Presentacio alfresco

285 views

Published on

Trebal lluelles

Published in: News & Politics, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
285
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentacio alfresco

 1. 1. Presentació del AlfrescoFeta per lalumne Miquel Gatius Fernàndez.
 2. 2. Les funcionabilitats que té el alfresco enterprise edition són:-Crear carpetes i arxius: permeten la creació de directoris i fitxers en el servidor.Reanomenar: permeten canviar el nom dels fitxers.Eliminar: es poden eliminar fitxers del servidor.Copiar: es poden fer còpies d’un fitxer a un altre.Moure: les carpetes i els fitxers es poden moure d’una ubicació a una altra.Cerca d’arxius: molts ofereixen la possibilitat de cercar fitxers d’acord ambatributs del fitxer i fins i tot dins del fitxer mateix.Edició de fitxers: dins del gestor mateix s’obre una finestra amb el contingut delfitxer, normalment de tipus text, en el qual se’n permet l’edició sense obriraplicacions externes.Càrrega/descàrrega: aquesta funció és la que permet copiar arxius del’ordinador local, des d’on s’executa l’aplicació web, al servidor web, on estàallotjada l’aplicació.
 3. 3. LAlfresco està compost per 4 mòduls:-La gestió de registres.-La gestió d’imatges.La gestió de continguts web (web content management o WCM).-La gestió documental (document management o DM)
 4. 4. Les característiques del gestor d’arxius Alfresco són:-Gestió flexible de les metadades associades als documents.-Transformació de les dades.-Permet copiar/enganxar.-Permet la navegació.-Seguretat i control de versions.-Indexació i cerques avançades del contingut.-Bloqueig/desbloqueig de documents.-Sincronització de documents fora de línia.-Categorització i taxonomia de contingut.-Cerques avançades amb la combinació de metadades, ubicació i cerques perCategories.-Manipulació del contingut (crear, copiar, moure, retallar, eliminar, editar…).-Recuperació de documents eliminats.-Accions programables.-Gestió de recursos web.
 5. 5. LAlfresco també ofereix una interfície anomenada Alfresco Share:Facilita l’ús col·laboratiu, i unes interfícies deservidors d’arxius virtuals, que ofereixen accésal contingut a través de mecanismes detransferència de fitxers com FTP, CIFS, WebDAV.
 6. 6. L’Alfresco té una pàgina web on es poden consultar les combinacions de programari:http://www.alfresco.com/També té un sistema de seguretat i seguretat de conexió:El sistema de seguretat està compost per diferents usuaris i grups per tal que cadascútingui diferents permisos.La seguretat de conexió permet configurar l’autenticació de l’aplicació per mitjà delprotocol LDAP, i permet una connexió encriptada a través del protocol SSL configuratdes del servidor de l’aplicació wweb.I per últim també disposa duna comunitat:http://forge.alfresco.com/gf/
 7. 7. LAlfresco és compatible amb:
 8. 8. Instal·lació de lAlfresco
 9. 9. Linstal·lació serà realitzada en un ordenador amb les següents característiques:-Versió d’Alfresco: Alfresco Enterprise Edition 3.1-Sistema operatiu: Windows XP-Sistema gestor de bases de dades relacional: MySQL 5.1-Servidor d’aplicacions: Apache Tomcat 6-Entorn de desenvolupament i execució Java: JDK (Java Developmen Kit) 6
 10. 10. Anar a la pàgina oficial i registrar-se, lURL és https://my.alfresco.com/share/
 11. 11. Sel·leccionar el usernamepassword,sistema operatiu queutilitzarem, etc..
 12. 12. El paquet de lAlfresco que descarregarem conté ja els programes necesaris,que són:-Java Development Kit (JDK) v6-Derby DB-OpenOffice Portable v3-ImageMagick-Compatibilitat amb SharePoint-Gestor de continguts web (WCM)-Aplicació web Alfresco Share-Aplicació web Alfresco Explorer
 13. 13. Després de descarregar el Alfresco, li fem doble click i ens apareixerà:Tot seguit sortirà el següent:Li donem a “Yes”.
 14. 14. Apretem Next i sortirà si volem linstal·lació típica o personalitzadaLa típica instal·larà tots els components previaments esmentats, tambéPreguntarà on posar la carpeta de lAlfresco, nosaltres li direm a la C:/
 15. 15. A continuació de fer “next” un parell de vegades, demanarà:-Root password-Server-Port-DataBaseNameNosaltres posarem el que apareix a limatge:
 16. 16. I ja està, lAlfresco estarà instal·lat correctament.Per comprobar si funciona anirem a lurl http://localhost:8080/Alfresco
 17. 17. Configuració de lAlfresco
