Hoofdstuk 2.4

438 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
438
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hoofdstuk 2.4

 1. 1. 10G Williams ~ Generatie 2 ~Update 4
 2. 2. De vorige keer: *Waren Elijah en Rose teruggekeerd van hun reizen *Kwamen Mirthe, Matthew en Rose bij hen op bezoek i.v.m. de verjaardag van Rose *Bleek dat Mirthe een nog grotere hekel aan Tim had gekregen *Liv maakte zich zorgen over haar relatie met Matthew, maar toen ze nadacht over alles wat ze al mee had gemaakt geloofde ze er weer in *Rose groeide op tot oudere Weet je het nog? Dan kan je verder!
 3. 3. Williamsfield 1“Ik zou best weer een huisdier willen” begint Elijah. “Maar geen hond, want niemand kan die goeie oude Frodo vervangen”“Dat ben ik met je eens! Maar wat wil je dan? Vissen, dat vind ik toch wel zulke saaie beesten!”“Misschien is een kat wel een leuk idee”“Een kat? Daar moet ik even over nadenken hoor” zucht Rose. “Al die kattenharen”Elijah lacht. “Over Frodos hondenharen mopperde je ook nooit”
 4. 4. Maar als Rose Elijahs smekende gezicht ziet kan ze hem eigenlijk niet weigeren.“Oké dan, regel het maar”“Yes” roept Elijah.“Sjongejonge, af en toe ben je ook net een klein kind” grijnst Rose.
 5. 5. Direct na het ontbijt belt Elijah het asiel.“Wij willen graag een katje adopteren” zegt hij.“...”“Een kitten ja, als het kan”“...”“Bedankt, tot zo dan!”
 6. 6. Hoewel Rose zich terughoudend opstelde is ze , als ze het snoezige beestje ziet, meteen verkocht.“Wat een schatje ben jij zeg” en ze knuffelt hem.Elijah knuffelt en speelt zo ongeveer de hele dag met het beestje en al snel zijn ze de beste maatjes.
 7. 7. “Goedemorgen, Elijah Williams”“...”“Hé Mirthe, wat leuk dat je belt, hoe gaat het?”“...”“Wat leuk! Dan moeten jullie snel maar een keertje langskomen!” roept Elijah enthousiast.“...”“Ja, morgenavond is prima, dan zijn mama en ik allebei vrij. Ik ben echt heel blij voor je Mirt!”
 8. 8. UniversiteitMirthe glimlacht, je dagboek teruglezen na een tijdje is echt leuk, vooral om even te ontspannen voor je examens, want daar ziet ze echt tegen op. De laatste tijd zijn haar gedachten heel ergens anders geweest. Bezorgd om papa, met zijn longontstekingen. Ze hoopt dat ze het examen toch wel gaat halen. Ze zucht eens diep. Dan denkt ze terug aan die avond die haar leven voorgoed veranderde en krijgt weer een glimlach op haar gezicht...
 9. 9. “Tim, hoe vaak moet ik het nog zeggen, ruim je troep op!” roept Mirthe kwaad.“Heel vaak” grijnst Tim. Die eeuwige grijns van hem, daar kan Mirthe zich zo aan ergeren, maar die vreemde blik in zijn ogen, daar kan ze maar niet aan wennen. Het maakt haar onrustig. Ze begrijpt het nog steeds niet, waarom voelt ze zich, als hij in de buurt is, zich zo tot hem aangetrokken en tegelijkertijd heeft ze een hekel aan hem?“Gelukkig nog maar tien maanden” mompelt ze.“Of langer” Tim grijnst weer.Mirthe kijkt hem verward aan.
