Got P Up 3

357 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
357
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Got P Up 3

 1. 2. Toen Britt de volgende morgen wakker werd, zat Jill al op het bed te lezen. 'Lekker geslapen?' vroeg ze. Britt knikte en wreef in haar ogen. 'Tom en Nina zijn allebei al aan het werk. Ik heb vandaag geen college, dus ik blijf vandaag bij jou en dan ga ik vanavond naar huis.' zei Jill terwijl ze haar boek dichtklapte. 'Ik ga me even douchen.' zei Britt terwijl ze haar badjas pakte en naar de badkamer liep.
 2. 3. Toen ze de kleine badkamer binnenkwam liep ze eerst naar de spiegel ze zag er nog steeds moe uit, en haar hoofd klopte van het teveel aan wijn wat ze de avond daarvoor had gedronken. Britt zuchtte trok haar badjas en en pyjama uit en ging onder de douche staan. De warme stralen verwarmde haar hele lichaam en ze voelde zich meteen iets beter.
 3. 4. Na een hete douche droogde ze zich af en trok haar badjas weer aan. In de slaapkamer had Jill zich al aangekleed en stond ze wat spelden in haar haar te doen. 'Zal ik even ontbijt gaan maken?' vroeg Jill toen ze klaar was met haar haar. 'Graag, doe mij maar een kop extra sterke zwarte koffie. Meer hoeft niet.' mompelde Britt terwijl ze in haar koffer rommelde.
 4. 5. Jill knikte en liep de kamer uit. Britt haalde een spijkerbroek met een simpel truitje uit haar koffer en kleedde zich aan. Zo kamde haar haren snel en deed haar speld er weer in, met een zucht deed ze wat mascara en lipgloss op en ging naar beneden. Jill zat aan tafel met een kop thee voor zich en een boterham met hagelslag. Op de plek tegenover haar stond een kop koffie.
 5. 6. Britt ging zitten en snoof de geur van de verse koffie op, heerlijk vond ze dat. Ze pakte de warme mok en nam een slok. Genietend van de warme drank keek ze naar Jill. 'Wat ga jij vandaag doen?' vroeg ze. 'Shoppen, met jou!' zei ze lachend.
 6. 7. 'Sorry, Jill maar daar staat mijn hoofd echt niet naar, ik moet nog een baan gaan zoeken en misschien opzoek naar een huisje hier in de buurt. Ik wil niet te lang bij Tom en Nina blijven wonen.' zei Britt. Jill keek haar zus aan. 'Maar, ik ben hier alleen vandaag nog, daarna ga ik weer naar huis en een baan en huis zoeken kan dan toch ook nog?' mompelde ze.
 7. 8. 'Daar heb je gelijk in. Ik ga wel met je mee.' mompelde Britt terwijl ze haar kop koffie leeg dronk en de mok op het aanrecht zette. 'Zullen we dan maar gaan.' zei Jill vrolijk terwijl ze de afwas in de machine zette. Britt knikte en ging staan. In de gang trokken beide zussen hun jas aan en liepen ze samen naar buiten.
 8. 9. In het dorp waren een paar kledingwinkels die je kon onderverdelen in drie categorieën. Oudere dames, kinderkleding en iets wat daar tussenin lag. 'Jill, waarom wil je hier in godsnaam gaan shoppen. Ik hoef geen kaki broek.' mompelde Britt terwijl ze in een paar etalages keek. Shoppen was hier altijd al een probleem geweest.
 9. 10. 'Gewoon, we hadden niet genoeg tijd om ergens anders naar toe te gaan en als je goed kijkt vind je heus wel leuke dingen.' mompelde Jill terwijl ze naar een rood jurkje keek dat in dezelfde etalage hing als de kaki broek. 'Oh, please kunnen we naar huis. Het aanbod is hier nog exact hetzelfde als toen ik hier wegging.' zei Britt.
 10. 11. Jill keek haar zus pissig aan en liep de winkel binnen. Britt trok haar wenkbrauwen op en liep naar het plein. In de etalage van het makelaarskantoor hingen een paar plaatjes van huizen. Nieuwsgierig keek Britt ernaar. Toen ze een advertentie van de grote oude villa zag staan, moest ze onbewust glimlachen.
 11. 12. Ze liep naar binnen en glimlachte naar de makelaar, Wim van Lanen, die er ook al was geweest toen ze nog klein was. 'Britt ten Damme?' vroeg hij. Britt knikte. 'Dat ben ik.' zei ze lachend. 'Wat zie je er goed uit, meisje. Wat brengt jou hier?' vroeg hij. 'Ik ben opzoek naar een huisje, en ik wil misschien een bed & breakfast openen hier in het dorp en ik ben opzoek naar een pand met die mogelijkheid.'
