Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

JovesLab proposta

95 views

Published on

JovesLab aplica els principis del ‘Design Thinking’ per dissenyar la teva vida i passar a l’acció. Ajuda el jovent a decidir què volen ser, què volen fer, i on volen arribar.
Però, on poden tenir aquesta conversa? On poden parlar d’aquests temes? Ni pares ni sistema educatiu estan preparats per resoldre un tema tan complex, sobre el qual no tenim gaire informació: el futur dels fills o alumnes.
Per aclarir-te i trobar el què t’agrada, has de tenir moltes idees, escollir les millors, passar a l’acció, provar i quedar-te amb allò que t’apassiona.
JovesLab t’ofereix una formació de 20 hores, on faràs servir una sèrie d’eines, amb les quals tu mateix aniràs trobant allò que més t’engresca i et funciona.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

JovesLab proposta

 1. 1. Saps el què vols ser? Saps el què vols fer? Saps on vols arribar?
 2. 2. resum executiu • JovesLab aplica els principis del ‘Design Thinking’ per dissenyar la teva vida i passar a l’acció. Ajuda el jovent a decidir què volen ser, què volen fer, i on volen arribar. • Però, on poden tenir aquesta conversa? On poden parlar d’aquests temes? Ni pares ni sistema educatiu estan preparats per resoldre un tema tan complex, sobre el qual no tenim gaire informació: el futur dels fills o alumnes. • Per aclarir-te i trobar el què t’agrada, has de tenir moltes idees, escollir les millors, passar a l’acció, provar i quedar-te amb allò que t’apassiona. • JovesLab t’ofereix una formació de 20 hores, on faràs servir una sèrie d’eines, amb les quals tu mateix aniràs trobant allò que més t’engresca i et funciona.
 3. 3. JOVESLAB: UNA VERSIÓ ACTUAL DEL ‘VISION QUEST’ El ‘VISION QUEST’ és un ritus de pas en algunes cultures natives americanes, que marca l’entrada dels joves a l’edat adulta. Implica una sèrie de cerimònies dirigides per ancians i recolzades per la comunitat del jove. El procés inclou una estada en solitari del jove a la natura durant quatre dies i nits. Durant aquest temps, el jove prega als esperits que li facin tenir una visió, que l’ajudarà a trobar el seu propòsit en la vida, i el seu paper en la comunitat. Després d’aquest ritus, i guiat per aquesta experiència, el jove que ja ha trobat una direcció adquireix un nou status a la comunitat. 3
 4. 4. QUIN ÉS EL PROBLEMA? ALS JOVES ELS COSTA DECIDIR QUÈ FER I SER, I TAMBÉ ARRIBAR AL MÓN LABORAL ELS PERCENTATGES D’ATUR JUVENIL SOBREPASSEN EL 50% A L’ESTAT ESPANYOL EL MÓN DEL TREBALL ESTÀ CANVIANT A UNA VELOCITAT MAI VISTA PEL CANVI TECNOLÒGIC ALS PARES I MÓN EDUCATIU ELS COSTA ASSIMILAR AQUESTS CANVIS, I SER ÚTILS EN AQUEST CONTEXT UNA TEMPESTA PERFECTA!
 5. 5. HUMAN- CENTERED DESIGN Tenir moltes idees Escollir les millors Passar a l’acció i prototipar Quedar-se amb allò que et funciona! passem a l’acció per aprendre
 6. 6. EL PROJECTE MÉS INTERESSANT ETS TÚ! COM DISSENYAR ELS PROPERS PASSOS? PER AIXÒ NO HI HA MILLOR MANERA QUE FER-HO EN GRUP, CONVERSANT! JOVESLAB ÈS EL LLOC D’AVITUALLAMENT M'INTERESSA EL FUTUR PERQUÈ ÉS EL LLOC ON PASSARÉ LA RESTA DE LA MEVA VIDA Woody Allen
 7. 7. PER QUÈ EL FORMAT DE LAB? EXPERIMENTEM (NO PLANIFIQUEM) PER TROBAR SOLUCIONS QUE FUNCIONEN PER TU! EL DISSENY CENTRAT EN LA PERSONA ÉS FONAMENTAL PER TROBAR ALLÒ QUE VOLS FER I SER NO TENIM DADES SOBRE EL FUTUR, TAN SOLS PODEM FER, PROVAR, PROTOTIPAR, I AVANÇAR NECESSITEM ‘INNOVAR-NOS’ EN EQUIPS VARIATS, EN CONVERSES I EXPERIENCIES QUE ENS FAN CRÈIXER UN ENTORN FAVORABLE A L’EXPERIMENTACIÓ
 8. 8. 8 © 2016 Bill Burnett & Dave Evans get curious, talk to people, try stuff!
 9. 9. 9 Utilitzem els exercicis i les eines del curs més popular de la Universitat d’Stanford, amb resultats ja contrastats (DESIGNING YOUR LIFE) A New York Times Best Seller!
