Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                      26 -28 MEI 2012Kelihatan ibu bap...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                      26 -28 MEI 2012Peserta kem memba...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                        26 -28 MEI 2012Salah satu akt...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                        26 -28 MEI 2012Aktiviti bersa...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                      26 -28 MEI 2012Kudapan pagi pada...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                       26 -28 MEI 2012Salah satu slot...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                      26 -28 MEI 2012En. M.S. Maniam m...
FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM                        26 -28 MEI 2012Aktiviti ‘Ori...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Foto kem bdn uniform 26 28 mei 2012

2,072 views

Published on

 • Be the first to comment

Foto kem bdn uniform 26 28 mei 2012

 1. 1. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Kelihatan ibu bapa menghantar anak mereka seawal jam Pn. Hanimah dan Pn. Sagunthala sedang sibuk dengan7.30 pagi di dalam sekolah. pendaftaran peserta kem di luar dewan.Peserta kem bergerak masuk ke dewan selepas Pn. Tan Tee Hwa menyampaikan ucapan pembukaan danmendengar arahan yang disampaikan oleh Cik Rohaiza merasmikan Perkhemahan Tahunan Badan Uniform 2012.mengikut badan uniform masing-masing.Semua peserta kem dan guru yang terlibat sedang Cik Kamala menyampaikan taklimat perkhemahan dankhusyuk mendengar ucapan pengetua. peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan.
 2. 2. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Peserta kem membantu guru mengira peralatan dalam Peserta kem bekerjasama dalam satu pasukan memasangstor sukan untuk memasang khemah. tapak khemah.Pn. Awatif membantu peserta kem untuk memasang Kumpulan yang terpaksa memindahkan khemah mereka dikhemah mereka. tapak yang sesuai.Memasang tiang terakhir supaya khemah berdiri kukuh. Kumpulan yang kelihatan gembira dan berbangga setelah berjaya mendirikan khemah mereka.
 3. 3. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Salah satu aktiviti semasa sesi ‘Ice-breaking’. Peserta Pembentangan tentang logo dan bendera kumpulanmengambil kertas arahan daripada Cik Roszam. setelah diberi masa untuk menyiapkan tugasan tersebut.En. Javartnam Baby menyampaikan Ceramah Komunikasi Empat orang peserta yang cuba menyampaikan ucapanyang bertajuk Pengucapan Awam. secara spontan.Datin Cheam Swee Har menyampaikan saguhati kepada Peserta sedang mendengar penerangan tentangEn. Javartnam Baby sebagai tanda terima kasih. penggunaan alatan untuk aktiviti ‘Masak Sendiri’ untuk makan malam.
 4. 4. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Aktiviti bersama Cik Ainil iaitu Komunikasi Senyap. Semua peserta kem dan guru turut serta mengambil bahagian dalam aktiviti Komunikasi Senyap.Riadah dan sukaneka pada sebelah petang yang Senaman pagi dan senamrobik oleh Pn. Norhidayu dandikendalikan oleh Cik Ainil. Zuraini selaku Penghuluwati pada hari kedua seawal jam 6.30 pagi.Cik Roszam menunjuk cara membuat salah satu ikatan Peserta cuba mengingati cara-cara membuat beberapakepada semua peserta kem. contoh ikatan yang telah dipelajari pada malam ini.
 5. 5. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Kudapan pagi pada hari pertama. Peserta kem beratur Terpancar keseronokan memasak sendiri dalam kumpulanmengikut kumpulan mengambil makanan dan minuman. untuk menu makan malam pada hari pertama.Minum petang peserta kem pada hari pertama. Sarapan pagi pada hari kedua.Makan tengah hari pada hari kedua. Masak sendiri untuk makan malam pada hari kedua dengan menu ala barat.
 6. 6. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Salah satu slot kerohanian untuk peserta Islam. Cik Manimekalai mengendalikan slot kerohanian untuk peserta bukan Islam seawal jam 5.00 pagi pada hari kedua.Peserta mendengar penerangan dengan teliti sebelum Peserta dipastikan memakai alat keselamatan yang lengkapmelakukan ‘Flying Fox’. sebelum melakukan ‘ Flying Fox’.Semasa melakukan ‘Flying Fox’ dan menuruni ke bawah Perasaan lega selepas melakukan Flying Fox’ dan mendapatmelalui tali yang telah dipasang dengan kemas. tepukan semangat dari peserta- peserta yang lain.
 7. 7. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012En. M.S. Maniam menyampaikan ceramah Pertolongan Peserta kem cuba melakukan pertolongan cemas padaCemas. patung.Pn. Noor Zalida menyampaikan saguhati kepada En. M.S. Setiap kumpulan mempersembahkan sketsa atau nyanyianManiam. berdasarkan tema yang diberi pada ‘Malam Bakat’.Setiap kumpulan menunggu giliran untuk Tiga orang guru sebagai Juri Pertandingan Malam Bakat.mempersembahkan bakat mereka. Terpancar keletihanpada wajah peserta kem dan guru-guru.
 8. 8. FOTO-FOTO PERKHEMAHAN TAHUNAN BADAN BERUNIFORM 26 -28 MEI 2012Aktiviti ‘Orienteering’ pada hari ketiga. Semua peserta berkumpul di dewan untuk sesi penilaian sebelum majlis penutupan.Aktiviti ‘Camp Strike’. Semua peserta bergotong-royong Peserta mengemaskan khemah masih-masing . Kegembiraanmembersihkan semua peralatan memasak. untuk pulang ke pangkuan keluarga.Ucapan penutupan oleh Pn. Tan Tee Hwa. Pn. Tan Tee Hwa menyampaikan hadiah kepada para pemenang dalam Perkhemahan Badan Uniform tahun 2012.

×