Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Antígona

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Antígona

  1. 1. ANTÍGONAANTÍGONA
  2. 2. ArgumentArgumentLa história comença en el plau on les dones de tebes estan terroritzades perquèLa história comença en el plau on les dones de tebes estan terroritzades perquèsaben que aviat començarà la guerra entre els germans de Antígona. Antígonasaben que aviat començarà la guerra entre els germans de Antígona. Antígonaintenta que els seus dos germans Polinices i Etèocles lluitin, però és inútil iintenta que els seus dos germans Polinices i Etèocles lluitin, però és inútil ifinalment la guerra comença. I acaba amb la mort dels dos germans. Ismenefinalment la guerra comença. I acaba amb la mort dels dos germans. Ismenetambé germana daquests i dAntígona els dóna la notícia. Tot seguit Eumolptambé germana daquests i dAntígona els dóna la notícia. Tot seguit Eumolpanuncia que Creont ja és rei. Creont diu que no enterara ningú el cos deanuncia que Creont ja és rei. Creont diu que no enterara ningú el cos dePolinices.Polinices.Eumolp va amb Tirèsies (endeví) cap al lloc on es troba el cos de Polinices per talEumolp va amb Tirèsies (endeví) cap al lloc on es troba el cos de Polinices per talque lendeví que aquest convenci a Antígona perquè no enterri el seu germà i lesque lendeví que aquest convenci a Antígona perquè no enterri el seu germà i lesconseqüències que això podia portar, però aquesta dio que no i Eumolp decideixconseqüències que això podia portar, però aquesta dio que no i Eumolp decideixajudar-la. Antígona es descoberta, i enlloc de fugir ella prefereix assumir lesajudar-la. Antígona es descoberta, i enlloc de fugir ella prefereix assumir lesconseqüències.conseqüències.En lúltim acte lacció es situa dins del palau de Tebes. Lendeví anuncia un malEn lúltim acte lacció es situa dins del palau de Tebes. Lendeví anuncia un malfutur per Tebes si Creont no enterra el cos de Polinices com diu la tradició.futur per Tebes si Creont no enterra el cos de Polinices com diu la tradició.Antígona i Creont manetenen una conversa i finalment ella és condemnada iAntígona i Creont manetenen una conversa i finalment ella és condemnada itencada en una cova.tencada en una cova.
  3. 3. Personatges PrincipalsPersonatges Principals- ANTÍGONA: És valenta, nombre, responsable. Està contra dinjustícies. I disposada persacrificar-se pel pobre per acabar la maledicció.- EUMOLP: És un esclau, és lúnic que ajuda a l¡Antígona. A lobra dEspriu representa queha perdut tot menys la dignitat . És una invenció dEspriu perquè no apareix en els altresAntígones.- CREONT: Germà de Iocasta (mare dAntígona). Vol regnar Tebes per això provoca aEtèocles a que vagi a lluitar amb el seu germà. Salvador lidentifica amb Franco que erallavor dictador de Espanya.- TIRÈSIES: És un endeví, intel.ligent, fa preficcions que amb el pas de temps es fan certes.- EL LÚCID CONSELLER: Personatge inventat per Espriu. És critic, només parla amb el seuamic, dupta de tot.

    Be the first to comment

    Login to see the comments

Views

Total views

360

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×