 12. 13. 'Dan heb ik eigenlijk maar een pand, wat dacht je van de oude villa?' vroeg Wim terwijl hij een brochure uit een van de laatjes pakte. 'Die heb ik ook in de etalage zien hangen, en dat leek me eigenlijk wel een mooi pand.' zei Britt terwijl ze de folder pakte en er rustig doorheen bladerde. 'Kunt u misschien een bezichtiging voor me regelen?' vroeg ze.
 13. 14. 'Natuurlijk, even kijken. Het pand staat leeg, de eigenaren zijn vorig jaar allebei overleden en hebben geen erfgenamen achter gelaten. Dus de verkoop ligt in mijn handen. Kun jij vanmiddag rond een uur of vier daar zijn?' vroeg de makelaar. Britt keek op haar horloge en knikte. 'Ja, dan zie ik u dan bij de villa.' zei ze, voordat ze de winkel uitliep.
 14. 15. Jill kwam net de kledingwinkel uit met een tas aan haar arm, toen Britt in de etalage keek was het rode jurkje weg. 'Waar was je?' vroeg ze. 'Ik was bij de makelaar, even kijken of ik een huisje konden vinden.' Jill lachte. 'En, heb je iets gevonden?' vroeg ze terwijl ze samen met Britt over het plein naar een andere kledingwinkel liep. 'Ja, ik wil misschien een Bed & Breakfast openen, dus ga ik vanmiddag in de oude villa kijken.'
 15. 16. Jill keek haar met open mond aan, Britt stak haar arm door die van Jill en samen liepen we naar de volgende kledingwinkel. Toen ze na een kwartiertje weer naar buiten kwamen hadden ze allebei een tas aan hun arm hangen en gingen ze naar binnen bij een klein café. Toen Britt naar een van de andere tafeltjes keek, zag ze de man die gisteren bij zijn vrouw in de BMW was gestapt: Will Douglas.
 16. 17. 'Is dat niet Will Douglas, die architect, die hier een kantoor heeft?' vroeg ze aan Jill. 'Ja, hij is ongelofelijk knap. Maar hij is al getrouwd.' mompelde ze. Britt knikte, en probeerde haar mobieltje uit haar tas te vissen, waarbij ze per ongeluk de stoel van Will aanraakte. Hij draaide zich om en keek haar aan.
 17. 18. 'Sorry...' mompelde Britt terwijl ze har mobieltje liet vallen. Hij raapte het op en gaf het aan haar. 'Alsjeblieft.' mompelde hij. Zij hand raakte de hare zacht aan en hoewel ze hem meteen terugtrok voelde ze de schok die erdoorheen trok. 'Ik zal me even voorstellen,' zei de man, 'Will Douglas.' zei hij terwijl hij haar de hand schudde.
 18. 19. 'Ik ben Britt ten Damme. Dat is mijn zusje Jill.' zei Britt terwijl ze op Jill wees die net twee koffie had besteld. Hij stak zij hand op als groet. 'Dus jullie zijn de twee ten Damme zusjes, die allebei uit het dorp zijn weggegaan om te studeren.' zei hij zacht, zodat alleen wij het konden horen. 'Hoe weet jij dat?' vroeg Britt zacht.
 19. 20. 'Ik heb zo mijn bronnen, een van mijn collega's is Isa de Rijke, ze heeft bij jullie in de klas gezeten.' zei Will met een verleidelijke stem, waar een Engels accent in doorklonk. Britt voelde hoe het in haar maag begon te kriebelen en ze nam snel een slok van de net gebrachte koffie. 'Hoe is het met Isa?' vroeg Jill.
 20. 21. 'Goed, ze zit in haar examenjaar en mag zich daarna ook architecte noemen.' zei hij. Britt glimlachte en keek naar haar rood gelakte nagels. 'En zijn jullie nu weer terug in het dorp?' ging Will verder. 'Ik wel, ik wil hier komen wonen. En waarschijnlijk begin ik een bed & breakfast. Maar Jill studeert nog in Amsterdam.' zei Britt.
 21. 22. 'Wat studeer je?' vroeg Will geïnteresseerd, terwijl hij zijn stoel bij hun aan tafel zette. 'Ik doe het conservatorium.' mompelde Jill, ze merkte dat haar zusje Will leuk begon te vinden en deed alsof ze erg geïnteresseerd was in de afzichtelijke schilderijen die aan de muren hingen. 'En jij gaat een Bed en Breakfast beginnen. Heb je al een pand?' vroeg hij.
 22. 23. 'Ik heb vanmiddag een afspraak om te gaan kijken, in het oude huis.' mompelde Britt. 'Dat heb ik altijd al eens vanbinnen willen zien. Het lijkt me een interessant pand om te verbouwen. Zou je het erg vinden als ik vanmiddag met je meeging?' vroeg hij.

×