Les abelles

3,111 views

Published on

Treball realitzat per alumnes de 2n d'ESO

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,111
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
419
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Les abelles

  1. 1. LES ABELLES Alumnes de 2n d’ESO
  2. 2. QUÈ ÉS UNA ABELLA?Una abella és un insecte volador recobert de pèls, amb sis potesi un agulló, mesura aproximadament 2 cm.Com tots els insectes té el cos dividit en tres parts: cap, tòrax iabdomen. S’alimenten d’aigua, pol·len i nèctar.Les abelles són animals socials que viuen en comunitat i estanmolt ben organitzades, quan una obrera troba aliment torna alrusc i fa una dansa en la que assenyala la distància i langle dellloc on ha trobat laliment.
  3. 3. Els ulls de les abelles són compostos, així tenen una visióexterna més completa, té una percepció visual en forma demosaic no gaire detallista. A part dels dos ulls també té tresocel·les, són uns petits ulls al centre del cap que permeten lavisió més propera.Les antenes de les abellestambé són molt importantsperquè mitjançant aquestesantenes reben les vibracions del’aire, la humitat i també les olorsi els gustos. Les seves antenes, amés, actuen com a einesdinterrelació.
  4. 4. GRUPS SOCIALS DE LES ABELLES• Les obreres: són exclusivament abelles femelles, són les més nombroses de la colònia, aquestes treballen s’encarreguen de feines molt diverses, a diferència de les formigues.• Els abellots: són els únics mascles de la colònia, són més corpulents i peluts. La seva única feina és fecundar la reina de l’eixam.• La reina: la seva única tasca és ser fecundada i pondre ous. El seu abdomen és més llarg i prim que el de les abelles obreres.
  5. 5. EL NAIXEMENT D’UNA NOVA ABELLA La reina Una obrera Quan la larva La larva es pon un ou a alimenta la ha crescut transforma i cada cel·la larva que ha una obrera finalment de cera sortit de l’ou sella la cel·la abandona la cel·la
  6. 6. LA MELLa mel està feta amb nèctar de flors barrejat ambsubstàncies que fabriquen les abelles. Les abellesguarden la mel en unes petites cel·les que tapen ambcera perquè es conservi. Hi ha molts tipus de mel quedepenen sobretot de les plantes d’on s’ha extret elpol·len.Les abelles també fabriquen pròpolis, una substànciaamb la que tapen forats i recobreixen els cossosdanimals morts dins el rusc. Aquesta substància ésmolt beneficiosa perquè té moltes vitamines.
  7. 7. FONTS D’INFORMACIÓ• http://www.apicat.com/web/abelles_b.htm• http://www.abelles.cat/• http://es.wikipedia.org/wiki/Anthophila• Com es fa la mel? http://www.youtube.com/watch?feature=play er_embedded&v=kFUxqYpUqnk

×