Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe mentor?.pptx

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 23 Ad

Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe mentor?.pptx

Download to read offline

Çfarë është një mentor?
Mentori është një person që mund t'ju mbështesë, këshillojë dhe udhëheqë.
Zakonisht ata marrin kohë për t'ju njohur juve dhe sfidat me të cilat po përballeni dhe më pas përdorin mirëkuptimin dhe përvojën e tyre personale për t'ju ndihmuar të përmirësoheni.

"Një mentor është dikush që sheh më shumë talent dhe aftësi brenda jush sesa shihni në veten tuaj, dhe ndihmon për ta nxjerrë atë nga ju."

- Bob Proctor
Kur pyesni se çfarë është një mentor, është e rëndësishme të kuptoni ndryshimin midis mentorëve të mirë dhe atyre jo aq të mirë.

Ky citim nxjerr në pah thelbin e një mentori të mirë:

Dikë që nuk ju thotë se çfarë të bëni, por ju udhëzon që ta kuptoni vetë.
www.iampower.al

Çfarë është një mentor?
Mentori është një person që mund t'ju mbështesë, këshillojë dhe udhëheqë.
Zakonisht ata marrin kohë për t'ju njohur juve dhe sfidat me të cilat po përballeni dhe më pas përdorin mirëkuptimin dhe përvojën e tyre personale për t'ju ndihmuar të përmirësoheni.

"Një mentor është dikush që sheh më shumë talent dhe aftësi brenda jush sesa shihni në veten tuaj, dhe ndihmon për ta nxjerrë atë nga ju."

- Bob Proctor
Kur pyesni se çfarë është një mentor, është e rëndësishme të kuptoni ndryshimin midis mentorëve të mirë dhe atyre jo aq të mirë.

Ky citim nxjerr në pah thelbin e një mentori të mirë:

Dikë që nuk ju thotë se çfarë të bëni, por ju udhëzon që ta kuptoni vetë.
www.iampower.al

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Similar to Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe mentor?.pptx (20)

More from Mimoza Thaqi (20)

