El paisatge

2,539 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,539
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,169
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El paisatge

 1. 1. Què entens tu per paisatge?
 2. 2. PAISATGE  L’aspecte que té una part de la superfície terrestre.  Quan passejam, anam d’excursió o miram per la finestra, veim el paisatge que ens envolta.  Els paisatges estan formats per elements naturals i elements humans.
 3. 3. ELEMENTS NATURALS  E.NATURALS: els que es troben a la natura. Els més importants:   RELLEU: conjunt de formes que presenta un terreny.   AIGUA: es pot trobar als rius, mars, llacs, etc.   VEGETACIÓ: és el conjunt de plantes que es fan en un lloc. Dels paisatge que només tenen elements naturals en deim paisatges naturals. Hi ha espais que han estat declarats paisatges naturals protegits perquè hi trobam paratges de gran bellesa que proporcionen vida a moltes espècies d’animals i plantes.
 4. 4. Paisatge natural
 5. 5. ELEMENTS HUMANS  E. HUMANS: el que han construït les persones: cases, carreteres, camins, túnels, ponts, ports i camps de conreu.Dels paisatges que contenen aquets elements en deim paisatges humanitzats.
 6. 6. Paisatge humanitzat
 7. 7. TIPUS DE PAISATGESACTIVITAT: Feim 3 grups. Cada grup serà un tipus de paisatge determinat: paisatge de muntanya, de plana i de costa.A cavostra heu de cercar informació del tipus de paisatge que vos correspon.
 8. 8. HEU FET ELS DEURES???
 9. 9. Posam la informació en comú i, a continuació, l’exposarem als nostres companys.
 10. 10. PAISATGE DE MUNTANYAEs troba situat a les zones més altes de la Terra. El seu relleu està format per muntanyes i valls.Muntanyes: grans elevacions del terreny.3 parts: - Vessant - Cim - PeuUn grup de muntanyes formen una serra, i un conjunt de serres formen una serralada.
 11. 11. PAISATGE DE MUNTANYAValls: extensions de terreny pla situat entre muntanyes.VEGETACIÓVaria amb l’altitud. - Zones més altes prats al cim i poca vegetació als vessants - Zones més baixes i valls boscs
 12. 12. PAISATGE DE MUNTANYA  VIDA:-  Pobles petits-  Situats a les valls-  Treballen principalment a l’agricultura, la ramaderia i en petites indústries
 13. 13. PAISATGE DE PLANAQuè és una plana? Una gran extensió de terreny pla.En els paisatges de plana podem trobar: 1. Altiplans: terrenys plans, més elevats que les terres del voltant i solen tenir poca vegetació. 2. Depressions: terrenys plans que estan menys elevats que les terres del voltant.
 14. 14. PAISATGE DE PLANA  VIDA:-  Envoltats de camp de conreu-  La població fa feina a l’agricultura i la ramaderia.-  A les localitats més grans hi ha indústria, comerços, hospitals,...
 15. 15. PAISATGE DE COSTAEl podem veure a les zones pròximes a la mar. Hi distingim: - Penya-segats: terrenys alts i rocosos. - Platges: extensions de terres baixes i planes formades quasi sempre per arena.Al paisatge de costa podem trobar:a.  Caps d. Penínsulesb.  Golfs e. Estretsc.  Illes, arxipèlags
 16. 16. Quin tipus de paisatge és?
 17. 17. Quin tipus de paisatge és?
 18. 18. Quin tipus de paisatge és?
 19. 19. Quin tipus de paisatge és?
 20. 20. Quin tipus de paisatge és?
 21. 21. Quin tipus de paisatge és?
 22. 22. PAISATGES DEL MÓN  El Sàhara és el desert més gran del món. El seu paisatge es caracteritza per la presència d’extenses dunes d’arena.  Al desert hi plou poc; les temperatures són altes durant el dia i fredes durant la nit. Amb aquestes condicions, la vida de les plantes i dels animals és molt difícil.
 23. 23. PAISATGES DEL MÓN  La selva amazònica és la més extensa del planeta. Està situada damunt una gran plana per la qual circula el riu Amazones, el més cabalós de la Terra.  A la Selva les temperatures són altes i les pluges són abundants tot l’any. Això permet que hi visquin milers d’espècies de plantes i animals.
 24. 24. PAISATGES DEL MÓN  La Serralada de l’Himàlaia és la més alta del món. Algunes de les seves muntanyes superen els 800metres i els seus cims són coberts de neu sempre.  L’Everest (8848metres) és la muntanya més alta d’aquesta Serralada i de tota la Terra.
 25. 25. PAISATGES DEL MÓN  Encara que no ho veim, també hi ha un relleu submarí. Serralades, muntanyes i planes formen el paisatge del fons de la mar.  De vegades, les muntanyes submarines sobresurten del nivell de l’aigua i formen illes.

×