Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Jocs pensament creatiu

1,744 views

Published on

Recull d'exercicis per fomentar el pensament creatiu.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Jocs pensament creatiu

 1. 1. http://youtu.be/PbVYH8FCLvo Heu d’estar molt atents. Quantes vegades els jugadors de la samarreta blanca es passen la pilota?
 2. 2. http://youtu.be/dkTP7fkeIU4
 3. 3. http://www.lawebdeguille.com/juegos/ranas .htm
 4. 4. http://ludoforum.com/juego-de-logica- cruzar-el-rio.html
 5. 5. Movent un sol got cal deixar la filera de gots intercalats: un ple, un buit, un ple, un buit, un ple, un buit.
 6. 6. Distribuir les deu monedes dins dels tres gots, de manera que cada got contingui un nombres imparell de monedes.
 7. 7. Traceu quatre línies rectes que passin pels nou punts sense alçar el llapis del paper.
 8. 8. 2 + 7- 118 = 129 Com veieu no és una igualtat matemàtica vàlida. El repte és afegir una línia recta en algun lloc per convertir l’equació en una igualtat vertadera. Poden haver fins a 3 solucions correctes.
 9. 9. Movent 3 llumins, heu de fer que el peix nedi en sentit contrari.
 10. 10. Movent només 2 llumins, formeu 4 quadrats iguals.
 11. 11. Traient 4 llumins, han de quedar 4 triangles iguals.
 12. 12. Traient 7 llumins, ha de quedar "ocho"
 13. 13. Movent 3 llumins, han de quedar 3 quadrats iguals.
 14. 14. Movent 3 llumins, deixeu la mateixa figura però apuntant cap a baix (sense tenir en compte els caps dels llumins).
 15. 15. Movent 3 llumins, deixeu només 3 quadrats
 16. 16. Una barra de pa i un croissant valen 2,40 euros. La barra de pa val 2 euros més que el croissant. Quant val el croissant?
 17. 17. D’acord amb les lleis internacionals, si un avió s’estavella en la línia fronterera de dos països, on s’enterrarien els supervivents no identificats, en el país al on viatjaven o en el país d’on venien?
 18. 18. Un arqueòleg diu que va trobar una moneda marcada amb el número 45 a. C en una de les seves cares. És veritat o mentida?
 19. 19. Quants mesos tenen 28 dies?
 20. 20. Una persona construeix una casa amb quatre costats, quatre portes. Tots els costats miren cap el sud. Un ós comença a fer força en una de les quatre portes per entrar. De quin color és aquest ós?
 21. 21. • La desviació encoberta de l’atenció constitueix un element fonamental de l’anomenada “ceguesa per desatenció”. Es tracta d’un fenomen mitjançant el qual no percebem els objectes que hi ha a la vista perquè l’atenció està centrada en altra part, i té a veure amb la manera amb el que el cervell veu i processa la informació.  • Com és possible que no vegem a un simi enorme en mig d’un partit de bàsket? L’explicació rau en què ens concentrem tant en comptar el nombre de passades que el goril·la no hi és prou per què fixem la nostra atenció en altra cosa que no segui la pilota. Mirem la bèstia peluda y això no obstant no la veiem.
 22. 22. • El truc de la carta que canvia de color il·lustra un fenomen que es coneix amb el nom de ceguesa davant el canvi. Des del anys setanta, s’han fet investigacions científiques d’aquest concepte, que estudien per què la gent no pot captar les diferències entre escenes d’una pel·lícula o entre fotografies mostrades de forma molt ràpida. • http://pitxaunlio.blogspot.com.es/2014/01/el-truc-de-la- carta-que-canvia-de-color.html
 23. 23.   Per què resulta difícil evitar l’error? Fonamentalment,  perquè les funcions del cervell sovint operen fora de la  nostra consciència. Interpretem de manera molt semblant  a com realitzem altres activitats considerades  automàtiques i fora del nostre control, com respirar. 
 24. 24. http://youtu.be/VD1oElIqy_A
 25. 25. http://youtu.be/zBXJ_2OYt7k
 26. 26. 2 + 7- 118 ≠ 129 2 + 7- 118 ≤ 129 247- 118 = 129
 27. 27. El croissant val 20 cèntims i la barra de pa 2,20 euros. La suma dels dos són 2,40 euros
 28. 28. Enterrar supervivents, tot i que siguin no identificats?
 29. 29. És mentida. Encara no havia nascut Crist. Seria una moneda amb un grau molt alt de previsió.
 30. 30. Hi ha un mes que sovint té 28 dies, febrer. La resta tenen 28 i més dies. Tots els mesos tenen 28 mesos.
 31. 31. L’ós ha de ser blanc, l’única espècie d’ós que viu al Pol Nord. Només allà es pot construir una casa on tots els seus costats miren al sud.
 32. 32. • Els errors del pensament són moltes vegades difícils de prevenir, només poden prevenir-se amb un control reforçat i una activitat més intensa de la nostra consciència. Tanmateix, adoptar com a norma de vida la vigilància contínua no és necessàriament bo, i a més a més impracticable. • Una llei general del “mínim esforç” regeix l’activitat tant cognitiva com física. La llei estableix que si hi ha vàries formes d’assolir el mateix objectiu, l’individu gravitarà finalment cap a la pauta d’acció menys exigent. La mandra està profundament arrelada en la nostra naturalesa i és moltes vegades la causa de l’error. (Daniel Kahneman, Pe nsar ràpid, pe nsar a po c a po c )
 33. 33. http://www.diazvaldecantos.com/portal17/in dex.php? option=com_content&view=category&layou t=blog&id=97&Itemid=527

×