Els sentits

16,587 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

Els sentits

 1. 1. ELS SENTITS
 2. 2. Els sentits Els sentits ens informen de tot el que passa al nostre voltant. Tenim cinc sentits: - Vista - Oïda - Olfacte - Gust - Tacte A cada sentit li correspon un òrgan.
 3. 3. Els sentits: la vista La vista ens informa del tamany, la forma, el color, la posició, la distància y la velocitat a la que es desplacen els objectes. Els ulls són els òrgans de la vista. En els ulls diferenciem: * Parts que s’encarreguen de protegir-los: * Partes que s’ocupen de la visió : - Parpelles . - Pestanyes . - Celles . - Pupil·la . - Iris . - Cristal·lí . - Retina .
 4. 4. Cella Pestanyes Parpelles Parts que s’encarreguen de protegir els ulls .
 5. 5. Cristal·lí Parts que s’ocupen de la visió . Pupil·la Iris Retina Globus de l’ull
 6. 6. Els sentits: l’oïda L’ oïda ens informa dels sons que es produeixen al nostre voltant. Les orelles son els òrgans del sentit de l’oïda. En los oídos distinguimos: * Una part que veiem: * Altres parts que no veiem : - Orelles . - Conducte auditiu . - Timpà . - Ossets . - Caragol .
 7. 7. Orella Conducte auditiu Timpà Caragol Ossets Parts de l’oïda
 8. 8. Els sentits: l’olfacte L’ olfacte ens informa de les olors. El nas és l’òrgan de l’olfacte .
 9. 9. El gust nos informa de los sabors. Els sentits: el gust Existeixen 4 classes de sabors: - Dolç . - Salat . - Àcid . - Amarg . La llengua és l’òrgan del gust. Els diferents sabors els percibim en diferents zones de la llengua .
 10. 10. Amarg Àcid Dolç Salat Els sabors que percebem a cada part de la llengua
 11. 11. Els sentits: el tacte El tacte ens informa de la duresa (dur/ bla), la temperatura (fret/ calent), la textura (llis/ rugós) dels objetes... La pell es l’òrgan del tacte. - Totes les parts del cos no tenen la mateixa sensibilitat.

×