Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pp gotp 3

366 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pp gotp 3

 1. 2. Rond half twee liepen Britt en Will de bank uit. Het contract was getekend en binnenkort zou er zeshonderdvijftigduizend euro op de rekening de extra bankrekening van de B&B worden bijgeschreven. Britt wierp vanuit haar ooghoek even een vluchtige blik op Will en zag dat hij op precies hetzelfde moment naar haar keek.
 2. 3. Will glimlachte en keek haar glunderend aan. 'We hebben een lening. Je kunt je droom gaan verwezenlijken!' lachte hij terwijl hij het portier van zijn auto voor haar openmaakte.' Moet ik je meteen mee nemen naar een restaurant of wil je eerst nog even naar huis om je om te kleden?' vroeg hij terwijl hij op de bestuurdersstoel ging zitten.
 3. 4. 'Breng me eerst maar even naar huis. Ik wil het nieuws graag tegen Tom en Nina vertellen én ik moet me natuurlijk even klaarmaken. Ik neem aan dat je me meeneemt naar een duur restaurant, jou kennende en ik heb geen zin om daar in dit kloffie aan te komen.' zei Britt terwijl ze naar haar spijkerbroek en vestje keek.
 4. 5. 'Britt jij komt overal binnen. Zelfs al was je buitenlandse en had je geen verblijfsvergunning. Wedden dat je hier mocht blijven?' lachte Will terwijl hij mee bewoog op de maat van de muziek. 'Moet ik dat opvatten als een compliment?' grinnikte ze. Will wierp haar een blik toe en richtte zijn aandacht toen weer op de weg.
 5. 6. Een halfuur later reed Will de straat van Tom en Nina binnen, het was de hele weg vrijwel stil geweest, maar die stiltes waren allesbehalve vervelend. 'Hoe laat zal ik je op komen halen?' vroeg Will terwijl hij haar glimlachend aankeek. 'Rond een uur of zeven? Dan ben ik wel klaar.' 'Oké, dan zie je me dan. Tot vanavond!'
 6. 7. Fluitend liep Britt naar de deur, ze stak haar sleutel in het slot en maakte de deur open. 'Britt? Ben jij dat?' vroeg Nina die vrijwel meteen in de hal verscheen. 'Ja!' zei Britt in haar opperbeste humeur. 'Heb je de lening?!' vroeg Nina terwijl ze Britt nieuwsgierig aankeek. 'Ja! We hebben een lening van zeshonderdvijftigduizend, ik kom vijftigduizend te kort, maar die wil Will me lenen! Ik ga een B&B beginnen!' gilde Britt.
 7. 8. Nina sloeg meteen haar armen om haar heen. 'Lieve schat! Dat is geweldig! Dat moeten we vieren!' zei ze. 'Weet je wat, we nemen nu de auto naar het dorp en dan gaan we een enorme coupe ijs eten!' grinnikte Nina. Britt lachte en stak haar arm door die van haar schoonzus. 'Let's go!' grinnikte ze.
 8. 9. Een kleine tien minuten later zaten ze in een kleine ijssalon aan de rand van het dorp. Britt met een “coupe Tropicana” en Nina met een “coupe Choco”. 'Ik ga vanavond uit eten met Will om te vieren dat we de lening hebben.' zei Britt tussen neus en lippen door. 'Wacht, herhaal dat even?' mompelde Nina terwijl ze een hap ijs naar binnen werkte.
 9. 10. 'Ik ga vanavond met Will uit eten om te vieren dat we de lening hebben.' herhaalde Britt haar eigen woorden. 'Wow, weet je al waar naar toe?' vroeg Nina. 'Geen idee, ik denk een of andere chique tent in de stad...' mompelde Britt terwijl ze een paar happen van haar ijs nam. 'Weet je al wat je aan gaat doen?'
 10. 11. 'Dit niet in ieder geval.' zei Britt lachend terwijl ze de laatste hapjes van haar ijs naar binnen lepelde. Nina grinnikte en at ook haar laatste happen ijs op. 'Weet je, je mag wel wat van mij lenen. Ik heb nog wel een leuk cocktail jurkje wat ik maar een keer heb aangehad en wat mij toch niet meer past, en ik weet zeker dat dat jou maat is.' lachte Nina.
 11. 12. 'Voor ik akkoord ga wil ik het wel eerst zien.' zei Britt terwijl ze opstond. 'Natuurlijk, ik snap dat je niet gewoon op mijn adviezen afgaat.' lachte Nina terwijl ze ook opstond, gearmd liepen de twee naar buiten.