 10. 10. Tim kijkt wat serieuzer. “Je hebt werkelijk geen idee waar ik het over heb hè?”Mirthe voelt zich ontzettend onzeker worden. Wat bedoeld Tim? Waarom kijkt hij zo vreemd, het is helemaal niks voor hem om zo serieus te zijn.“Nee. Interesseert me ook niet” zegt ze bits. “Waar zijn Liv en Matt eigenlijk?” vraagt ze dan, in een poging het onderwerp te veranderen.“Uit. Ze waren het zat om op te passen dat wij elkaar niet in de haren vlogen” Tim grijnst weer. “Nu vraag ik me af, ken jij dat woord wel? Of nam Dex je weleens mee uit?”Die plagende blik, en dan zijn opmerking over Dex, bah. Mirthe is echt kwaad. “Zoals je misschien wel weet zijn Dex en ik uit elkaar gegroeid, omdat we weinig tijd voor elkaar namen, dus geen avondjes uit”
 11. 11. “Wat een sukkel” mompelt Tim.“Wat?” Mirthe is kwaad. Ze is inmiddels wel over de breuk met Dex heen, maar ze kan het nog steeds niet dulden als iemand een kwaad woord over hem spreekt.“Dat hij je niet mee uitnam. Ik bedoel, ik zou me ook niet bedenken als ik de mogelijkheid had om met zon lekker ding uit te gaan. Als ik wist dat ze een tang was zou ik gaan twijfelen, maar ik denk dat je tegen Dex wel anders was”Mirthe voelt zich rood worden. Helaas moet ze toegeven dat ze blij is met Tims opmerking.“Of misschien was je tegen Dex wel hetzelfde als tegen mij, geen wonder dat hij is weggegaan”
 12. 12. Dat is voor Mirthe de druppel. “Doe niet alsof je alles over mij en mijn ex weet. Doe sowieso niet zo stom, waarom woon je hier eigenlijk? O ja, omdat je het studentenhuis uitgezet was wegens wangedrag. Kan ik me voorstellen, als je tegen iedereen daar zo was”Tim blijft even stil. Hij kijkt weer ernstig. Die blik geeft Mirthe kriebels. Ze kan Tim aan als hij vervelend doet en alleen maar grijnst, maar niet als hij zo serieus is.“Hebben Matt en Liv dat verteld?” vraagt hij dan. Mirthe knikt.“Is het dan niet waar?” vraagt ze.
 13. 13. “Nope” is het antwoord van Tim. “Maar aangezien jij niet zo geïnteresseerd bent in mij als persoon denk ik dat je dat verhaal wel niet hoeft te weten”Mirthe twijfelt. Misschien zou ze anders tegen Tim aankijken als hij dat verhaal verteld. Maar wil ze dat ook? Ze is tevreden met hoe alles nu is, ergens de stille hoop dat Dex terugkomt, nog maar een jaar op de universiteit en daarna helemaal op zichzelf. Ze wil niet veranderen door een verhaal dat Tim verteld.“Laat ook maar.” zegt Tim afwezig.“Niet belangrijk genoeg. Dat verklaart waarom je zon klier bent, je liegt tegen alles en iedereen” waarom Mirthe hem moet kwetsen weet ze ook niet, maar het lijkt de goede oplossing. Boos, maar dan vooral op zichzelf, loopt ze weg.
 14. 14. “Leuk dat je me zo ziet” gromt Tim. “Ik begrijp nu ook waarom je geen vrienden hebt, als je tegen iedereen zo kattig doet en meteen verkeerde conclusies trekt” Hij loopt achter haar aan.“Sorry, komt door Dex” zucht Mirthe, terwijl ze zich omdraait. Sinds hij weg is kan ze zichzelf niet meer zijn.“En altijd je ex-vriendje beschuldigt en stiekem nog steeds hoopt dat hij terug komt” gaat Tim verder.“Dat laatste is niet waar” zegt Mirthe heftig. “Ik vraag me echt af waarom ik dit gesprek met jou voer. Wat heb jij er eigenlijk mee te maken?” en ze draait zich om en wil de trap oplopen naar haar kamer toe.“Meer dan je denkt” zegt Tim en hij grijpt haar pols om haar tegen te houden.
 15. 15. “Laat me los” roept Mirthe kwaad.“Nee. Ik wil eerst weten waarom je altijd zo doet als ik in de buurt ben” zegt Tim kwaad.“Hoe?” vraagt Mirthe, vaag heeft ze het idee wat hij bedoeld, maar ze wil daar niet over nadenken.“Doen alsof je me haat. Doen alsof je je niet tot me aangetrokken voelt. Doen alsof Dex je nog iets kan schelen” Mirthe kijkt in zijn ogen en verwacht een woedende Tim te zien. Zijn blik is niet kwaad, eerder streng. Ze haalt haar schouders op.“Doen alsof je niet verliefd op me bent!” besluit Tim zijn redevoering.Het liefst zou Mirthe naar boven rennen, ze kijkt even naar de trap. Tim ziet haar blik en zet zijn hand tussen haar en de muur in.