Advertisement

Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe mentor?.pptx

 1. 1. Ju mund të Jeni, Keni dhe Bëni Çdo gjë dhe gjithçka që dëshironi! 1 Çfarë përfitoni nga Trajnimin 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe mentor?
 2. 2. 2 Çfarë është një mentor? Mentori është një person që mund t'ju mbështesë, këshillojë dhe udhëheqë. Zakonisht ata marrin kohë për t'ju njohur juve dhe sfidat me të cilat po përballeni dhe më pas përdorin mirëkuptimin dhe përvojën e tyre personale për t'ju ndihmuar të përmirësoheni.
 3. 3. 3 "Një mentor është dikush që sheh më shumë talent dhe aftësi brenda jush sesa shihni në veten tuaj, dhe ndihmon për ta nxjerrë atë nga ju." - Bob Proctor
 4. 4. 4 Kur pyesni se çfarë është një mentor, është e rëndësishme të kuptoni ndryshimin midis mentorëve të mirë dhe atyre jo aq të mirë. Ky citim nxjerr në pah thelbin e një mentori të mirë: Dikë që nuk ju thotë se çfarë të bëni, por ju udhëzon që ta kuptoni vetë.
 5. 5. 5 Çfarë është trajnimi 1 në 1 për zhvillim personal? Epo, në rastin më themelor, është një bisedë jo-drejtuese, bashkëpunuese midis trajnerit dhe klientit që mundëson ndryshim të thellë përmes zgjedhjeve, pyetjeve, reflektimeve dhe sjelljeve të reja. Si pjesë e këtij procesi, klientët fuqizohen të marrin vendime të guximshme për jetën, punën, marrëdhëniet e tyre dhe më shumë.
 6. 6. 6 Çfarë është trajnimi 1 në 1 për zhvillim personal? Gjëja kryesore këtu është se trajneri ndihmon për të fuqizuar klientin në marrjen e vendimeve për veten e tij.
 7. 7. 7 1. Një trajner jete mund të… … Ju ndihmojë të fitoni qartësi më të madhe rreth qëllimit dhe pasioneve tuaja në jetë Disa prej nesh e dinë saktësisht se çfarë duam nga jeta, pse e duam atë dhe si mund të arrijmë atë… megjithatë shumë prej nesh nuk e dinë! Për të qenë të qartë në këto gjëra, ju duhet një ide më e mirë se kush jeni dhe çfarë e bën jetën kuptimplotë për ju dhe ju jep një ndjenjë qëllimi. Puna me një trajner të zhvillimit personal mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të kuptuar më mirë se kush jeni, për të zbuluar aftësitë, talentet dhe dhuntitë tuaja dhe për të zbuluar se çfarë i jep kuptim jetës suaj.
 8. 8. 8 Shpesh mund të ketë pika të verbëra nën sipërfaqe që ju përpiqeni t'i zbuloni vete. Megjithatë, me ndihmën e një trajneri dhe përdorimin e tyre të pyetjeve të hapura, katalitike dhe dëgjimit të thellë, ju mund të bëheni më të qartë për atë që dëshironi me të vërtetë, dhe nga ana tjetër drejtimin dhe hapat që duhet të ndërmerrni për të arritur atje.
 9. 9. 9 2. Të pajisësh më mirë për të punuar përmes zgjidhjeve për probleme specifike. Çdo seancë stërvitore dhe marrëdhënie është unike. Disa njerëz do të vijnë në një seancë të stërvitjes së jetës pa asnjë qëllim specifik në mendje, të tjerët do të kenë probleme specifike që duan t'i trajtojnë dhe të gjejnë zgjidhje. Pavarësisht nëse qëllimi juaj është të përmirësoni marrëdhëniet që keni me bashkëmoshatarët tuaj, ose të filloni biznesin tuaj, të kesh një trajner të jetës mund t'ju ndihmojë vërtet në identifikimin e pengesave ose barrierave specifike që mund t'ju pengojnë të arrini qëllimet tuaja. Shpesh është e vështirë ta shohësh situatën saktësisht se çfarë është kur jeta ju ka ulur në gjunj. Një trajner i jetës mund të ndihmojë për të ndryshuar këndvështrimin tuaj dhe për të identifikuar zgjidhje të reja për problemet specifike.
