Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Medi físic de les illes balears 2

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Login to see the comments

Medi físic de les illes balears 2

 1. 1. P R I N C I P A L S U N I T A T S D E R E L L E U I A C C I D E N T S EL MEDI FÍSIC DE LES ILLES BALEARS Prof. Joan Piña Torres 1r ESO
 2. 2. LES ILLES BALEARS ESTAN FORMADES PER QUATRE ILLES MAJORS, POBLADES, I UNA GRAN QUANTITAT D’ILLOTS.
 3. 3. MALLORCA
 4. 4. PRINCIPALS UNITATS DE RELLEU DE MALLORCA • L’illa de Mallorca es troba dividida en tres grans unitats de relleu: • La Serra de Tramuntana. • Es Pla de Mallorca. • Les Serres de Llevant.
 5. 5. LA SERRA DE TRAMUNTANA Es la serra més elevada de les Balears, i l’any 2011 ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat. S’estén al llarg de la costa nord de Mallorca, des d’Andratx fins a Formentor.
 6. 6. LA SERRA DE TRAMUNTANA: EL PUIG MAJOR Es la muntanya més alta de Mallorca i de Balears (1445 metres).
 7. 7. LA SERRA DE TRAMUNTANA: EL TORRENT DE PAREIS Un dels paratges més visitats de l’illa.
 8. 8. LA SERRA DE TRAMUNTANA: ELS ESTANYS DES GORG BLAU I CÚBER Dos estanys artificials prop del Puig Major, construïts per a poder emmagatzemar aigua per a Palma.
 9. 9. LA SERRA DE TRAMUNTANA: LA MUNTANYA DE GALATZÓ Amb 1027 metres, la primera muntanya important de la serra des de llevant.
 10. 10. ES PLA DE MALLORCA Ocupa bona part del centre de l’illa. És molt ric en agricultura, i té poblacions importants, com Inca.
 11. 11. EL MASSÍS DE RANDA És un massís (conjunt de muntanyes) solitari al pla, que no arriba a formar una serralada. És visible des de molts llocs de l’illa.
 12. 12. LES SERRES DE LLEVANT És una serralada, no tan elevada com la de Tramuntana, que es troba a l’est de l’illa.
 13. 13. PRINCIPALS ACCIDENTS COSTANERS I ILLOTS DE MALLORCA Sa Dragonera Cabrera Cap de ses Salines Badia de Palma Cap de Formentor Badia de Pollença Badia d’Alcúdia
 14. 14. BADIA DE PALMA És una badia ampla, on es troba la ciutat i el port més important de les Illes..
 15. 15. BADIA D’ALCÚDIA És una altra badia ben ampla, caracteritzada per llargs arenals.
 16. 16. BADIA DE POLLENÇA Una badia més petita, situada a l’extrem est de la serra de Tramuntana.
 17. 17. ZONES PROTEGIDES: PARC NATURAL DE S’ALBUFERA D’ALCÚDIA Una albufera és una llacuna d’aigua salada prop del mar. Són llocs on van les aus durant les seves migracions.
 18. 18. ZONES PROTEGIDES: PARC NACIONAL DE CABRERA L’únic parc nacional de Balears, abarca l’illa de Cabrera i les aigües i illots que la rodejen.
 19. 19. MENORCA
 20. 20. PRINCIPALS UNITATS DE RELLEU DE MENORCA • L’illa de Menorca, amb un relleu poc elevat, es troba dividida en dues parts diferenciades: • La zona de Tramuntana. • La zona de Migjorn. • Tota l’illa va ser declarada reserva de la biosfera.
 21. 21. EL TORO És una petita elevació de 358 metres, però el punt més alt de Menorca. Com es troba al centre de l’illa hi ha vistes en totes direccions.
 22. 22. MENORCA VISTA DES DEL TORO
 23. 23. PRINCIPALS ACCIDENTS COSTANERS I ILLOTS DE MENORCA Cap de Cavalleria Illa de l’Aire Cap d’Artrutx Badia de Fornells Port de Maó
 24. 24. CAP DE CAVALLERIA És el cap més al nord de Menorca i de Balears.
 25. 25. PORT DE MAÓ És un gran port natural, amb quatre quilòmetres de longitud.
 26. 26. ZONES PROTEGIDES: PARC NATURAL DE S’ALBUFERA DES GRAU Com la d’Alcúdia, aquesta albufera rep moltes aus que estan migrant. Però el paisatge d’aquesta és molt diferent d’aquella.
 27. 27. EIVISSA I FORMENTERA: LES PITIÜSES
 28. 28. PRINCIPALS UNITATS DE RELLEU D’EIVISSA I FORMENTERA • Eivissa i Formentera formen, amb els seus illots, un petit arxipèlag dins l’arxipèlag de les Balears: les illes Pitiüses. • Eivissa té poques zones planes, però bastant de relleu repartit sobretot al nord i a l’oest. • Formentera és una illa molt arenosa, amb poques elevacions.
 29. 29. ES AMUNTS La zona més al nord d’Eivissa s’anomena es Amunts, perquè és més elevada. Però no arriba a formar una serra.
 30. 30. SA TALAIA La muntanya més alta d’Eivissa, amb 475 metres d’alçada.
 31. 31. FORMENTERA L’illa més petita de les poblades a Balears, té dos grans estanys i llargues platges.
 32. 32. LA MOLA La major elevació de Formentera no és una muntanya, sinó un altiplà amb 192 metres, retallat per penyasegats.
 33. 33. PRINCIPALS ACCIDENTS COSTANERS I ILLOTS D’EIVISSA I FORMENTERA Badia de Portmany Cap de Barbaria Illots de Ponent Illot de Tagomago Illot d’es Vedrà Illot de s’Espalmador
 34. 34. ZONES PROTEGIDES: PARC NATURAL DE ES VEDRÀ, ES VEDRANELL I ES ILLOTS DE PONENT Com el seu nom indica, es troba a ponent d’Eivissa. Destaca l’illot des Vedrà, per la seva alçada (385 metres).
 35. 35. ZONES PROTEGIDES: PARC NATURAL DE SES SALINES D’EIVISSA I FORMENTERA Abarca el sud d’Eivissa i el nord de Formentera. Com el seu nom indica, d’elles encara s’hi extreu sal.

×