Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Mesura
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Poliedres

Download to read offline

Presentación sobre poliedros

  • Be the first to like this

Poliedres

  1. 1. ELS POLIEDRES
  2. 2. ELS POLIEDRES EL VOLUM UNITATS DE VOLUM ELS PRISMES LES PIRÀMIDES CLASSIFICACIÓ DE PRISMES I PIRÀMIDES CONTINGUTS
  3. 3. El volum. El volum és una relació i una mesura que indica quantes vegades un objecte tridimensional cap en una altre que anomenen unitat. Si agafem aquest cub        com a unitat Podem veure que en la figura caben 16 cubets
  4. 4. Unitats de volum. Per tant, per mesurar volums necessitem unitats. La unitat fonamental és el cub .Així, quan parelem d'un metre cúbic podem considerar que tenim un cub d'un centímetre d'aresta. Hi ha un sistema mètric d'unitats  convencional Les que més s'utilitzen són el metre cúbic, el decímetre cúbic i el centímetre cúbic. També es poden utilitzar les unitats de capacitat per a mesurar volums de líquids.
  5. 5. Els poliedres. Els poliedres són cossos geomètrics que tenen totes les seves cares formades per polígons Diem que un políedre és regular si totes les cares són polígons regulars i, a més, en cada vèrtex concorre una quantitat constant d'arestes. TETRAEDRE OCTAEDRE HEXAEDRE ICOSAEDRE DODECAEDRE
  6. 6. Els prismes. Un prisma és un políedre limitat per dos polígons iguals i paral·lels anomenats BASES i el mateix nombre de paral.lelograms que costats té la base (cares laterals)   Els elements d’un prisma són:
  7. 7. Una piràmide és un  políedre amb una sola base que és un polígon qualsevol i tantes cares laterals com costats té el polígon de la base.   Els elements de les piràmides són: Les piràmides.
  8. 8. Classificació de prismes i piràmides                                                                                                         

Presentación sobre poliedros

Views

Total views

22,584

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

16,160

Actions

Downloads

47

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×