La revolució digital. Katerinne i Laura

435 views

Published on

Presentació de Katerinne Bravo i Laura Herrero d'introducció a la unitat 11 "La revolució digital" de CMC curs 2009-2010

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
435
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
59
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La revolució digital. Katerinne i Laura

 1. 1. LA REVOLUCIÓ DIGITAL GRUP: Katerinne Bravo I Laura Herrero
 2. 2. 2.1.2. Sistemes integrats <ul><li>Entenen per sistema integrat un ordinador programat per dur a terme un conjunt limitat de funcions.
 3. 3. EXEMPLES:
 4. 4. Telèfons mòbils i consoles de jocs.- Són equips que poden arribar a compartir-ne moltes de les funcions , estiguin orientats a una funcionalitat més cómoda.
 5. 5. Equips domòtics.- Equips electrònics d' automatització per millorar la seguretat.
 6. 6. Vehicles.- Sistemes de transport, també necessiten sistemes integrats. </li></ul>
 7. 7. 2.1.3. Satèl·lits artificials <ul><li>És un objecte fabricat per l'home i llançat a l'espai que, gràcies a la seva velocitat, és capaç de mantenir-se en una òrbita estable al voltant de la terra o un altre cos celeste sense precipitar-se contra la superfície d'aquest. </li></ul>
 8. 8. Exemples de les tecnologies . <ul><li>Usos militars.- S' usen per a l' espionatge a trravés de la captura i la transmissió d' imatges.
 9. 9. Sistemes de navegació global per satèl·lit.- Xarxes de satèl·lits que emeten la seva posició i l' hora d' emissió. Exemple: GPS i galileo.
 10. 10. Observació atmosfèrica i metereològica.- El seu objectiu es observar la seva superfície terrestre i l' estat de l' atmosfera.
 11. 11. Telecomunicacions.- Es fan servir per transmetre senyals. Permeten connexions a internet, transmissió.... </li></ul>
 12. 12. 2.2 EMMAGATZEMATGE DIGITAL DE LA INFORMACIÓ <ul><li>Hem vist com funcionen alguns disposicions que generen informació digital. Implica el nivell físic de les tres tecnologies més usades per registrar: tecnologia magnètica,tecnologia òptica i tecnologia de fase sólida.
 13. 13. En el nivell lògic no donen una resposta completa, presentarem algunes pistes sobre la codificació digital de nombres, àudio, ràdio, etc,...
 14. 14. Tecnologia magnètica.- correspon a films de partícules ferromagnètiques, de diferents regions de la capa magnètica. Es pot modificar amb un petit electroimant. La interpretació es fa llegint la intensitat generada en un conductor quan es mou en el camp magnètic produït per les partícules magnetitzades. </li></ul><ul><li>Tecnologia òptica..- Reflecteix l' ùs de l' opacitat i la reflectivitat. L' ùs de l' opacitat va ser la base dels primers dipositius : les cintes i les targetes perforades.
 15. 15. Amb la diferència del que passa en la tecnologia, en tots poden ser llegits, escrits i gravats.
 16. 16. Lectura: ( CD-ROM,DVD-ROM....)
 17. 17. Gravables: (CD-R, DVD-R, DVD+R...) són reflectors i contenen una capa d' un material, es pot cremar amb l' incidència d' un làser d' intensitat elevada.
 18. 18. Regravables: lloc d' una capa de material reflector, una capa d' un aliatge metàl·lic que presenta dos estats.
 19. 19. Tecnologia de fase sòlida.- es basa en semiconductors i en la capacitat que tenen de mantenir, en la càrrega elèctrica. </li></ul>
 20. 20. 2.2.2 Nivell lògic de l' emmagatzematge <ul><li>Nombres i text.- es codifiquen representan-los en “sistema binari”. Per representa text, es codifica cada caràcter com un nombre a partir d' unes taules de codificació.
 21. 21. Formats d' imatge.- es representa en dos: - Mapa de bits: es codifica el color de la imatge. És convenient per fotografies i imatges reals.És limitada i constitueix una representació menys compacta de la informació visual.
 22. 22. - Format vectorial: es codifica un conjunt de figures geomètriques, permeten dibuixar la imatge. Té com a punt la facilitat d' edició i la independència de la mida de la imatge. </li></ul><ul><li>Formats d' àudio: una variació mecànica que es propaga com una ona. La transmissió del so es concreta en variacions de pressió respecte de la pressió estàndard.
 23. 23. Formats de vídeo: inclou dues informacions sincronitzades: la imatge en moviment i el so
 24. 24. - un “format contenidor”, agrupa informacions com àudio, vídeo. Es troben en auestes informacions en la seqüències de dades:
 25. 25. - ”seqüencia d' àudio. Codificades d' acord amb un còdec d' àudio;
 26. 26. - seqüencia de subtítols;
 27. 27. - seqüencia de vídeo, codificades d' acrod amb còdec de vídeo </li></ul>
 28. 28. 2.3 TRANSMISSIÓ DIGITAL DE LA INFORMACIÓ <ul><li>Els mitjans digitals de comunicació en massa: l' emissor es únic i la interactivitat dels receptors és limitada.
 29. 29. Les xarxes digitals de comunicació: pot emetre i rebre informació de qualsevol altre punt de la mateixa xarxa. Per exemple internet </li></ul>
 30. 30. 2.3.1 Mitjans digitals de comunicació de massa. <ul><li>- El consum més baix d' amplada de banda, la possibilitat d' emetre més canals;
 31. 31. - El suport d' alta definició, la possibilitat d' emetre seqüències de vídeo de resolució més elevada.
 32. 32. - La possibilitat d' oferir serveis adicionals a la televisió, com interactivitat, traduccions o subtítols;
 33. 33. - L' encriptació del senyal, permet aplicar esquemes de pagament per visió o oferir serveis de pagament. </li></ul>
 34. 34. Búsqueda <ul><li>www.es.wikipedia.org
 35. 35. www.euncet.com
 36. 36. www.upv.es </li></ul>

×