 12. 13. 'Wacht jij even op je kamer, dan pak ik het jurkje.' vroeg Nina toen zij en Britt weer thuis waren. Britt knikte en liep achter Nina aan de trap op. In haar slaapkamer liet ze zich in een van de stoeltjes zakken. Ze had een lening en binnenkort kon zichzelf rijk noemen. Als het goed was zou de lening van de bank morgen binnenkomen en dan had ze negenhonderdvijftig duizend euro op haar rekening staan.
 13. 14. Één minuut later kwam Nina de kamer binnen met een haar armen een waterval aan blauwe zijde. 'Zo ik heb hem gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat hij je prachtig zal staan.' mompelde Nina terwijl ze de jurk even aan een kleerhanger ophing. 'Wat vind je ervan?' vroeg Nina zacht. 'Hij is prachtig.' mompelde Britt terwijl ze haar hand over de zachte stof liet glijden.
 14. 15. 'Dat dacht ik al! Wil je hem passen?' vroeg Nina terwijl ze bijna op en neer sprong van nieuwsgierigheid. Even vond Britt haar op Bo lijken en ze moest onbewust lachen. Voor Will haar op kwam halen moest ze haar vriendin nog even bellen.
 15. 16. Een kleine vijf minuten later had Britt de jurk aan en stond ze zichzelf in haar spiegel te bewonderen. Ze voelde zich voor het eerst in tijden echt heel mooi, en keek glimlachend naar haar spiegelbeeld. 'Hij staat je prachtig.' fluisterde Nina terwijl ze naar haar schoonzusje keek.
 16. 17. 'Nina, echt bedankt dat ik hem mag lenen!' zei Britt. 'Is al goed, ik pas hem nu toch niet meer. Ik ben trouwens even beneden. Dan kun jij je even rustig klaarmaken.' zei Nina lachend. 'Will komt me pas om zeven uur ophalen. Ik ga eerst even rustig met Bo bellen en daarna in bad.' lachte ze. 'Is goed, ik zie je wel een keer verschijnen.' lachte Nina voor ze de kamer uitliep.
 17. 18. Britt glimlachte en trok het jurkje voorzichtig uit. Ze haalde haar joggingbroek uit haar koffer en trok hem snel aan. Opeens hoorde ze haar ringtone door de hele kamer en keek op het display wie haar belde. De naam Bo knipperde op het scherm en ze drukte snel op het groene knopje. 'Bo! Ik wilde jou net bellen.'
 18. 19. 'BRITT! ALICE BELT ME NET OP MET HET NIEUS DAT JIJ IETS HEBT MET DE “GETROUWDE” WILL DOUGLAS IS ER NIET IETS DAT JE AAN JE BESTE VRIENDIN UIT MOET LEGGEN!' hoorde ze de stem van Bo door de hele kamer schreeuwen, Britt lachte, en hield haar telefoon een tijdje van haar oor af.
 19. 20. 'Bo, chillax. Ik heb niks met Will, hij is mijn zakenpartner. Ik ga een Bed and Breakfast beginnen en Will helpt me daarbij. En voor de rest zijn we gewoon vrienden.' lachte ze. 'Ja ja, gewoon vrienden? Dat zei je eerst ook over Rick, lieverd, ik weet heus wel dat jij voor Will valt, hij is zo jou type.' Britt lachte, Bo kende haar beter dan wie dan ook en ook deze keer had ze gelijk.
 20. 21. 'Bootje... Er is echt niks aan de hand tussen ons. Ik begin een Bed and Breakfast in de oude villa, en daar ging Will gisteren met me naar kijken. Toen hebben we samen een businessplan gemaakt en vandaag is hij met me mee geweest naar de bank en toen hebben we een lening gekregen en vanavond gaan we uit eten om te vieren dat we de lening hebben.' legde Britt een snelle versie van het verhaal uit.
 21. 22. 'Britt, we zullen zien. Waar gaan jullie uit eten vanavond?' vroeg Bo nieuwsgierig. 'Geen idee, naar een of andere chique tent in de stad, denk ik.' mompelde Britt terwijl ze met haar hand door haar haar streek. 'Veel plezier, en smakelijk eten alvast!' zei Bo. 'Dat zal wel lukken. Trouwens, heb je zin om morgenavond bij mij te komen. Beetje bijkletsen, vinden Tom en Nina ook wel gezellig denk ik.'
 22. 23. 'Is goed! Zal ik rond zes uur komen?' vroeg Bo. 'Is goed, je kunt ook wel hier blijven slapen als je wilt!' zei Britt lachend. 'Is goed, tot morgen!' riep Bo in de telefoon. Toen hing ze op. Britt lachte en legde haar telefoon op haar nachtkastje. Toen liep ze naar de badkamer en liet een bad vollopen. Ze trok haar joggingbroek en ondergoed uit en liet zich in het bad zakken.