 16. 16. Hij heeft het dus gezien. Al die tijd. Ze aarzelt, dan opent ze haar mond om hem te antwoorden. Maar voor ze iets kan zeggen heeft Tim zijn lippen op de hare gedrukt. Hij kust haar ruw, ze heeft de energie niet om te protesteren, maar als ze heel eerlijk is wil ze dat niet eens.Dan laat Tim los. “Sorry,” mompelt hij en hij kijkt haar onderzoekend aan.“Geeft niet” fluistert Mirthe en ze staart naar haar schoenen, ze wil Tims blik niet zien. “Omdat ik het niet wilde” zegt ze dan.“Op welke vraag is dat het antwoord?” vraagt hij dan plagend.Mirthe grijnst. “Maakt het uit” en ze drukt voorzichtig haar lippen op de zijne.“Helemaal niet” mompelt Tim als ze hem loslaat. “Er zijn belangrijkere zaken” en hij zoent haar weer.
 17. 17. “Hallo, we zijn er weer” roept Liv, als zij en Matthew het huis instappen.“Hmm, ik had verwacht dat we aan het begin van de straat Tim en Mirthe al hoorden ruziemaken, valt weer tegen.” grijnst Matthew. “Wat een stilte, zijn ze wel thuis?”“Mirthe zei dat ze vroeg naar bed zou gaan, morgen heeft ze een belangrijke tussentoets, Tim zou best uit kunnen zijn, dus dan is het logisch dat het stil is”“Als Tim uit is, waarom heeft hij dan zijn shirt niet meegenomen?” vraagt Matthew zich hardop af.Ook Liv kijkt naar het zielige hoopje op de vloer. “Een ander shirt, Tim maakt er altijd een bende van.” is haar verklaring.
 18. 18. “Tim wel, maar Mirthe niet.” Matthew wijst naar Mirthes schoenen die in een hoek getrapt zijn. Hij trekt één wenkbrauw op en grijnst veelbetekenend.Liv geeft hem een duwtje. “Idioot. Ze haat hem”“Liefde begint met geweld, toch?”“Hmm, dan hebben wij toch iets fout gedaan” concludeert Liv.Matthew grijnst en trekt haar in zijn armen. “Misschien wel, maar misschien ook niet” zegt hij en hij kust haar.
 19. 19. “Heeft iemand mn shirt gezien?” vraagt Tim, als hij in alleen zijn broek de trap af komt lopen. “Laat maar, ik zie hem al, ga gerust verder met je bezigheden” grijnst hij dan, terwijl hij zijn shirt over zijn hoofd trekt.“Waarom lag je shirt daar?” vraagt Liv streng.“Ik ging douchen en had zin om Mirthe te pesten” zegt Tim rustig. “Leuke avond gehad?” vraagt hij dan.“Heel erg leuk” Liv lacht geheimzinnig. “Waar is Mirthe?”“Ik ben hier!” ook Mirthe komt rustig de trap af, met een kleine kleur op haar wangen trekt ze haar schoenen weer aan.
 20. 20. “Was het gezellig?” vraagt ze aan Matthew en Liv. “Wacht, gefeliciteerd!” ze vliegt haar schoonzusje om de hals.Tim kijkt verbaasd. “Wat is er aan de hand?”“We zijn verloofd” zegt Matthew trots.“Hoe zag jij dat?” Tim kijkt Mirthe verbaasd aan.“De ring, maar daar letten jongens natuurlijk niet op”“Nou, gefeliciteerd dan, nichtje” zegt Tim, terwijl hij Liv knuffelt.
 21. 21. “Jij ook gefeliciteerd, broertje” zegt Mirthe en ze knuffelt Matthew. “Geen groot feestje hoop ik?” fluistert ze zachtjes.Matthew grijnst. “Zoiets zei Liv ook al”“Gefeliciteerd... zwagertje” Tim geeft Matthew een klap op zijn schouder. Liv en Matt kijken verbaasd naar Tim. Mirthe lacht zenuwachtig.“Zijn jullie...?” vraagt Matthew verbaasd.“Een stel, ja. Waarom ben je zo verbaasd?” zegt Tim rustig.
