Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El mon

1,327 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

El mon

 1. 1. Tema del Món
 2. 2. La terra En aquesta imatge hi ha la Terra. A la terra hi ha 6 continents i 5 oceans i molts mars. Els continents són: Amèrica,Europa, Àfrica, Àsia, Oceania i Antàrtida. Els oceans són: Oceà Pacífic, Oceà Atlàntic, Oceà Índic, Oceà Pacífic i Oceà Glacial Àrtic.
 3. 3. Amèrica Aquesta fotografia és el continent Americà. Aquest continent està dividit en tres parts són: sud Amèrica, centre Amèrica i nord Amèrica
 4. 4. Nord Amèrica Nord Amèrica hi ha 3 estats són: Canadà, Estats Units i Mèxic . A l’oest hi ha una serralada gran que es diu muntanyes Rocalloses. Al nord hi ha Oceà glacial Àrtic i a l’est hi ha Oceà Atlàntic.
 5. 5. Sud Amèrica Sud Amèrica té 13 estats són: Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Equador, Guyana, Paraguai, Perú, Surinam, Trinitat i Tobago, Uruguai, Veneçuela, Xile . A l’oest de sud Amèrica hi ha una Serralada que es diu serralada dels Andes és una serra molt gran. Al nord de sud Amèrica hi ha una gran plana de l’Amazones.
 6. 6. Centre Amèrica A centre Amèrica hi ha 11 estats són : Belize, Guatemala, Hondures, El Salvador, costa Rica, Panamà, Jamaica, Cuba, Haití, República Dominicana. Centre Amèrica està el mig d’Amèrica del nord i Amèrica del Sud. Extensió de centre Amèrica és 546.000 km2.
 7. 7. Les banderes de nord Amèrica i els presidents Canadà Estats Units Obama Mèxic Stephen
 8. 8. Menjar del Canadà Aquest menjar que agrada molt als canadencs Aquet menjar es diu “trempettes”
 9. 9. Lletres del món
 10. 10. Europa Aquesta fotografia és el continent: Europa. A Europa hi ha 43 estats són: Albània, Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, Bielorússia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Ciutat de Vaticà, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Macedònia, Malta, Moldàvia, Mònaco, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Federació de San Marino, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Txeca, república i Ucraïna. L’estat que és més gran és Rússia i el més petit és Malta.
 11. 11. Unió Europea La Unió Europea (UE) és una comunidat política de Dret constituïda en règim d’organització internacional. A la Unió Europea hi ha 27 estats.
 12. 12. África Àfrica és un continent gran, està el sud d’Europa i també a l’oest del continent Àsia i també està entre dos oceans són: oceà Atlàntic i oceà Índic. Àfrica és el meu continent, al que vaig néixer, el meu país és el Marroc. A l’Àfrica hi ha 53 estats i la serralada més gran d’Àfrica és la serralada de Kenya .
 13. 13. El Marroc i la seva bandera El Marroc és el meu país d’origen, on vaig néixer, la seva bandera és de color vermell i al mig hi ha una estrella verda. A l’oest del Marroc hi ha oceà Atlàntic i al nord el mar Mediterrani.
 14. 14. El Cous cous El cous cous és un menjar que agrada als Marroquins és un menjar molt bo.Nosaltres, en el cous cous normalment, posem 7 verdures són la patata, la pastanaga, la ceba, tomàquet , les mongetes....El dia que mengem el cous cous és el divendres el dia que tots els musulmans van a la mesquita.
 15. 15. Àsia Aquesta fotografia és el continent Asiàtic. Àsia és el continent més gran del món. L’estat més gran de Àsia és Rússia i el mes petit és Brunei. Àsia té 50 estats i la serralada més gran d’Àsia i de la Terra és l’Himàlaia.
 16. 16. Oceania Oceania és el continent més petit del món, té 15 estats són : Austràlia, Est Fed de Micronèsia, Fiji, Illes Marshall, Kiribati, Nauru, Nova Zelanda, Palau, Papau nova Guinea, Salomó, Samoa, Tonga, Tuvalu, Vanuatu. La Serralada més important d’Austràlia és la gran serralada Divisòria. I el cim més alt d’Oceania és el Jaya que té 5020.
 17. 17. Final soukayna

×