Presentatie debat dierenwelzijnorgansaties

367 views

Published on

Voorbeelden die besproken zijn tijdens het debat over dierenwelzijn en toerisme tijdens de Groeneveld Conferentie die op 13 juni plaats vond.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
367
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentatie debat dierenwelzijnorgansaties

 1. 1. Dirk-Jan VerdonkAnne MulderRikkert ReijnenSimone EckhardtErwin Virginia
 2. 2. Slide show/video
 3. 3. AAP, rescue centre for exotic animals 3Opgericht 1972Hoofdkantoor• Almere, Nederlandquarantaine, rehabilitatiefaciliteiten,apeneilanden en bio-safety niveau 2chimpanseeopvang• Primadomus, Alicante, Spanjeopvangcentrum per 2009Personeel93 medewerkers in loondienst140 vrijwilligersAantal individuele donateurs 160.000Jaarlijks budget 6 miljoen euroAfdelingenOpvang + rehabilitatie, Herplaatsing,Preventie: beleidsbeïnvloeding +voorlichting, FondsenwervingGem. aantal opgevangen dierenjaarlijks 400 (herplaatst: 100)Diersoorten55% primaten, 45% overige kleineuitheemse zoogdierenStichting AAP
 4. 4. Saving Animals in CrisisAround the World
 5. 5. Doel:Aandacht vragen voor die plaatsen op de wereld waardaadwerkelijk iets gedaan wordt voor natuurbescherming.SPOTS“plaatsen” in de wereldStichting SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen die veelal met uitstervenworden bedreigd. Focusdieren voor nu zijn: de cheeta(h), de leeuw en de luipaard.Daarnaast proberen wij via onze website een platform te zijn voor alle katachtigen.Belangrijke doelstellingen: voorlichting, netwerken en fondsen werven voor de doorons ondersteunde projecten die zich inzetten voor de dieren in het wild.SPOTS is een afkorting van “Save and Protect Our TreasureS”.Maar verwijst ook naar “vlekken” (vaak veelvuldig aanwezig bij de wilde katachtigen),naar “in de spots” zetten en naar “plaatsen” in de wereld.Mensen attenderen op de vele fabels die vertelt wordenonder het mom van natuurbescherming.
 6. 6. Olifanten excursies
 7. 7. GOED OF FOUT?
 8. 8. Dieren die gebruikt worden voor entertainment inhotels en op boulevards
 9. 9. GOED OF FOUT?
 10. 10. Wild spotten op land en zee
 11. 11. GOED OF FOUT?
 12. 12. Interactie met wilde dieren
 13. 13. GOED OF FOUT?
 14. 14. Het meenemen van levende (huis)dieren ofproducten gemaakt van dieren
 15. 15. GOED OF FOUT?

×