 10. 10. actituds del dissenyador curiosity bias to action mindful of process reframing radical collaboration Ganes d’experimentar coses noves Ens agrada fer, més que analitzar Cal reformular algunes creences que ens limiten Dissenyes els propers passos amb altres Estàs en un procés en construcció permanent
 11. 11. eines Health, love, play, work Good time journal Energy mapping Workview, lifeview Odyssey plans Prototype conversations & experiences Quin % de salut, afecte, joc o treball vols a la teva vida? Hi ha coherència entre la teva ‘idea de feina’ i la teva ‘idea de vida’? Com serà la teva vida en els propers 5 anys? Dissenyem 3 plans Sorpren-te disfrutant! Descriu en el diari personal quan estàs ‘en la zona’ Hi ha activitats que carreguen piles i d’altres les buiden. Identifiquem-les! Hi ha persones que ja viuen en el teu futur. Contacta amb elles!
 12. 12. Design is thinking made visual 12 Doing is the best type of thinking
 13. 13. grup objectiu joves ... en trànsit Joves de 4rt ESO, 15-16 anys, en trànsit cap al batxillerat, o els cicles formatius (FP) Joves de 1er-2on de batxillerat o cicles formatius, 16-18 anys, en trànsit cap a la universitat Joves universitaris, 18-21 anys, en trànsit al món del treball, que poden beneficiar-se d’una formació pràctica per trobar els propers passos
 14. 14. mentoring grupal La trobada en CERCLE és la nostra metodologia grupal per fer o passar a l’acció, i compartir. És difícil trobar-se quan un parla amb un mateix! Per trobar el què et funciona, cal estar en grup, fent, conversant, i contrastant. El joves reben “lecturettes” de 10 minuts, prenen el compromís, passen a l’acció, i rendeixen comptes al grup. FUNCIONA!
 15. 15. algunes idees que ens limiten Aquestes son algunes de les idees que ens limiten (dysfunctional beliefs). A JovesLab les treballem, buscant alternatives (reframes) per desbloquejar: • Els teus estudis determinen la teva carrera professional! • Has de trobar la teva vocació! • Fas tard, ja ho hauries de saber! • No abandonis la teva millor versió!
 16. 16. 3 beneficis pels joves • Un lloc per tenir aquesta conversa, una comunitat, un espai, un contenidor. • Eines i tècniques per dissenyar i construir el futur que funciona per tu. • Quan estàs encallat, el lab és el lloc ideal per provar coses o experimentar.
 17. 17. • Joves més creatius • Joves més flexibles • Joves amb capacitats d’explorar trajectòries professionals • Joves que poden identificar creences limitants • Joves que saben passar a l’acció • Joves amb capacitats de generar objectius d’ocupabilitat indicadors (KPIs)
 18. 18. model de rèplica ESCALABLE • JovesLab permet la rèplica d’aquesta formació a escoles, instituts, universitats i biblioteques. Ha estat ‘empaquetat’ per ser escalable. ENTORNS EDUCATIUS • En entorns educatius, JovesLab és també un programa de mentoria que s’ofereix a educadors, pares, i persones referents de la comunitat que funcionen com a mentors dels joves. TARGETS • El mètode funciona també amb professionals que busquen canviar de trajectòria (35-55), o be amb sèniors (50+). 3 TIPUS DE LABS • JOVESLAB (primera trajectòria) • PROFESSIONALAB (canvi d’orientació) • SENIORSLAB (trajectòria de sènior)
 19. 19. La JovesLab Experience DURACIÓ: 20 HORES DE FORMACIÓ PRESENCIAL TRES MODALITATS POSSIBLES: 1) Durant 10 setmanes (1 cop a la setmana, sessions de 2 hores) 2) Durant 5 setmanes (2 cops a la setmana, sessions de 2 hores) 3) Durant 1 setmana (5 dies, sessions de 4 hores) PREU: 100€ x persona (inclou IVA i materials) O bé... 2.000€ x curs (inclou IVA i materials), fins a 30 persones S’ofereix una primera sessió introductòria, gratuïta! Al final, es presenten en públic els prototips de futur!

×