 22. 22. “Super!” nu is het de beurt van Liv om haar schoonzus te knuffelen. “Maar jullie hadden toch een hekel aan elkaar?”“Hadden” lacht Tim.“En dat was puur de dekmantel” vult Mirthe hem aan. Tim slaat zijn arm om haar heen en kijkt haar dolverliefd aan.Matthew is nog te verbluft om iets te zeggen. “Dat wordt dus wel een groot feestje” zegt hij tenslotte.“No way!” roepen Liv en Mirthe tegelijk.
 23. 23. Mirthe glimlacht, als ze haar pen weer oppakt. Nooit had ze gedacht dat het leven zon wending zou nemen, maar nu het zo is wil ze niets liever meer. Ze houdt zielsveel van Tim.
 24. 24. Het is gewoon geweldig om bij hem te zijn, met hem te zoenen. Iedere morgen naast hem wakker worden, zijn warmte voelen als het koud is s nachts. Kun je je voorstellen dat we een paar maanden terug nog de grootste vijanden waren? Ik niet. Tim is de liefde van mn leven, daar ben ik zeker van. Sinds hij het verhaal heeft verteld over Sophie en hoe wanhopig hij werd toen ze hem verliet, voel ik alleen maar meer voor hem. En dat terwijl ik hem min of meer gepest heb omdat hij uit het studentenhuis gezet was. Maar dat was omdat hij zo wanhopig was en ik weet hoe dat voelt.Nee, ik wil Tim nooit meer kwijt!
 25. 25. “Kom op jongens, je gaat nu toch niks meer leren” moppert Tim, als Matthew, Liv en Mirthe alledrie in de boeken zitten. “Over een halfuur begint het examen al”“Zullen we dan maar gaan?” Matthew en Liv staan op en lopen hand in hand naar het examengebouw. Mirthe blijft zenuwachtig in de woonkamer staan.“Waarom maak je je zulke zorgen? Je hebt hartstikke goed geleerd man!” vindt Tim en hij trekt Mirthe stevig tegen zich aan.Mirthe haalt haar schouders op. “Laten we zeggen dat ik een beetje afgeleid was” grinnikt ze dan.
 26. 26. Tim heeft gelijk, de zenuwen zijn nergens voor nodig.“Jippie, we hebben het weer gehaald” roept Liv uitgelaten. Matthew lacht en trekt haar tegen zich aan om haar te kussen.Tim slaat zijn armen om Mirthe heen. “Zie je nou wel, die zorgen waren nergens voor nodig. Voor mij is dit allemaal veel spannender, ik moet zometeen naar je ouders toe”“Haha, die zijn ook zó vreselijk eng”
 27. 27. Williamsfield 1Tims zorgen blijken nergens voor nodig te zijn, want met zn vieren hebben ze het heel gezellig.“Pap, hoe gaat het nu met je?” vraagt Mirthe, nog steeds een beetje bezorgd.“Heel erg goed” antwoordt Elijah enthousiast. “Ik ben echt helemaal beter en we hebben tegenwoordig een kat hè? Heb ik dat al verteld?”“Nee, en ik had je gisteren nog wel aan de telefoon!”“Hij is echt heel lief” verzekert Rose.
 28. 28. “Ik haal em anders wel even” stelt Elijah voor.“Hij luistert dus niet als je hem roept?” vraagt Mirthe.“Nou... het probleem is, we hebben nog geen naam voor hem”“Dus als jullie nou wat verzinnen haal ik em”
 29. 29. “Kijk, dit is em” zegt Elijah trots.Mirthe en Tim glimlachen. “Hij is echt lief pap” vindt Mirthe.“Hebben jullie al een naam bedacht?” vraagt Rose nieuwsgierig.“Ik had vroeger een kat die heette Flappie, maar nu vind ik dat, eerlijk gezegd, meer een konijnennaam” grinnikt Tim.“Heb jij vroeger een kat gehad?” vraagt Mirthe verbaasd.“Jep”
 30. 30. “Ik weet het!” roept Mirthe enthousiast, als Elijah ook weer is gaan zitten.“Vertel!”“Waarom noemen jullie hem niet Aslan? Je weet wel, de leeuw in de kronieken van Narnia heet ook Aslan, een leeuw is een katachtige, dus...”Tim lacht. “Ik vind het wel een mooie naam”“Als jullie het leuk vinden, dan heet hij voortaan Aslan” concludeert Elijah.“Ik vind het ook een leuke naam, dus het is goedgekeurd” zegt Rose.