 10. 10. 10 3. Mund të Ju ndihmojë të mësoni të angazhoheni për të qenë plotësisht i pranishëm Jeta mund të jetë plot tension, nuk ka dy mënyra për të. Shumica prej nesh shpesh ndihen sikur nuk ndalemi kurrë dhe se po ecim me shpejtësi në jetë me një milion milje në orë, veçanërisht nëse keni një qëllim ose destinacion të veçantë për të cilin po përpiqeni. Megjithatë, duke e bërë këtë, është shumë e lehtë të humbasësh një nga pjesët më të rëndësishme dhe më të këndshme: udhëtimin.
 11. 11. 11 Shumë trajnerë përfshijnë teknika të ndërgjegjes në qasjen e tyre dhe të mësuarit për të zbatuar praktikat e ndërgjegjësimit ju lejon të riktheheni në momentin aktual, kur gjërat ndihen shumë të shpejta ose shumë të mëdha dhe të kontrolloni se si ndiheni në këtë moment. Gjithashtu ka të ngjarë të nënkuptojë që ju jeni më në gjendje të gjeni gëzim në disa nga gjërat më të thjeshta të jetës që po ndodhin këtu dhe tani, në krahasim me të menduarit dhe përpjekjet e vazhdueshme drejt qëllimeve të mëdha, të së ardhmes.
 12. 12. 12 4. Ju ndihmon me përcaktimin e qëllimeve dhe krijimin e një plani veprimi për t'i arritur ato. Mund të jetë një proces i ndërlikuar për t'i vendosur vetes synime. Qëllimet afatshkurtra mund të jenë të vështira për t'u tërhequr nga një valë mendimesh, dëshirash dhe besimesh vazhdimisht në zhvillim, dhe ato afatgjata shpesh mund të jenë të vështira për t'u vizualizuar. Të kuptuarit se ku do të dëshironit të jeni në të ardhmen dhe hapat për të arritur atje mund të jenë të paçmueshme, por për shumë individë kjo mund të jetë një perspektivë dërrmuese dhe e frikshme.
 13. 13. 13 Duke mbajtur hapësirën dhe duke bërë pyetje të hapura, reflektuese, një trajner i jetës do të jetë në gjendje t'ju udhëheqë me kompetencë përmes procesit të ndërlikuar të vendosjes së qëllimeve duke përmirësuar të kuptuarit tuaj si për dëshirat dhe nevojat tuaja të menjëhershme ashtu edhe për ato të ardhshme. Një trajner i jetës mund t'ju ndihmojë gjithashtu për të arritur këto qëllime duke punuar me ju për të krijuar një plan veprimi për të arritur rezultatet që dëshironi. Shpesh kur mendoni për vendosjen e qëllimeve në të ardhmen, një nga aspektet më të vështira është të bëni një plan që është realist. Një trajner efektiv i jetës do të jetë i sigurt se do të kontrollojë se çdo pjesë e planit tuaj nuk është thjesht e arritshme, por gjithashtu do të punojë me ju për të përcaktuar shkallën në të cilën keni nevojë për plotësimin e këtij plani, në mënyrë që të keni nivelin e qartësisë që ju nevojitet. për të mbështetur ndryshimin e vërtetë.
 14. 14. 14 5. Ju ndihmon të krijoni sisteme dhe struktura të ndryshme për të rritur produktivitetin tuaj Sa shpesh i dëgjoni njerëzit që dëshirojnë për më shumë orë në ditë? Por shpesh kjo ka të bëjë më pak me mungesën e kohës, dhe më shumë për mënyrën se si e kaloni momentin tuaj. Përqendrimi në rritjen e produktivitetit mund të ofrojë një zgjidhje për mungesën e kohës dhe kjo është një fushë tjetër me të cilën mund të ndihmoni një trajner jete.
 15. 15. 15 Një trajner i jetës mund t'ju ndihmojë të vendosni rutina dhe struktura të ndryshme, që do të thotë se ju mund ta përdorni më mirë kohën tuaj, dhe nga ana tjetër të rrisni shanset tuaja për të arritur në mënyrë më të vazhdueshme. Pavarësisht nëse është duke e vendosur veten për fillimin më të mirë të çdo dite duke përfshirë një rutinë të rregullt mëngjesi që ju vendos në një kornizë të mirë mendore, ose një strukturë që ju lejon të lironi kohë duke menaxhuar më mirë takimet dhe emailet, të kesh një trajner të jetës mund të ndihmon për të rritur produktivitetin tuaj ditor duke ju dhënë më shumë kohë për të shpenzuar duke punuar drejt qëllimeve tuaja dhe zhvillimit personal.
