com SELAMAT MAJU JAYA! SEMOGA ANDA SIHAT,KAYA & BERJAYA =)#HAKCIPTA FAIRUL NIZAM BIN MOHD ARIFFIN (017-4506244)

×