 31. 31. Ze besluiten om met zn viertjes een potje maak de lama niet wakker te spelen.“De oudste mag beginnen” lacht Mirthe.“Wie is dat?” vraagt Elijah onschuldig.“Hmm, ik denk Mirthe” grinnikt Tim.“Hoe laat moeten jullie de bus hebben?” vraagt Rose, als ze eenmaal begonnen zijn.“Half zes, tenminste, ik heb om kwart over zes gereserveerd voor het diner” legt Tim uit.
 32. 32. Elijah pakt een stokje en legt hem voorzichtig op de lama. De eerste paar beurten gaat het goed, maar als Tim weer aan de beurt is kijkt hij twijfelend toe.“Welke natuurwetten overtreedt dit spel dat het zomaar blijft liggen?” grijnst hij.De anderen lachen.“Dat heet balans, schat”
 33. 33. “Hij valt, hij valt, hij valt”“Tim, doe niet zo irritant” Mirthe rolt met haar ogen. “Ik probeer hier in opperste concentratie een stokje neer te leggen en meneer moet weer vervelend zijn hoor”Tim grinnikt. “Hij zal allicht een keer vallen.”En daar heeft Tim gelijk in, net nadat hij het laatste stokje heeft neergelegd begint de toren te wankelen en valt om.“Precies op tijd” lacht Rose, “het is kwart over vijf”
 34. 34. Mirthe neemt snel afscheid van haar ouders.“Veel plezier op jullie uitje”“Dankjewel mam!”“En, niet teveel geld uitgeven met winkelen” zegt Elijah streng.“Nee hoor, wees maar niet bang” stelt Mirthe hem gerust en ze knuffelt hem nog even. “En jullie moeten lief zijn voor elkaar, en ook lief voor Aslan”
 35. 35. WinkelcentrumNa het gezellige, romantische etentje gaan ze nog even naar het winkelcentrum, het is koopavond.“Heb je nog iets nodig?” vraagt Tim, terwijl hij tussen de kleding neust.“Eigenlijk niet, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken” zegt Mirthe. Ze snuffelt tussen het rek en haalt er een jurk van tevoorschijn. “Dit vind ik wel leuk”Tim kijkt naar het kledingstuk en schudt zijn hoofd. “Die jurk die je nu hebt is leuker”
 36. 36. Ze slenteren verder en al gauw komen ze bij een juwelierszaak, Tim sleept Mirthe mee naar binnen.“Kom, ik wil dat je hier wat uitzoekt” dwingt Tim haar.“Wat dan?” Serieus Tim, ik heb thuis massas oorbellen, maar ik draag ze nooit en kettingen vind ik vreselijk vervelend” sputtert Mirthe tegen.“Zoek dan een armband uit”“Ik heb al een armband”“Een ring dan”
 37. 37. “Tim, mijn vader zei iets over niet teveel geld uitgeven, ik weet niet of je dat gehoord hebt?” werpt Mirthe tegen.“Jawel, maar ik wil mijn lieve vriendin een cadeautje geven, mag dat niet?” vraagt Tim onschuldig.“Hmm, ik heb weleens andere namen voor mij gehoord” grinnikt Mirthe.“Daar heb ik het liever niet over, tenslotte begon jij altijd, maar ik vind het vervelend om mn vriendin te beschuldigen. Kom op, zoek nou maar wat uit!”
 38. 38. Keurend kijkt Mirthe de winkel rond. Ze heeft wel een hele mooie ring gezien, maar die vind ze veelste duur.“Al wat gevonden?” vraagt Tim nieuwsgierig.“Jawel” zegt Mirthe kleintjes.“Welke dan? Enne, niet naar het prijskaartje kijken hè, ik betaal!”Dat is voor Mirthe genoeg en ze wijst de ring aan. “Die vind ik heel erg mooi”Tim is het helemaal met haar eens. De winkelbediende pakt de ring en geeft hem aan Mirthe, hij past precies.
 39. 39. Tim loopt met de ring naar de kassa waar hij betaalt. Ze zijn de winkel nog niet uit of Mirthe gaat voor hem staan.“Mag ik em?”“Ik heb ervoor betaald” grijnst Tim.“Ja, maar voor mij, dat zei je”Tim lacht.
