Cubosoma

2,641 views

Published on

Breve presentación sobre la construcción de un cubosoma. Alumnos de 1 ESO tecnologia.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,641
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
388
Actions
Shares
0
Downloads
30
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cubosoma

  1. 1. CUBOSOMA Tecnologies 1r ESO
  2. 2. EL CUBOSOMA DESCRIPCIÓ I ANÀLISI DEL PROBLEMA El SOMA és un trencaclosques, ideat per Piet Hein, que està format per set peces. Cada una de les peces està muntada amb cubs ‘elementals’ idèntics. Totes les peces col·locades correctament formen un gran cub, el Soma, constituït per 27 cubs ‘elementals’.
  3. 3. EL CUBOSOMA <ul><li>Cada una de les peces s’ha d’acoblar a partir de cubs de fusta de 2cm d’aresta. </li></ul><ul><li>El Cub Soma construït tindrà 6cm d’aresta. </li></ul>CONDICIONS INICIALS
  4. 4. EL CUBOSOMA CONSTRUCCIÓ Muntatge de les peces 1. Agafa tres cubs i uneix-los amb cola blanca de la manera indicada a la figura. Deixa assecar la cola i ja tens la primera peça. 2. Les altres sis peces consten de 4 cubs cadascuna. Totes sis tenen com a base la peça anterior. Per tant, munta 6 peces més iguals a la primera
  5. 5. EL CUBOSOMA CONSTRUCCIÓ Muntatge de les peces 3. Per muntar les sis peces següents, partim d’una peça de tres cubs a la qual s’afegirà un cub més en les diferents direccions ortogonals de l’espai.
  6. 6. EL CUBOSOMA CONSTRUCCIÓ Muntatge de les peces 4. Quan la cola estigui seca, pinta-les. Cadascuna de les peces es pintarà del color indicat en la representació següent:
  7. 8. Altres construccions possibles
  8. 9. Altres construccions possibles

×