 23. 24. Zo bleef ze zitten tot het water koud was en haar vingers en tenen rimpelig waren. Na een uur stond ze op uit het water en droogde zich snel af. Met een handdoek om haar haar gewikkeld en in haar badjas liep ze naar de slaapkamer. Ze ging voor haar spiegel zitten en vermengde wat foundation met een crème, die smeerde ze zorgvuldig over haar gezicht zodat het een egale tint kreeg.
 24. 25. Daarna was ze nog een halfuur aan de gang met mascaraborsteltjes, kohlpotloden, eyeliners, verschillende kleuren oogschaduw, rouges, lipliners, lippenstiften, en lipglosjes. Na dat ze helemaal tevreden was over haar gezicht haalde ze de handdoek uit haar haren. Haar haar was zo goed als droog en ze maakte er een hoge staart in. Ze was ervan overtuigd dat dat mooi stond bij haar jurkje.
 25. 26. Ze glimlachte naar haar spiegelbeeld en liep naar haar koffer. Ze pakte een setje ondergoed en trok het snel aan. Daarna liet ze het zachte satijn van het jurkje over haar hoofd glijden terwijl ze het aantrok. Glimlachend keek ze naar haar spiegelbeeld, ze beet op haar lip en besefte dat er nog wat miste. Uit haar koffer pakte ze de oorbellen die ze van haar moeder had gekregen voor achttiende verjaardag en deed ze in.
 26. 27. Tevreden keek ze naar zichzelf en liep de rap af naar beneden, ze had de auto van Tom wel horen stoppen maar had haar broer nog niet gezien vandaag. 'Britt! Wat zie je er prachtig uit.' zei Tom terwijl Britt de trap afliep. 'Als jij mijn zusje niet was, dan wist ik het wel.' mompelde hij. Nina lachte en keek Britt met een tevreden glimlach aan. 'Je ziet er inderdaad prachtig uit!'
 27. 28. 'Nina, de jurk is echt prachtig!' mompelde Britt terwijl ze haar schoonzus omhelsde. 'Ik wist dat hij je prachtig zou staan. En die make-up heb je echt geweldig gedaan.' zei ze glimlachend. 'Britt heb je de oorbellen in die je van mama hebt gekregen?' vroeg Tom zacht. 'Ja... Voor de eerste keer sinds haar dood. Ze zei altijd dat ik mijn dromen achterna moest gaan en dat doe ik nu.' zei ze lachend.
 28. 29. 'Nina? Ik heb Bo gevraagd of ze morgenavond wil komen en eten en blijft slapen. Dat is toch niet erg?' vroeg Britt. 'Nee hoor, Tom is morgen en overmorgen toch in Luxemburg voor zaken dus dan hebben we een meidenavondje. En ik heb Bo al veel te lang niet meer gezien.' zei Nina. 'Hoe laat komt Will je ophalen?' vroeg Tom.
 29. 30. 'Rond zeven uur, maar hij komt liever te vroeg dus ik verwacht hem tussen half zeven en zeven uur.' zei Britt. 'Over een kwartiertje dus. Wil je nog wat drinken?' vroeg Nina terwijl ze naar de keuken liep. 'Nee dank je. Of ja doe toch maar wel. Iets sterks zou er wel ingaan. Ik heb geen idee wat ik vanavond moet zeggen.' Britt lachte en keek uit het raam. Het begon te schemeren.
 30. 31. 'Moed indrinken. Ik schenk wel een glas wijn voor je in.' lachte Nina terwijl ze een fles witte wijn uit de koelkast pakte en in een glas schonk. Britt pakte het dankbaar aan en nipte aan het glas. Op dat moment stopte er een auto voor de deur. 'Volgens mij is Will er al. Hij heeft toch een Mini?' vroeg Tom terwijl hij door het raam keek.
 31. 32. 'Ja.' zei Britt terwijl ze de rest van het glas opdronk, opstond en haar jurkje gladstreek. 'Tot vanavond, jullie kunnen gewoon naar bed. Ik heb de sleutel.' mompelde Britt terwijl ze naar de hal liep. Op dat moment zag ze Will voor de deur verschijnen, ze maakte open. 'Je ziet er oogverblindend uit.' mompelde hij. 'Zullen we gaan?' stelde Britt voor. 'Natuurlijk!' lachte Will en samen liepen ze het tuinpad af.

×