 40. 40. Mirthe doet haar handen tegen elkaar aan. “Please Tim, zie je me smeken?”“Ja dat zie ik. En toch zeg ik nee”“Waarom dan?” zegt Mirthe geërgerd.“Omdat ik er eerst wat mee wil doen” zegt Tim geheimzinnig.
 41. 41. Tim zakt op één knie, Mirthe kijkt hem met open mond aan.“Wat doe je nu?”Uit het tasje haalt Tim het doosje met de ring en opent die.“Lieve Mirthe, we kennen elkaar nog niet zo lang, maar ik weet 100% zeker dat ik de rest van mijn leven bij jou wil zijn. Lieve, lieve, lieve Mirthe, wil je asjeblieft met me trouwen?”Stomverbaasd kijkt Mirthe naar het doosje met de ring die ze vijf minuten geleden nog aan haar vinger had.
 42. 42. Ze haalt de ring uit het doosje en kijkt er nog eens stomverbaasd naar. Tim kijkt haar afwachtend aan.“Uhm Mirthe, mijn knie doet zeer”Dan grijnst Mirthe. “Natuurlijk wil ik met je trouwen Tim! Als het kon vandaag nog!” ze springt in zijn armen, Tim lacht.“Vandaag is een beetje kort dag, misschien is morgen een beter idee”Dan lachen ze allebei.
 43. 43. “Wat ben jij erg zeg, mij een ring laten uitzoeken enzovoorts” zucht Mirthe. “Maar wel heel lief” en ze geeft hem een zoen.“Nu weet ik zeker dat je hem mooi vindt” glimlacht Tim. “Zullen we naar huis gaan?” zegt hij glimlachend, andere mensen in de juwelierszaak kijken hen hoofdschuddend aan.“Goed idee” en gearmd loopt het verloofde stel naar buiten waar een taxi op hen wacht.
 44. 44. Universiteit“Sjongejonge. Nog maar een paar weken dan zijn Mirthe en Tim hier weg” verzucht Matthew, terwijl hij naast zijn vriendin op de bank ploft.“Niet te geloven hè. Dan gaan ze vast ook snel trouwen” glimlacht Liv. “Dat is echt fantastisch!”“Jup. Maar wij blijven hier nog wel eventjes op de universiteit. Dus ik had iets bedacht waardoor we niet zo alleen zijn”“Ik ben weer niet goed genoeg” grinnikt Liv.“Natuurlijk wel, maar ik houd gewoon van mensen om me heen, dat weet je toch wel?”“Ja. Vertel, wat had je bedacht?”
 45. 45. “We kunnen de twee kamers die leeg blijven verhuren aan andere studenten. Vooral voor studenten die niet graag in een studentenhuis gaan is het leuk. Niet zozeer voor het geld, maar gewoon de gezelligheid en ook dat we beginnende studenten wat wegwijs kunnen maken, dat ontbreekt er vaak aan in de studentenhuizen!”Liv kijkt bedenkelijk maar kan de voordelen wel zien. “Ja, das wel een heel goed idee.”“Mooi, want ik heb al een bericht naar de krant gestuurd en ze plaatsen morgen een advertentie” grinnikt Matthew.Liv schudt haar hoofd. “Onverbetelijk”
 46. 46. “En nu ik mijn idee vertelt heb, hoe gaat het met je lieverd?” vraagt Matthew bezorgd.Liv haar gezicht betrekt een beetje. “Ik weer zon hoofdpijn, ik word er niet goed van” zucht ze dan.Matthew kijkt haar medelijdend aan. “Misschien moet je toch eens een keertje naar de dokter gaan. Want de laatste tijd heb je iedere dag zon beetje hoofdpijn”
 47. 47. “Vooruit dan maar, omdat je het zo lief zegt” lacht Liv.Matthew lacht en trekt haar op schoot. “Ik wil gewoon het beste voor je” zegt hij dan en hij kijkt haar verliefd aan.
 48. 48. “Gaat het weer een beetje?” vraagt Matthew bezorgd als Liv in haar pyjama beneden komt.“Jawel. Ik ben te lui om me aan te kleden” grijnst Liv.Mirthe lacht ook. “Nog maar een paar weekjes, dan staan jullie er alleen voor, gaat het lukken”“Natuurlijk, ik ben je kleine broertje niet meer”“Dat zul je altijd blijven, man!”
