Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treball de passejada. paola

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Treball de passejada. paola

 1. 1. Monument.
 2. 2. Riera de Figueres.La riera passa per sota de la rambla de Figueres i per diferents carrers i places.
 3. 3. Monument a Pep Ventura.Josep Maria Ventura i Casas (Alcalá la Real, Jaén, 2 de febrer de 1817 –Figueres, 24 de març de 1875 conegut amb el nom de Pep Ventura ,fou unmúsic i compositor que consolidà la sardana llarga i reformà la cobla, fill de lafamília empordanesa, neix accidentalment en aquesta localitat andalusa on elseu pare, fill de Roses, hi era destinat com a militar. Al cap de dos anys lafamília retornà i aviat el nen quedà orfe.
 4. 4. Plaça d’ Ernest Lluch(Vilassar de Mar, 21 de gener de 1937 – Barcelona, 21 denovembre de 2000), fou un economista i polític català. Doctor enCiències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, també vaestudiar a la Universitat de la Sorbona, a París. Va ser militant delPSC i un dels fundadors del PSPV.
 5. 5. Plaça coberta.La plaça nova del gra o plaça coberta és l’ antiga plaça decomerç. Es troba al centre de Figueres i va ser construïda l’any1826 com a espai públic per a mercat. L’ any 1887,Puig i Saguerva realitzar l’ actual estructura de cobriment en ferro, fusta iteules, una de les construccions més originals i representatives dela ciutat, sota l’auspici dels Vilallonga, industrials del ferrofiguerenc.
 6. 6. Mercat.
 7. 7. FruitesPomesPatatesCebesMandarinesMaduixes Plàtans, Pinya, Síndria, Meló
 8. 8. FruitesAlls EspàrrecsOusBledesCarxofesPorros
 9. 9. Verdures.Escarola EnciamBròquilPastanagaRavenets
 10. 10. VerduresCarbassóPebrotsFavesPèsolsFormatges i xoriçosAlbergínies
 11. 11. formatgeolivesoliousbacallà
 12. 12. Flors
 13. 13. artesà
 14. 14. Plaça Ernest Vila.
 15. 15. Josep PlaJosep Pla i Casadevall (Palafrugell, 8 de marçde 1897 – Llofriu, 23 dabril de 1981) fou unescriptor i periodista català, figura referent de laliteratura catalana de tots els temps. La sevaoriginal i extensa obra literària, que abasta deforma gairebé ininterrompuda sis dècades i mésde 30.000 pàgines, va ser essencial per a lamodernització de la llengua catalana i per lapopularització duna literatura costumista, clara,dadjectivació intensa i a estones bolcada en ladescripció del seu entorn més proper. Els seusarticles dopinió, les seves cròniquesperiodístiques i els seus reportatges sobre elsnombrosos països on va viatjar constitueixentambé un singular testimoniatge de la història delsegle XX.
 16. 16. Escultura de Ramon MuntanerRamon Muntaner (Peralada, 1265 – Eivissa, 1336) fou un militar,administrador, polític i cronista català, ciutadà de València i ciutadà deMallorca. Eminentment conegut per ser el redactor d‘ una de les quatre GransCròniques, visqué de primera mà diverses gestes militars dels reis d‘ Aragó.També fou camarlenc de Jaume III de Mallorca, batlle d‘Eivissa i capitàd‘almogàvers.
 17. 17. Plaça de Josep PlaPalafrugell, 8 de març de 1897 – Llofriu , 23 d’ abril de 1981 fou un escriptor iperiodista català.La seva original i extensa obra literària, que abasta de forma gairebéininterrompuda sis dècades i mes de 30.000 pàgines, va ser essencial en lamodernització de la llengua catalana i en la divulgació dels costums i tradicionslocals.
 18. 18. La Rambla.És el passeig central de la ciutat, el seu espai urbà més emblemàtic,punt central de la zona comercial i eix que articula el nucli antic amb lazona d’expansió urbanística de la ciutat entre els segles XIX i XX. Elseu origen data de l’any 1828, quan, per motius d’higiene, es decidícobrir el llit de la riera Galligans. Una vegada coberta la riera, i perexprés desig popular, l’espai resultant es destina a passeig públic.
 19. 19. Museu del joguet de FigueresEl Museu Nacional del Joguet de Catalunya es va inaugurar lany 1982 ales dependències de lantic "Hotel París" (antiga casa pairal del Baró deTerrades, de lany 1767) a la Rambla de Figueres. Unes recents obres derehabilitació i adequació han permès triplicar lespai inicial del Museu,reobert el 12 de desembre de 1998. Forma part de la Xarxa de MuseusLocals de Catalunya-Girona.
 20. 20. Narcís Monturiol.Figueres,28 de setembre de 1819- Sant Martí de provençals,Barcelona,6 de setembre de 1885) va ser un enginyer, intel·lectual, pintor, polític iinventor català, cèlebre per la invenció del primer submarí tripulant ambmotor de combustió i impulsat per una forma primerenca de propulsióindependent per aire.
 21. 21. El 1930, arran del trencament de relacions amb el seu pare, i atret pelpaisatge, la llum i els llocs aïllats, Salvador Dalí va decidir deixar París ibuscar un habitatge propi a Portlligat. Amb els 20.000 francs francesosque li va avançar el vescomte de Noailles a canvi de la pintura La vellesade Guillem Tell, Dalí va comprar una barraca de pescadors a la víduadun mariner del poble, Lídia Noguer, i shi va instal·lar.A Portlligat, Dalí i la seva esposa Gala van canviar la societat parisenca iles seves activitats per una vida dascetisme i isolament. Segons explicael mateix Dalí:Salvador Dalí
 22. 22. Castell de Sant Ferran.
 23. 23. Teatre Museu Salvador DalíInaugurat el 1974, va ser construït sobre les restes de l’antic teatre deFigueres, i conte un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artísticade Salvador Dalí 81904-1989), des de les seves primeres experiènciesartístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres delsúltims anys de la seva vida
 24. 24. Fent exercici...
 25. 25. Us estimo molt a tots aquet any ha estat molt especial per a miDono moltes gràcies a Deu per haver permès conèixer gent novaque han deixat emprenta en el meu cor us trobaré a faltar.!Bon Final de Curs... Iryna: tu sempre seràsla meva amiga, etrecordaré sempre.Jorge:trobaré faltar lesteves bromes.PaisanosHamza: m’etssimpàtic, ets moltcuriós.Emmanuel: gairebémai però segur quel’altre any millores.Joel:ets moltsimpàtic i callatmai canviïs.Jean: ets moltalegre .Montse: ets molt especial per mi t’agraeixo per haver-meensenyat a parlar català ets una molt bona mestra.Melvin: fa molt pocque et conec peròets molt bonapersonaSouaibou: etsmolt simpàtic ibona persona

×