Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Primera guerra mundial

136 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Primera guerra mundial

  1. 20. POSGUERRA -Tant bon punt es va acabar la guerra es va patir una forta crisi econòmica. -A més, van persistir les tensions entre França i Alemanya pel pagament de les reparacions de guerra. -Les democràcies que es van implantar després de la guerra en els nous països eren fràgils. Es van produir tensions socials i les classes mitjanes i altes van tenir por que hi hagués una revolució comunista, com a Rússia. En alguns països es van imposar règims dictatorials. -Alemanya no podia fer front als pagaments de les reparacions a França-----Ocupació de la r. Ruhr.
  2. 22. ELS FELIÇOS ANYS VINT -A partir del 1924 l'economia va millorar gràcies al pla Dawes i es va crear un clima d'entesa entre les potències. L'esperit de Locarno va descriure l'impuls pacifista i aquella sensació d'eufòria es va transmetre a tots els aspectes de la vida: època anomenada com els feliços anys vint. '
  3. 28. CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI -Gran augment de l'atur, reducció del consum i enfonsament de moltes empreses. -Els bancs van reduir els préstecs. -La crisi va esdevenir mundial: Els EEUU van reduir les importacions i van repatriar els capitals prestats als països europeus. -La insolidaritat internacional i la crisi econòmica van provocar la pèrdua de confiança de la població en la democràcia i els partits tradicionals: els obrers van donar suport als partits comunistes i les classes mitjanes i la burgesia van donar suport als partits d'extrema dreta.
  4. 30. ÈPOCA DE CANVI SOCIAL En l'època d'entreguerres la societat es va modernitzar: -Es va consolidar la societat de masses (participació de la població en la política, aparició de la societat de consum. -La dona va millorar la seva situació. -Els mitjans de comunicació van començar a tenir un paper de primer ordre.

×