 49. 49. “We hebben trouwens een heel erg leuk idee” zegt Liv. “Tenminste, het is eigenlijk Matthews idee.”Tim en Mirthe kijken haar nieuwsgierig aan.“We gaan de overige twee kamers verhuren. Net als we eigenlijk aan Tim gedaan hebben, en jullie in het begin aan mij”“Hoop je zo meerdere mensen aan elkaar te koppelen?” grijnst Tim.
 50. 50. “Nee, dat gaat hem niet worden. We hebben waarschijnlijk al twee kandidaten, het zijn twee broers, ze zijn een tweeling” antwoordt Matthew. “Ze bellen vandaag om te vertellen of ze het doen of niet”“Wel spannend. Ik bedoel, je weet niet precies hoe die mensen zijn” vindt Mirthe.“Hoe heten ze?” wil Tim weten. “Misschien ken ik hun wel, of familie”“Max en William Altor, dacht ik zo”“Hmm, ik ken wel ene Rhand Altor, misschien zijn ze daar familie van”“Daar komen we snel genoeg achter”
 51. 51. Net na het ontbijt, als Liv zich heeft omgekleed gaat de telefoon.“Met Liv de Jong”“...”“Hallo William, wat leuk dat je belt!”“...”“Ja, dat kan op zich wel, dan moeten we maar even zien hoe we de kamers verdelen, maar het komt vast goed! We willen de boel hier sowieso verbouwen”
 52. 52. “Tja, Matthew en ik hebben het er al over gehad, maar we willen eigenlijk afspreken om een soort huishoudpotje te maken waarvan we boodschappen en eventueel nieuwe spullen kopen, maar verder willen we geen geld van jullie vragen!”“...”“Dat zit wel goed hoor! Nou, we kijken uit naar jullie komst, over drie weken dus!”“...”“Tot dan William!”
 53. 53. “Die William Altor belde vanmorgen” vertelt Liv, als ze samen met Matthew aan het lunchen is.“O, wanneer komen ze precies?” wil Matthew weten.“Net na onze examens. Tijdens de vakantie zeg maar, dat is wel het makkelijkst, dan zijn ze hier een beetje gewend voordat ze gaan studeren. En dan gaat de verbouwing tenminste makkelijk. O ja, Max heeft een vriendin, die komt hier ook wonen. Ze heet Johanna. Maar ik dacht dat jij dat niet erg zou vinden, hoe meer zielen hoe meer vreugd toch?” ratelt Liv.Matthew lacht. “Top! Serieus Liv, wat heb je op dat je zo hyper aan het ratelen bent?”“Ik ben gewoon blij. We zijn bijna op de helft van onze studie, Mirthe en Tim gaan bijna trouwen en we krijgen ook nog, voor zover ik me kan voorstellen, hele aardige huisgenootjes erbij!”
 54. 54. Ook Mirthe moet het goede nieuws weten, tijdens een potje schaak vertelt Liv alles over hun aanstaande huisgenootjes.“En hebben jullie al gekeken voor een huis?” vraagt ze dan aan Mirthe.Mirthe knikt. “We hebben wel een supergaaf huis gezien, maar we krijgen nog geen hypotheek. Tenminste, niet hoog genoeg om het huis te kunnen kopen. Dus gaan we eerst iets huren, waarschijnlijk wordt het een appartement”“Das ook leuk!” zegt Liv enthousiast.Mirthe knikt. “Zeker!”
 55. 55. Weer een tijd later zitten Tim en Mirthe zenuwachtig te studeren. Nog even, dan is hun laatste examen. Daarna zullen ze terugkeren naar Emondsfield om daar samen een nieuw leven te beginnen.“Ongelooflijk, wat is het snel gegaan” verzucht Mirthe.Tim knikt. “Heb je er een beetje zin in?”“Dat examen?”
 56. 56. “Ik bedoel eigenlijk of je zin hebt om met me te trouwen” grijnst Tim.“Ja, anders was ik toch niet met je verloofd? Maar t is wel spannend dat het nu zo dichtbij komt.”“Hmm”
 57. 57. Al vroeg in de morgen zijn beiden wakker en zitten zenuwachtig aan hun ontbijt.“Liv en Matt hebben later examen, toch?”“Jep. Maar we zien hen nog wel eventjes voordat we gaan!” zegt Mirthe blij.“Ik ga ze denk ik wel een beetje missen hoor.” zegt Tim. “Een klein beetje maar” voegt hij er grijnzend aan toe.
