Zakelijk bloggen: 5 vormen van waardevolle content

598 views

Published on

Heb je een zakelijk blog? Blader dan door deze presentatie en kom erachter welke waardevolle content bezoekers aantrekt op jouw blog.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
598
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
198
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zakelijk bloggen: 5 vormen van waardevolle content

 1. 1. Zakelijk bloggen: 5 soortenwaardevolle content voor je blog
 2. 2. Wat plaats ik op mijn blog?Wil je een zakelijk blog starten of ben je albegonnen met bloggen? Dan vraag je jevast af wat je het beste op je blog kuntpubliceren.Een blog is geschikt voor allerlei soortencontent. Blader verder om te ontdekkenwat allemaal mogelijk is en welke contentklantmagnetisch werkt.
 3. 3. Waardevolle content is…• Leerzaam, niet promotioneel.• Boordevol tips, kennis en adviezen.• Gemakkelijk te delen op social media.• Lekker leesbaar, overzichtelijk en aantrekkelijk.• Geoptimaliseerd voor zoekmachines.
 4. 4. 1. Een blogartikel vol tipsAls zelfstandig ondernemer of blogger voor een bedrijfbeschik jij over een weelde aan kennis van je vak. Deeldie kennis en be valuable!•Toon je expertise door je gouden tips te publiceren.•Wees niet bang om te veel weg te geven: mensen hebben vaakgeen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan en huren je alsnogwel in.•Geef een lijstje met 3, 5 of 10 tips om iets te verbeteren, voorelkaar te krijgen of te voorkomen.Voorbeelden:De 5 beste tips om hoger in Google te komen.10 tips voor een prettiger, stressvrij leven.
 5. 5. 2. Een leerzame videoVideo’s zijn het helemaal! Kruip voor decamera en geef waardevolle adviezen ofinterview een expert in jouw branche.Video’s zijn gemakkelijk te publiceren en tedelen en kijken snel en prettig weg. Maakje video kort maar krachtig (maximaal 2minuten) en gebruik een pakkende,aantrekkelijke titel.
 6. 6. 3. InfographicsZijn statistieken saai? Helemaal niet! Presenteergegevens visueel en geef ze een speels tintje en zegaan erin als koek.Een infographic is een visuele weergave van data,bijvoorbeeld een overzicht van het social-mediagebruik in Nederland, met het percentagemannelijke en vrouwelijke gebruikers,leeftijdscategorieën en dagen en tijdstippenwaarop social media veel gebruikt worden. Bron: Socially SortedInfographics zijn ideaal om op Pinterest te delen.
 7. 7. 4. InterviewsNatuurlijk heb je zelf ontzettend veel aan je lezerste vertellen. Maar waarom zou je geen vakgenotenaan het woord laten? Vakgenoten hebben vaakunieke, frisse invalshoeken en ideeën waar je lezersiets aan hebben. Zo krijg je afwisseling op je blog.Behalve een leuk blogartikel zorgen interviews vaakvoor publiciteit van je blog. Vakgenoten plaatsenhun interview maar al te graag op social media enlinken er soms naar op hun eigen website. Hij of zijstaat in het zonnetje en jij krijgt gratis publiciteit.
 8. 8. 5. SlideShare-presentatiesSlideShare is een zeer handige website om presentaties en pdf’s metanderen te delen. SlideShare-presentaties kunnen eenvoudig wordenbekeken met de bladerfunctie en kunnen viraal worden verspreid.Maak een SlideShare-presentatie van:•De sheets van je presentatie ofworkshops.•Gratis e-books.•White papers.•Andere visuele content gecombineerdmet tekst.
 9. 9. Blog jij al?Een zakelijk blog is de ultieme manier om de klant te latenzien dat jij expert bent in je vak. Kruip in de pen of vul je blogmet presentaties, afbeeldingen en video’s en trek bezoekersnaar je website.Wil je weten hoe je een zakelijk blog start, waardevolleartikelen schrijft, op internet promoot en optimaliseert voorzoekmachines? Wil je weten wat een zakelijk blog voor joukan betekenen?Reserveer dan het boek Zakelijk Bloggen: Laat de klant zien dat jij de expert bent(verschijningsdatum 15 oktober 2012) en ga aan de slag.
 10. 10. Mariska Media | Media op maatHulp nodig? Mariska MediaGraag help ik je op weg met het schrijven vanblogartikelen. En als je wilt, kan ik de taak zelfs +31(0)6 40 45 96 92helemaal voor je uit handen nemen. Uiteraard info@mariskamedia.nlis een uitgebreide redactionele controle ook http://www.mariskamedia.nlmogelijk. Schrijf je snel in voor een gratiskennismakingsgesprek. Twitter: @MariskaMedia Like mij op Facebook! 10

×