 18. 18. Informació bàsica de les carpetes de lAlfresco:Alfresco: conté accessos directes a arxius que permeten instal·lar / engegar,desinstal·lar / aturar Alfresco com a servei de Windows, l’arxiu de desinstal·laciód’Alfresco, l’arxiu amb informació de notes de la instal·lació i la informació de suport(README.txt), i el registre d’Alfresco (alfresco.log), amb el qual podrem consultarsi s’ha produït algun error en engegar-se.Alfrescoalf_data (carpeta de contingut): conté tots els arxius que gestional’aplicació (el repositori d’arxius, que és en la subcarpeta /contentstore), els arxiusd’indexació, els arxius d’auditoria i els arxius d’usuari d’OpenOffice.Alfrescoamps: aquí hi ha els mòduls d’extensió, arxius (amb extensió.AMP del’anglès Alfresco Module Package) que permeten ampliar les funcionalitatsd’Alfresco. Podeu trobar mòduls dextensió per a algunes versions d’Alfresco enel web; també podeu consultar la carpeta Alfresco Extension del web de projectesAlfrescoAlfrescobin: els enllaços web relacionats amb Alfresco, i scripts relacionats ambel servidor d’aplicacions, que són cridats pels scripts principals de la carpeta/Alfresco per iniciar l’Apache Tomcat.
 19. 19. Alfrescoextras: aquest directori conté arxius addicionals, com plantilles, i scriptsper crear la base de dades en el gestor de bases de dades MySQL o eliminar-la.AlfrescoImageMagick: aquí resideix el programa que fa servir Alfresco permanipular imatges.Alfrescolicenses: aquesta carpeta conté les llicències d’Alfresco i altres llicènciesrelacionades amb el programari que fa servir Alfresco.AlfrescoOpenOffice.org: com diu el seu nom, hi ha instal·lat la versió portable del’OpenOffice necessària per transformar documents en altres formats, com elPDF, i per processar documents escrits, fulls de càlcul, etc.Alfrescotomcat: com bé suggereix el nom, hi ha instal·lat el servidord’aplicacions Apache Tomcat que és el motor que fa funcionar Alfresco com aaplicació web.Alfrescovirtual-tomcat: aquesta carpeta conté una versió de Tomcat configuradaespecialment per previsualitzar arxius en el mòdul gestor de continguts web (WCM)que també incorpora Alfresco.Alfrescotomcatwebapps: aquí s’instal·len totes les aplicacions web que Tomcatexecutarà i que estaran accessibles a través del navegador web.
 20. 20. Les configuracions per arxius més comuns són:Canviar la password del admin:
 21. 21. Canviar lidioma de lAlfresco:Descarregar-se el paquet de lidioma de la pàgina oficial i:
 22. 22. Ara començarem amb la configuració per web:Primer anar a http://localhost:8080/alfrescoI posar id i pass
 23. 23. La pàgina inicial està distribuida en tres àrees:-la barra d’eines (zona superior)-la barra lateral (que permet fer cerques ràpides, navegar…)-l’àrea de treball (on es visualitzen tots els arxius).
 24. 24. Afeguir usuaris nous:Un cop dins la Consola d’administració, si cliquem a l’enllaç Gestiona usuaris delsistema, i a la pantalla següent premem el botó Mostra tots, ens mostrarà una llistade tots els usuaris que estan registrats. Per s crear-ne de nous, hem de clicar al’enllaç Crea usuari, i es mostrarà la pàgina
 25. 25. Després domplir tots els camps apretar següent i rellenar aquests:
 26. 26. Per eliminar i modificar usuaris hem d’accedir a la Consola d’administració iclicar sobre l’enllaç Gestiona usuaris del sistema.
 27. 27. Creació de grups:Entrem al sistema com a administradors i accedim a la Consolad’administració; cliquem sobre l’enllaç Gestiona grups d’usuaris,i veurem el contingut
 28. 28. Per afeguir usuaris als grups entrem al sistema com a administradors, accedim ala Consola d’administració, i cliquem sobre l’enllaç Gestiona grups d’usuaris.
 29. 29. Creació despais:Un espai es un lloc personal on podem odem emmagatzemar tants arxius, comsubespais, de manera similar com dins de les carpetes creem subcarpetes.
 30. 30. Per crear un nou espai, hem de clicar a l’enllaç Crea situat a la barra d’eines de l’àreade treball.
 31. 31. A la barra d’eines de l’àrea de treball, disposem de l’enllaç Afegeix contingut que enspermetrà afegir arxius del nostre ordinador local al servidor. Si cliquem sobre l’enllaçens apareixerà un camp buit i un botó Examinar que ens permetrà seleccionar delnostre disc quin arxiu volem “pujar” (o copiar) al servidor Alfresco.
 32. 32. Dins de lAlfresco hi ha la seguretat per usuaris com bé hem dit abans:Per poder fer això sha danar al nostre espai i invitar usuaris en lapartatGuestiona usuaris de lespai.
 33. 33. A continuació, a la nova pàgina web, ens apareixerà un requadre amb la llistad’usuaris i grups que tenen accés a aquest espai amb algun dels rols d’Alfresco
 34. 34. Si volem permetre l’accés a altres usuaris o grups, hem de clicar a l’enllaç Convida, i a la nova pàgina cercar l’usuari o grup, i seleccionar-lo, tot assignant-li un rol iseleccionant-ne un de disponible de la llista de rolsI finalitzar.

×