 58. 58. En dan is het echt zover. Allebei gaan ze op weg naar hun allerlaatste examen, nagekeken door Liv en Matthew.
 59. 59. Terwijl Mirthe en Tim bezig zijn aan hun laatste examen leren Matthew en Liv nog wat.“Komen ze nou vanmiddag?”“Nope, morgen! Is denk ik beter, dan kunnen we beter alles voorbereiden en de laatste hand leggen aan de verbouwingsplannen”“Ja, klopt”
 60. 60. Na een tijdje in de boeken te hebben gezeten worden Liv en Matthew gestoord door Tim en Mirthe die glimlachend op de bank gaan zitten.“En?” vraagt Matthew gespannen.“Allebei een 10!” juicht Mirthe dan. “Maar nu moeten we opschieten en onze spullen pakken, want de taxi komt ons over twintig minuten ophalen!”Er wordt nog wat afgeknuffeld en dan pakken Mirthe Tim snel hun tassen in.
 61. 61. Mirthe belt nog gauw naar Elijah en Rose, die erg trots zijn op hun dochter en aanstaande schoonzoon.“Ja, jullie moeten maar snel in ons appartement komen kijken. En natuurlijk op de bruiloft komen!”“...”“Natuurlijk pap, iemand moet me toch weggeven?”“...”“Tot gauw! En geef Aslan maar een dikke knuffel van me!”
 62. 62. En dan is het zover. Tijd voor Mirthe en Tim om terug te keren naar Emondsfield.Liv en Matthew kijken de taxi net zolang na totdat het maar een geel stipje aan de horizon is. Dan moeten ook zij haasten, want over een halfuur beginnen hun examens!
 63. 63. “Pfft, nu zijn we alweer derdejaars” zegt Matthew met een zucht, terwijl hij Livs handen vastpakt.“Jep. En ik heb naar je geluisterd, vanmiddag heb ik een afspraak bij de dokter”“Mooi zo!” zegt Matthew en dan kust hij zijn vriendin. “Hoe ging het met het examen?” vraagt hij daarna.“Wel redelijk, alleen aan het einde kreeg ik echt wel hoofdpijn. Maar dat maakt niks uit want ik heb het gewoon gehaald met een tien!” zegt Liv vrolijk.
 64. 64. Williamsfield 1In Emondsfield geniet Rose van de ouderdom. Natuurlijk, er komen wel gebreken en die zal ze in de toekomst meer gaanvoelen. Maar nu voelt Rose zich nog prima en neemt ze heerlijk de tijd om te ontspannen of potten te bakken. Ook omdatze dan rustig kan nadenken. Haar kleine meisje is al zo groot geworden, ze is afgestudeerd en woont nu samen met Tim ineen appartement. Over enkele weken gaan de twee zelfs al trouwen. Wat is het snel gegaan.“Oké Rose, nu niet sentimenteel gaan doen!” commandeert ze zichzelf, terwijl ze met haar handen over de homp kleistrijkt.
 65. 65. Ook Elijah is een gelukkige oude man. Naast zijn hobby muziek houdt hij zich nu ook veel bezig met tuinieren. Allebloemen hebben sowieso aandacht nodig, maar Elijah vindt het ook een fijne manier om bezig te zijn en toch teontspannen.
 66. 66. Natuurlijk brengt het stel ook veel tijd samen door, ze maken graag gebruik van de gelegenheid dat zenog alleen zijn en niet door kinderen of eventuele kleinkinderen worden gestoord.
 67. 67. Appartementen- complex ZeenevelEen beetje zenuwachtig staan Mirthe en Tim voor het appartementencomplex. Zojuist heeft Tim het huurcontract getekenden zijn ze officieel bewoners van dit appartement.“Zullen we dan maar?” vraagt Tim, terwijl hij in de richting van de deur loopt.“Ja, ik ben wel benieuwd” zegt Mirthe enthousiast.“Nou... daar gaattie dan!” en Tim opent galant de deur voor Mirthe. “Treedt binnen mijn schone prinses!”
 68. 68. *Einde update*

×