 16. 16. 16 6. Ju ndihmojë të zhvilloni vetëdije më të mirë Kjo është një nga teknikat më të rëndësishme për të punuar nëse jeni serioz për arritjen e qëllimeve tuaja dhe për t'u rritur si individ, dhe është në zemër të pothuajse çdo marrëdhënieje të mirë stërvitore. Një nivel më i lartë i vetëdijes do të përmirësojë gjithashtu efikasitetin e të gjitha mjeteve të tjera që merrni gjatë udhëtimit tuaj të stërvitjes.
 17. 17. 17 Është e vështirë të mbivlerësohet vlera e zbulimit të shtresave se kush jeni në këtë moment aktual – çfarë po mendoni, cilat sfida i keni të vështira, çfarë ju shtyn përpara, si po silleni, besimet dhe supozimet që keni, cilat pikat e forta që po përdorni, ku janë dobësitë tuaja aktuale, ku po ngecni. Bërja e kësaj mund t'ju ndihmojë të siguroheni që qëllimet tuaja janë vërtet ato të duhurat për ju dhe ta bëni shumë më të lehtë të ecni përpara në një mënyrë që funksionon mirë për ju.
 18. 18. 18 7. Ndihmë me Përgjegjshmërinë Shumë prej nesh, nëse duam të jemi plotësisht të sinqertë me veten, ndoshta nuk i arrijmë qëllimet tona aq shpesh sa do të donim— qoftë kjo sepse jeni të hutuar nga ndërthurjet e jetës, luftoni për të prioritizuar kohën tuaj në mënyrë efektive ose thjesht humbni çdo moment motivimi, puna me një trajner të jetës mund të ndihmojë në adresimin e disa prej këtyre problemeve.
 19. 19. 19 Përgjegjësia është një element i rëndësishëm në ndjekjen e ëndrrave dhe qëllimeve tuaja. Ne shpesh nuk jemi të shkëlqyeshëm në ndjekjen e gjërave kur jemi të vetmit që e mbajmë veten përgjegjës, dhe kështu kjo përgjegjësi e shtuar do të thotë që ju jeni përgjegjës për marrjen e veprimeve nga dikush tjetër përveç jush. Duke ndarë qëllimet tuaja me trajnerin tuaj të jetës, do të keni shumë më shumë gjasa të përparoni me ta, dhe gjithashtu më shpejt.
 20. 20. 20 Të qenit në gjendje të prekni bazën me trajnerin tuaj të jetës ka të ngjarë t'ju mbajë në rrugën drejt rezultatit tuaj të dëshiruar. Ata do të kenë një kuptim të mirë të planit tuaj, hapave të ardhshëm dhe udhëtimit përpara, kështu që ju mund të ngushëlloheni me faktin se keni dikë atje për t'u siguruar që t'i përmbaheni atij.
 21. 21. 21 8. Ju mban ti qëndroni të sinqertë vetes dhe ju mundëson të rivlerësoni mendimet, supozimet dhe besimet tuaja. Secili prej nesh ka një sërë mendimesh, supozimesh dhe besimesh që ndryshojnë vazhdimisht. Dhe shumë prej tyre gjithashtu! Është pjesë e asaj që ju bën ‘ju’. E megjithatë, ndërsa disa prej tyre janë një forcë pozitive dhe e dobishme për t'ju lejuar të jeni versioni më i mirë i vetes, të tjerët mund të shkaktojnë blloqe mendore, ndjenja ngecjeje dhe në fund t'ju pengojnë të përmbushni aspiratat tuaja.
 22. 22. 22 Puna me një trajner të jetës jo vetëm që shërben për t'ju bërë më të vetëdijshëm për këto besime, mendime dhe supozime kufizuese që mund t'ju ndalojnë të ecni përpara, por në procesin e punës me një trajner ndërsa filloni t'i zgjidhni këto, ka të ngjarë që gjithashtu t'i identifikoni strategji të ndryshme që ju lejojnë jo vetëm të sfidoni, por në fakt të riformuloni këto mendime specifike kufizuese që mund të pengojnë përparimin tuaj.
 23. 23. 23 Pra, ja ku i lexuat, vetëm disa nga përfitimet e shumta të të pasurit një trajner jete. Nëse tani mund të shihni se sa mund t'ju sjellë dobi të keni një trajner jetësor, mbani në mend se ka disa gjëra për t'u kujdesur kur përpiqeni të gjeni një trajner të jetës, por nëse merrni kohën tuaj për të gjetur trajnerin që është i duhuri për ju, mund të jetë fillimi i një udhëtimi të fuqishëm të vetë- rritjes, zhvillimit personal dhe lumturisë dhe përmbushjes më të madhe. Jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth trajnimeve? Lexoni më shumë në iampower.al Shpresojmë që këtë artikull ta keni gjetur të dobishëm!

×