Africa de Sud - Blyde River Canyon2

852 views

Published on

YOU CAN WATCH THIS PRESENTATION IN MUSIC HERE (You have a link on the first slide): http://www.authorstream.com/Presentation/sandamichaela-1790291-blyde-river-canyon2/

Thank you!
Canionul Blyde River este al treilea canion de pe glob ca mărime, după Marele Canion al fluviului Colorado din Statele Unite ale Americii şi canionul râului Fish din Namibia. Fără îndoială însă este cel mai „verde” canion de pe glob, din cauza vegetaţiei subtropicale luxuriante. Săpat predominant în gresii, are o lungime de 26 de kilometri şi o adâncime de 800 de metri.

Published in: Travel
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
852
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
37
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Africa de Sud - Blyde River Canyon2

 1. 1. http://www.authorstream.com/Presentation/sandamichaela-1790291-blyde-river-canyon2
 2. 2. este al treilea canion de pe glob ca mărime, după Marele Canion al fluviuluiColorado din Statele Unite ale Americii şi canionul râului Fish din Namibia.Fără îndoială însă este cel mai „verde” canion de pe glob, din cauza vegetaţieisubtropicale luxuriante. Săpat predominant în gresii, are o lungime de 26 dekilometri şi o adâncime de 800 de metri.
 3. 3. Cu o infrastructură bine pusă la punct, atrage anual aproape un milion de turişti
 4. 4. Situată pe râul Treur, Fereastra lui Dumnezeu oferă o minunatăprivelişte asupra Canionului. Însuşi numele explică indescriptibilaimagine care ţi se arată în faţa ochilor după ce urci panta.
 5. 5. Fereastra lui Dumnezeu se află în centura de ceaţă, la o altitudine de peste 1500 m
 6. 6. Crin sălbatic
 7. 7. La această altitudine umezeala secondensează, astfel verile suntînnorate şi cu ploi abundente, iariernile relativ reci.Râurile din podişul de jos suntalimentate de apele care se scurgde pe pantele munţilor.
 8. 8. Din loc în loc sunt amenajate „balcoane” pentru admirarea priveliştii
 9. 9. Stricăciunile provocate vegetaţiei naturale a povârnişurilor prin dezvoltareaindustriei forestriere sunt o ameninţare serioasă pentru alimentarea râurilorcare asigură apă populaţiei şi parcului Kruger din Podişul de jos.
 10. 10. Ne îndreptăm spre o altă privelişte măreaţă, oferită de The three rondavels,formaţiuni stâncoase având forma colibelor rotunde zulu.
 11. 11. Râul Blyde („râul bucuriei”) este situat în provincia Mpumalanga („locul undesoarele răsare”) , în partea nordică a munţilor Drakensberg (munţii Scorpiei).
 12. 12. Fotografii:♦ Sanda Foişoreanu♦ Sanda Negruţiu♦ Lucia BuzduganPrezentare:Sanda FoişoreanuFond muzical: ♦ Soweto Gospel Choir – Prayer for South Africa♦ Ladysmith Black Mambazo – Uqinsile Ubaba (Lord Is The Light And Truth)

×